Scudo Sports

Hatlı Telefonlar İçin Uyarı!

günkut

Aktif Üye
Tepki
306
Bana arkadaşımın gönderdiği bir mail...

çok önemli... dikkatle okuyun ve tanıdıklarınıza da gönderin

Her arama yaptığımda ekranımdaki 'aktif aramalar' yazısı benim de dikkatimi çekiyordu aslında ama durumun farkında değildim. ##002# 'i aradım hemen ben de. Gerçekten de aktarma iptal dedi.
Demek bize sormadan arama aktarması komutu verilmiş. Hemen siz de düzeltin.
ÇOK ÖNEMLİ!!!!! Lütfen Hemen Uygulayın...
Okuyacağınız yazı
AVEA, TURKCELL ve VODAFON 'u karalama kampanyası değildir. Her ne kadar ilk okudunduğunda şüphe ile yaklaşılsa da, deneyince gördüm. Siz de mutlaka iletebildiğiniz kadar herkese bu maili forward edin.

AVEA, TURKCELL VE VODAFON KULLANANLAR Telefonunuzdan hemen ##002# yi tuşlayın ve arayın. Ekranınıza aktarma iptal diye bir yazı gelecek. Böylece bugüne kadar sizden para kırpan!! yönlendirmeyi kaldırmış oluyorsunuz. Bu işlemi yapmadığınız müddetçe, size ulaşamayan herkesten bir kontör düşülüyor...

Bunu AVEA, TURKCELL ve VODAFON kullanan herkese göndermenizi rica ediyorum.. Göndermediğiniz takdirde sizin her Eğer aradığınız kişinin telefonu da telesekreter ayarli ise,
dinlediğiniz 1 sn'lik 'aradığınız kişiye ulaşılamıyor' mesajı için de bir normal arama karşılığı ücretlendiriliyorsun uz!!!
İşin garip olan kismi bu değil aslında. Normal AVEA, TURKCELL ve VODAFON hatlarında default (fabrika çıkışı) olarak ayarli bir telesekreter yokken, herkese bu telesekreter otomatikolarak ayarlı geliyor!!! Yani, sizin hiçbir şeyden haberiniz yokken, tabiri yerindeyse belli etmeden sizden hıncını alıyor. Arkadaşınızı aradığınız ve ulaşamadınız mı? Hemen 1.5kontor . İki dakika sonra yine mi ulaşamadiniz bir 1,5 kontör daha...
İşin daha da kötüsü kimsenin böyle bir uygulamadan haberi yok, herkes (diğer operatörlerde olduğu gibi) aranılan telesekreterin bedava olmasını bekliyor.

Bu olayı iptal ettirmek ise daha da komik; AVEA, TURKCELL ve VODAFONE'yi arıyorsunuz, durumu anlatıyorsunuz. Görevliler de size AVEA, TURKCELL ve VODAFON hatlı telefonunuzdan ##002# 'yi aramanız durumunda telesekreterin kaldırılabileceğ ini anlatıyorlar. Bu mail'i bana gönderen dostuma teşekkür ediyorum.

Dr. M. Turan Çuhadar
Vali Yardımcısı

Scudo
Bana inandırıcı gelmedi sonuçta bizden yani tüketicilerden habersiz bu işler bu kadar kolay yapılamaz!!! Bu kadar kolay değildir gerçekten inanasım gelmiyor! :eek: Anlattıklarınızın doğruluğunu gerçekten merak ediyorum şuanda TURKCELL i müsait olmadığım için arayamıyorum zaten geç vakit.. :eek: Yani ben birini aradığımda 1.5kontörüm veya hatlı isem fatura da bana yaptığım cevapsız aramalarımın bedeli gözükür mü diyorsunuz??? :eek: şoktayım!!!?? iyi geceler umarım kabusum olmaz yoksa faturalara olan isyanımın asıl nedenini bulmuş olucağım..

Benim Trcell de bir kontür dahi gidince hemen arama sonrası belirtiyor, telefonu ulaşılamayan üyede kontür harcama uyarısı gelmiyor, ama bip sesinden sonra mesaj bırakınıza bitirip bip sesini duyarsanız kontür gidiyor.

bir yanlış anlaşılma var saırım arkadaşlar...
arama yaparpek çıkan o aktif aramalar yazısı telefonunnuza ulaşılamıyorken sizi arayanların listesinin size gönderilebilmesini sağlayan bir sistemin parçasıdır...
bu sistem tamamen ücretsizdir.
turkcell faturalı hat kullanıyorum ve fatura detaylarımı her ay incelerim...
bana ulaşılamazken beni arayan kimsenin kontorünün düştüğünü de duymadım ve görmedim.
bahsettiğiniz numara kombinasyonu bu servisi iptal edebilir ama bunu yapmak tamamen gereksiz çünkü mailde bahsedildiği gibi bu servis kimseden kontör düşürmüyor. ne arayandan ne de aranandan...

Tufan selam, adadan beri görüşmedik:)
Teknik olarak fazla bilgim olmadığı için konuyu sadece buraya taşımakta fayda gördüm.Ama yazıda dediği gibi telesekreter servisinin telefonların fabrika ayarlı gelmesi tuhaf.İsteyenin devreye sokması gerekir diye düşünüyorum..Ama bunu bilmeyenler bilmeyenler bedava olduğunu düşünerek bayağı kontör harcar!Benim hattım kontörlü ama ben de denedim ve iptal oldu.Sonuçta telesekreter kullanacak bir yoğunluğum yok..

• Beğen
Tepkiler: Tufan Yuzseven
:) TURKCELL hatlı telefonumdan ##002# 'yi aradım aktarmalar kaldırıldı mesajı geldi. (herhangi bir aboneyi aradıgımda cok aktarmalar var yazısı çıkıyordu bakalım o yazılar kaybolacakmı ,deneyecegim )
çok eskiden boyle yazılar cıkmıyordu...
teşekkurler :)

Bu durum biraz muamma, ama söyle bir gercek var.

Normalde birisini ararsaniz, telefon calarken sizden kontör düsmez, faturaniza bir yansimasi da olmaz.

Telesekreter, telefonun kapali oldugu durumlarda hemen cikiyor. Hakan Abi'nin dedigi gibi "bip" sesini beklemezseniz (en azindan Turkcell'de) kontör düsmüyor. Ancak bana bu mail de daha Telsim zamaninda gelmisti. Telsim'de böyle bir problemin oldugunu da kullanan bir arkadasim bizzat belirtmisti.

BU spam maillerde gayet ciddi kelimelere cümleler kurup altina da yetkidar bir imza atmiyorlar mi bitiyorum bu zekaya :)

Hicbir spam maile inanmayin bence garanti olsun.

Turkcell tüm telefon hatlarini "ulasilamiyorsa yönlendir" haline getirip otomatik olarak telesekretere yönlendirdi. Tabi Turkcell yaparsa hepsi yapar :) Eger kisiye Halil'in dedigi gibi bip sesinden sonra mesaj birakirsaniz tabiki ücrete yansiyacaktir. Nihayetinde bir mesaj iletmis oluyorsunuz.
Mesaj biraktiginiz kisi de eger bu telesekreter mesajlarini kendi istegiyle okumaz ise herhangi bir ücret ödemez.

**002*numara* islemi tüm telefon santrallerinde (sabit ya da cep) ulasilamazsa yönlendirme kodudur. ##002# de bu yönlendirmeyi iptal etmeye yarar.

@placan

E birilerinin canı sıkılıyor ve böyle şeylerle uğraşıyorlar demek ki!Bizim gibi cahil ve saftorikler de hemen teleşlanıyor işte:)Varsa bir durum zamanla çıkar ortaya..

• Beğen
Tepkiler: placan
@günkut

evet uzun zaman oldu görüşmeyeli, umarım yakın zamanda tekrar beraber pedallarız...
için rahat olsu dostum bu servisten haksız yere kont. gitmes:)

• Beğen
Tepkiler: günkut
Geri