Bir reklam ajansında her gün onlarca farklı "Bana hediye olarak X verin" tarzı mesajlarla karşılaşan biri olarak bir kaç tavsiye vereyim.
Öncelikle Decathlon'a "Bana bisiklet hediye edin" diye mesaj atmak hiç bir işe yaramaz. Biz o mesajı görürüz. "Neutral, Soru/Yardım-Ürün, Bisiklet" şeklinde işaretler geçeriz. (Çalıştığım ajans Decathlon'la çalışmadığı için tam olarak nasıl işaretlediklerini bilemiyorum)
Sen öyle bir şey yapmalısın ki ya Decathlon bu fikri daha geniş ölçekte hayata geçirebilsin ya da hali hazırda etkili bir fikir olsun. Mesaj atmakla ya da retweetle olmaz.
Bir örnekle açıklayayım. Mesela bir öğretmensin. Çocuklarına "Hayalinizdeki bisiklet" temalı bir resim çizme ödevi verirsin. Çocuklar çizer. Sen bunları yayınlarsın. Muhtemelen hepimizin hoşuna da gider. Decathlon'un sosyal medya ekibi bunu görür. Bir hashtag üretir... "#uçanpisiklet" gibi. Çocuklarının çalışmalarını Twitter'da yayınlar. En beğenilen 3 resme bir bisiklet hediye eder.
Sen de "Hani bana, hani bana" dersin... Belki verirler, belki vermezler...
Bu arada sadece sosyal medya değil, web'de yazılanlar da sosyal medya dinleme applerinde görülüyor. Yani süper bir fikir bulursan kısa zaman içinde hayata geçirmen gerekebilir.
Son bir şey daha.. Madem Rockrider'ını sattın bence 2. el olarak yol bisikletlerine bakabilirsin. Bazen oldukça makul fiyatlara çok güzel bisikletler denk gelebiliyor. Ben mesela şu anki bisikletime öyle kavuştum.