cache belleğin 16değilde 32 mb olması,dosya aktarımlarda sıra düzenininuzun olmasından dolayı daha hızlı aktarılabiliyor..2.5" lik hddler için 16 iyi olabilirlakin,3.5"lik hddler için bence gerekli birşey. aramalarda bu fark daha faza hissediliyor.
neden gerekli?...ileride hddnin içini açtığınızda(size kalmış isterseniz hemende açabilirsiniz) çıkardığınız diski pcnize direk bağlayarak kullanabilirsiniz. lakin 3.5"lik hddler laptoplara olmuyo.bunun içinde 2.5"likleri düşünebilirsiniz..
yok ben sadece içinde duracak depo ve yedekleme için kullanacağım diyorsanız...
1 video cadçizimleri program arşivleri müzik resim döküman gibi arşivler için bana göre en az 1tb alın tavsiyem 1.5 yada 2 tbdır.bunlar 3.5"lik..
yok ben azıcık müzik azıcık video bidedökümanlar diyorsanız.500 750gb larişini rahat görecektir ki bunları alacaksanız 2.5 "lik olmasını tercih edin.taşınması kolay olur..
bu arada 3.5"liklerin yanında adaptör taşımanız gerekecek..
edit:
ben maxtorun 1.5 tb 3.5"lik diskini 8 aydır kullanıyorum.cache belleği 32mb olduğu için gerçekten gözle görülür bir hız var.özellikle hd videoları ve filimleri izlerken...
maxtor segatenin bir yan ürünü içindeki diskler segatendiskleri..genel olarak 7200 rpm ve 32 mb cache lere sahip .ben hem ucuz hemde sadelik açısından basic family serisinden aldım.. disk yatay olarak kullanılıyor.
yorum: elimdeki diski tavsiye ederim lakin..
ısınması çok fasla.. plastik bir kutuiçerisinde ve ısındığı zaman plastikden çıt sesleri geliyor ama diske zararı 0..
uykumodu sizi sevindirirken üzede biliyor..sevindiriyor çünkü kullanmadığınız zaman sesini kesip kullanacağınız zaman 10 sn gibi bir sürede aktif oluyor..
üzüyor çünkü
bazen filmlere araverdiğinizde gene uyku moduna geçip tekrar çalıştırdığınızda disk takılıyor bunu içinde diski açıp kapamak gerekiyor.