Scudo Sports

Harici HDD

Onur Dokmetas

Aktif Üye
Tepki
59
Arkadaşlar harici 3,5" 500gb yada 1tb hard disk almayı düşünüyorum kullandığınız önerebileceginiz marka modeller varmı? :rolleyes:

Scudo
Western Digital marka harici sabit diskler çok tutuluyor.Bu aralar sanırım seagate'in modelleride tutmaya başladı.Çok mecbur kalmadıkça harici almamanızı tavsiye ederim.Hatta 3,5 olanları çok nadir taşımanızı önereceğim ki bunu wd'nin kullanım kılavuzundada bulabilirsin.Sürekli taşımak için bence 2,5 uygundur.
Eğerki sürekli evde kullanacaksanız bence internal alın.Hem daha hızlı olur hemde verileriniz daha güvende olur.Çok mecbur kalırsanız belki bir harici kutu alıp kullanabilirsiniz.Yada 2,5 lik küçük harici sabit diskler işinizi görebilir.Hem elektriğe bağlamanızda gerekmez.

Harici sabit disklerin birçoğu patlamaya müsait bomba gibiler :)

3,5 ınch olanların darbeye daha dayanıklı olduklarını düşünüyorum fiziksel boyutlarından dolayı daha darbeyi daha iyi abzorbe etmeleri gerekir... zaten sürekli yanımda olmayacak.

seagate 3.5'' 1tblik bir modelini kullanıyorum.Çok güzel ve hızlı bir ürün bir yere taşıyacağım zaman kendi kutusunda taşıyorum şimdiye kadar bir sorun çıkarmadı.
http://images.hepsiburada.com/assets/Bilgisayar/200/bd84327.jpg

seagate-samsung-western-hitachi bunlar alanında uzman markalar.gönül rahatlığı ile alabilirsin kolay kolay sorun yaşamazsın.
boyut senin tercihine kalmış bi olay ama alacağın modelin CACHE belleğinin 32mb olmasına-dönüş hızının da 7200Rpm olmasına özen gösterirsen çok iyi bir hdd alabilirsin...

@iceman

Ben genede önemli verilerinizin en az 2 yerde olmasına dikkat etmenizi öneririm.Zaten bu sebepten ben filmleri harici diskte değilde dvd medyalara arşivliyorum.Güvenli olacağını bilsem harici disklerde arşivlemek çok daha pratik olacaktır.Sonuçta patlayınca hepsi gidiyor ama dvd medya okumazsa o dvd medyadaki filmi tekrar indirebilirsiniz.

Western Digital'in 3.5'lik olanların kutuları daha etlice ama seagate'lerin daha ince oluyor.O zaman buna dikkat etmenizi öneririm.Özelliklede çalışıyorken zaten en ufak bir darbe bile zarara uğratabilir.Bol şanslar dilerim :)

cache belleğin 32MB olması ne artılar kazandırıyor?
bir de 7200rpm i 2.5" için bulman mantıksız gibi, sonuçta harici kullanacaksan normal durumlar için çok abartılı birşeye gerek de yok basit, küçük yani taşınabilir olması önemli...
benim tavsiyem de kendi kullandığım seagate freeagent go 500GB olabilir ya da samsung 500GB.
bir de zaten usb den bağlıyoruz daha ne akdar hızlı olabilir ki :)
bunlarlan 25MB/s görebilirsin...
(link)
(link)

cache belleğin 16değilde 32 mb olması,dosya aktarımlarda sıra düzenininuzun olmasından dolayı daha hızlı aktarılabiliyor..2.5" lik hddler için 16 iyi olabilirlakin,3.5"lik hddler için bence gerekli birşey. aramalarda bu fark daha faza hissediliyor.
neden gerekli?...ileride hddnin içini açtığınızda(size kalmış isterseniz hemende açabilirsiniz) çıkardığınız diski pcnize direk bağlayarak kullanabilirsiniz. lakin 3.5"lik hddler laptoplara olmuyo.bunun içinde 2.5"likleri düşünebilirsiniz..
yok ben sadece içinde duracak depo ve yedekleme için kullanacağım diyorsanız...
1 video cadçizimleri program arşivleri müzik resim döküman gibi arşivler için bana göre en az 1tb alın tavsiyem 1.5 yada 2 tbdır.bunlar 3.5"lik..

yok ben azıcık müzik azıcık video bidedökümanlar diyorsanız.500 750gb larişini rahat görecektir ki bunları alacaksanız 2.5 "lik olmasını tercih edin.taşınması kolay olur..

bu arada 3.5"liklerin yanında adaptör taşımanız gerekecek..:)

edit:
ben maxtorun 1.5 tb 3.5"lik diskini 8 aydır kullanıyorum.cache belleği 32mb olduğu için gerçekten gözle görülür bir hız var.özellikle hd videoları ve filimleri izlerken...

maxtor segatenin bir yan ürünü içindeki diskler segatendiskleri..genel olarak 7200 rpm ve 32 mb cache lere sahip .ben hem ucuz hemde sadelik açısından basic family serisinden aldım.. disk yatay olarak kullanılıyor.

yorum: elimdeki diski tavsiye ederim lakin..
ısınması çok fasla.. plastik bir kutuiçerisinde ve ısındığı zaman plastikden çıt sesleri geliyor ama diske zararı 0..
uykumodu sizi sevindirirken üzede biliyor..sevindiriyor çünkü kullanmadığınız zaman sesini kesip kullanacağınız zaman 10 sn gibi bir sürede aktif oluyor..
üzüyor çünkü
bazen filmlere araverdiğinizde gene uyku moduna geçip tekrar çalıştırdığınızda disk takılıyor bunu içinde diski açıp kapamak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Onur Dokmetas
Mavi bilgisayar indirimlerinden Maxtor marka 750 GB 3.5" harici hdd almıştım. Yaklaşık 9-10 ay oldu. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. İçerisinde Seagate marka bir harddisk var. Ben dizüstü bilgisayarın yanına aldım. Harici hdd sabit duruyor evde ben bilgisayarı taşıyorum daha çok :D. 3.5" hdd ler taşımak için biraz büyük. Eğer sizin için taşımak birinci sırada önemliyse 2.5" öneririm.

Ben maxtor 750gb 16mb cache bellek ve 3.5'' lik olan modeli var.
Arkadaşların dediği gibi 32mb cache bellek olanlardan almanı tavsiye ederim. Ayrıca şunuda belirtmek isterim Hem usb hem e-sata 400veya800 olan modellerede bak. E-satanın getirisi usbden daha hızlı veri iletişiminin olmasıdır.
Hepsiburada.com da WDnin usb+ e-sata 800 1TB 3.5''lik bir ürünü kampayaya girmişti ve fiyatı bu özelliklere rağmen diğerlerin çok daha ucuzdu. Arkadaşıma bu üründen aldık tavsiye ederim. Şu anlık o ürünün hangisi olduğunu bilmiyorum ama Hepsiburada.com u araştırırsan bulursun. Kampanyayı kaçırma derim...

Bende Smartdisk 500GB harici kutuda olan bir tane var 120liraya internetten almıştım. Seagate kendisini kantlamış bir firma ama samsung da bana henüz sorun çıkarmadı. Maxtorların ısınma problemi olduğunu okumuştum bir çok yerde ki burada da gördüm. Eğer 3.5"lik alacaksanız üzerinde soğutucu bir fan olmasına bence dikkat edin çünkü diski çok rahatlatıyor. Zaten 3.5" diskler daha çok püfür püfür kasa içerisine monte edilmek üzere tasarlandığı için ufacık bir kutuya koyduğunuzda ne marka olursa olsun ısınması normaldir.
3.5" diskler 5 yanında 12V ile de beslendiğinden USB yetersiz kalıyor ve eğer sık sık yer değiştirecekseniz kablosuydu, adaptörüydü vs vs uğraşmak bir süre sonra bıktırıyor. Ben kasadaki disklerim dolduğu için "yedek ve depo" niyetine kullanmak için aldığımdan taşıma düşüncem yoktu o yüzden adaptör kablosunu kestim kasadan enerji çektim. yanımda çok fazla şey taşımıyrum 8GBlık usb flash fazla bile geliyor. şehit dışına çıkacaksam dizüstümü alıyorum zaten onda yeterince yer var.

Geri