Scudo Sports

Hidrolik disk fren tehlike yaşıyorum

Tepki
5
Bisikletim 10 numara hatta 10+10 ama küçük bir problem yaşamaktayım.

Bisikletimin Hidrolik disk fireni ''Shimano Deore BR-T615''

Arka fren resmen kaymaya, takla atmaya sebep arıyor, çok hızım olmasada frene bastığımda beni asılıp öne doğru çekiyor sanki, birde az süratli olunca göt atıyor kayıyor. işin açıkçası ön frenle 1 hafta takıldım ön firen arka frenden daha güvenli, arka fren resmen kuş gibi insanı düşürmek için var sanki.

acaba bu hidrolik frenlerde bir ayar falan yapılabiliyorumu_?:eek:

Scudo
Fren elcigine kucuk dokunuslarla frenleme yapmaya alismaniz gerekiyor. Ilk birkac hafta bende ani ve sert fren sorunu yasadim. El aliskanligi ile pabuc frendeki gibi sert asildiginizda, HD frende cok guclu bir frenleme oluyor.
Ikinci bir nokta fren elciginin ic tarafinda minik bir alyan vida vardir. Bununla fren elciginin acikligini ayarlayabilirsiniz. Elinize tam oturacak bir acikliga ayarlarsaniz frenleme yaparkende hakimiyet ve hassasliginiz daha kolay olacaktir.
Maalesef alisma evresinde frene sertce asilmamaya alisacaksiniz baska bildigim yol yok.
Cok cok az miktarda yag eksiltmeyi deneyebilirsiniz ancak bu seferde sistemde hava yapma riski ve frenin hic tutmamasi ihtimali ile karsilasirsiniz.

Ön ve arka freni beraber kullanırsanız, kayma ve g*t atma problemlerini yaşamazsınız frenlerde sıkıntı yok sağlam olduğu için kaydırıyor. :D

Evet sizin söylediğiniz tamamen diskinizi kilitlemenizle alakalı. Hidrolik disk olduğundan frene sert asılıyorsunuzdur ve hidroliğin gereği sizin uyguladığınız kuvvet katlanarak büyür ve diski böylece büyük bir kuvvet uygulamış olursunuz. Frenlerinizde bir sorun yok. Hidrolik Disk kullanımı böyledir zaten. Pratik yapmakta fayda vardır.

eyvallah sağolun bilgiler için'de, ben yolda araç trafiğinin içinde çok sürat yapıyorum(yapmam gerektiği zamanlar oluyor) o arda ani fren kullanımlarınada ihtiyaç duyuyorum, demekki şansıma bu fren sistemiyle bir aracın altında kalmadım diye düşünmeye başladım.dün tek elimde notebook, diğer tek elde'de bisikleti kullanarak eve geldim,karanlıkta çökmüştü bilgisayarı geri götürürken yokuş aşşağı, daha hız yapmaya başlamadan, normal yavaş giderken frene bastım beni öyle bir çektiki, zaten tek ellimde notebook var, diğer elimde direksiyonda, baktım düşüyorum öne doğru yattım, parmağım direksiyonun altında ezildi, şişti az bişey morardı, belkide çıkık var ama sanmıyorum neyse. işte salaklamasına böyle bir badire atlattım.

Gecmis olsun... Zamanla alisirsiniz, HD ile daha rahat gelir frenlemeyi parmaginizin hafif bir baskisi ile kontrol edebiliyor olmak :)

yanlız şöyle bir durumda var, biz bu hidrolik freni nazik kısa kısa frenlemelerle kullanacaksak, o zaman durmak için biraz mesafe alması gerekiyor, o zamanda ani tehlike anında, ani frenleme şansımız kalmıyor, bu büyük bir ikilem. açıkçası bu fren sistemiyle lay lay lom gezmek gerekiyor o zaman boş yol dışında hız yapma şansımız çok riskli oluyor.

Tek elle gidonu tutarken hangi frene sert bassanız düşersiniz zaten. Siz fren olayını daha kavrayamamışsınız sürdükçe alışırsınız. Hidrolik frenin ağırlık dışında hiç bir dezavantajı yoktur durdurma konusunda v-fren'e göre de çok iyidir.

• Beğen
Tepkiler: Engin Öz
@serdar beyaz

Nazik kullanmaniza gerek yok. Pabuc frende de yerine gore yumusak frenleme veya asilip sert frenleme yapiyosunuz. Ancak su anda fren kollarina asiri baski yaparak frenleme siddetini ayarlamaya yatkin bir el aliskanliginiz var. HD frende bu baski frenin kavrama noktasindan itibaren elinizdeki milimetrik diyebilecegimiz son derce hafif baskilarla pisttonda buyuk bir guc yaratiyor. Elinizi bu duruma alistirmalisiniz. Ayrica frenlemeyi 2 frenlede yaptiginizi varsayiyoruz. Yoksa sadece arka frende hizla durmak icin asilirsaniz her seferinde kizaklayarak kontrolu kaybetmeniz mumkun. Show amacli yapiyorsaniz baska :)
HD frene ilk kez gectiginde bu sert ve kontrolu zor hissini cogu kisi yasamis hatta dusme tehlikesi gecirmistir saniyorum. En azindan bende ilk basta sizin gibi epeyce afallamistim...

@serdar beyaz

Hayır, freni nazik ve kesik kesik kullanmak değil anlatılan. Yani counter'da ateş eder gibi fren kullanmıyoruz.
Hidrolik diskleri araç freni gibi düşün (zaten çalışma mantıkları hemen hemen aynı sayılır), aniden frene asıldığında tekerlek bir anda kilitlenip kayacaktır. Ön ve arka freni araç frenine basar gibi eş zamanlı yavaşça sıkarsan bir anda yavaşlar ve kaymadan durursun. Bu yöntem bisiklet yolunda aniden önüme atlamış yüzbinlerce çocuğun hayatını kurtarmıştır.

@Oğuzhan YAVUZ Düşme konusu ayrı, tabiki tek elle frene basınca bir denge problemi yaşamam normal, zaten diğer elimdeki bilgisayar ağırlığıda dengesizliği katmerledi, düşmekte normal ben bu muhabbetten öylesine bahsettim, yani asıl konumuz bu değil asıl konumuz hidrolik frenle ani frenleme yapmak gerçekten tehlikeli, göt atıp kaymasını geçtim, asıl önemli olan sanki ön frene serçe basmışız gibi insanı öne çekiyor resmen, ee kısa kısa yumuşak frenleme yapalım desek, o zamanda bisikletin durması için belli bir mesafe yol alması gerekir, ama sürat yaparken acil tehlike durumunda bu durum dezavantaj.

Eyvallah ardadaşlar hepiniz sağolun, ön ve arka freni eş zamanlı kullanıyoruz , anlaşılmıştır.;):)

Ek olarak ön maşa kitlitliyken ön freni dikkatli kullanın, arka hemen kalkar takla atabilirsiniz.

@serdar beyaz
Ani frenlemeyi bu kadar dert etmeyin siz nasıl frenleme yapmanız gerektiğini pek bilmiyorsunuz belli ki. Kaydırma sebebini de şöyle düşünün, araçlarda hızla giderken el freni çekildiğini düşünün. Anında kayma ve duruma göre zik zak çizmeye çalışır. Ön frene %70lik kuvvet uyguladığınızı düşünün, arkaya o sırada %30luk kuvvet uygulayın. Yani kuvvet önceliği her zaman ön frende olmalı. Bu şekilde fren problemi yaşarken yüksek hızlı gitmeyi de düşünmeyin. Ön frenin sizi öne çekmesi de ya fren kuvvetini ayarlayamadığınızdan ya da sele çok yüksek olduğu için ağırlığınız öne kayıyor. O da taklaya davet çıkarır.

@Umut SÜRÜCÜ

Türkiye'de aniden önünüze bebek arabası çıkmasıda muhtemeldir.

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
Dostum, yazdıklarına bakılırsa senin sürüş stilinde biraz tehlikeli.
Biraz da fernlerden başka sebeplere de dikkat etmelisin bence.

@serdar beyaz

Çekilecek dert değil valla disk fren. En temizi V, 1 anahtarla işi çözersin. Basit mekanik aksamları seçmek her zaman avantajdır. :)

iki elin de direksiyon da olması iyidir üç dişi porselen olan biri olarak söylüyorum bunu. ;)

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@serdar beyaz

Hidrolik frenlemede %60 ön %40 arka frene baskı uygulamanız daha sağlıklı olur. Frenlemede önerilen sistem budur. Ayrıca lastiklerinizin durumunu, basıncını, frene bastığınızda vücut pozisyonunuzu da ele almalısınız. Frene bastığınızda sadece arkaya basıp ayağa kalkıyorsanız, arka teker doğal olarak savrulur. ön ve arkaya eşit bastığınızda ayakta olsanız ya da otursanız da daha etkili fren yapabilirsiniz. Lastiklere çok hava basılmışsa, lastik hamurunuz sert veya özelliğini kaybetmişse ya da asfaltta arazi lastiği kullanıyorsanız frenlemeniz yine bozuk ve savruk olur.

Geri