Scudo Sports

Hangisini yapmak daha mantıklıdır?

Tepki
14
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar yeni bir dağ bisikletine sahip olmaz istiyorum 1500-1700 tl civarı bütçem var.Sizce satın almak mı daha mantıklıdır? (Önerebileceğiniz modeller?), yoksa toplama bir bisiklet yapmak mı? ya da 2. el bir bisiklet almak mı? sizce bütçemi aşmayarak en iyi parçalı bisikleti sahip olmak için hangi yolu tercih etmek gerekir. Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar...

Scudo
Bence en mantıklısı 2. el temiz bir bisiklet almak eğer 2.el almak istemiyorsanız hazır almanız çünkü kendiniz toplarsanız daha masraflı çıkacaktır.

• Beğen
Tepkiler: yusuf tunçer
Merhabalar,
Hazır bir bisiklet almak ve en iyi donanımlı bisikleti bütçenize göre SALCANO'dan almak, modelini ise kendinizin seçmesi bence daha mantıklı.

@Yücel Dk

Öncelikle yanıtladığınız için teşekkürler. 2. ele biraz temkinli yaklaşıyorum ayrıca istediğim gibi bir bisikleti de göremedim şu ana kadar :(

Bisiklet toplamak çok zahmetli iş bende çok istedim ama çok kararsız kalıyorsun ve pes dedirtcek kadar sıkıcı bir konu bence girme kafanda saç kalmaz :) ama toplamak istiyorum dersen 1700 den daha fazla masraf yapman lazım çünkü her geçen gün ne parça takmak istediğini düşünüp daha iyisini isteyeceksin iyi ve uyumlu bisiklet için hatta bu ay kadro alayım bidahaki ay donanım 3 üncü ay artık toplamaya başlarsın... bende en sonunda hazır bisiklet almaya karar verdim. Bence biraz daha bütçe ayırıp 2000-2400 liraya salcano xrs 030 apex alabilirsin :)

En iyi parçalı bisikleti tabiki ikinci el alabilirsin, ama sıfır alacaksan Salcano Igman için pazarlık yapmayı dene derim, ana bayiden alacak olursan biraz daha bütçe eklediğinde deore setli güzel bir bisikletin olabilir sıfır olarak...
(link)

@BF Okuru

Cevapladığınız için teşekkürler, şu anki bisikletim Salcano ng650 md ve aşırı bir sorun yaşamadım o yüzden Salcano'ya olumlu bakıyorum ama fiyatlar biraz havada birde Rr 8.1 benim çok aklımı çeliyor, bu fiyata bu donanım ...

@emre topal

Yanıtladığınız için teşekkürler, evet zaten 2. ele olumlu bakmıyordum ama sanırım bana yol bisikleti önermişsiniz ben dağ bisikleti düşünüyordum. :D

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Kusura bakmayın ben istemiyorum diye okudum DAĞ bisikletini hic anlamam malesef :D :)

@H.Efe Sönmez
Rica ederim, Btwin RockRider 8,1 konusunda anlıyorum sizi ama bilindik bir markadan olması bence daha önemli, tabi yinede kararı siz vereceksiniz, biz sadece yardımcı olmaya çalışıyoruz :)

decatlonda rockrider var çok iyidir fiyatına göre tavsiyem.

Bütçeniz çok kötü düzeyde değil. Sıfır ideal bir dag bisikleti bulup alabilirsiniz. Marka model olarak Ghost Merida ve Kron un mtb leri benim gayet hoşuma gidiyor. Değerlendirmeniz de fayda olabileceğini düşünüyorum. 2 el konusu tereddütlü bir konu evet ama en azından İstanbul da ki görerek alabileceğiniz 2 el bisikletleri düşünebilirsiniz bence. 2 el lerde sıfır kadar güzel bisikletlerde olabiliyor yani. Ayrıca 2. el de daha üst seviye bir bisiklet alabilirsiniz. Korkulan çekinilen bir alışveriş bu güne kadar 3 tane yol bisikletim 2 tane mtb bisikletim oldu. Sadece en son kullandığım bisikletin kadro ve maşa sını sıfır almıştım. 2. el malzemelerle toplamıştım. Hiçbir sorunum da olmadı. Gereken dikkati gösterirseniz 2 el bir bisiklet te yüzünüzü pek ala güldürebilir. Çok yüksek teknik bilginiz yoksa toplama işine girmenizi de tavsiye etmem. Aslında bisiklet toplamak çok keyifli ve özel bir durumdur. Herşeyiyle istediğiniz bisiklete kavuşursunuz ancak stresli dikkat özen ve teknik bilgi gerektiren bir süreç.

2.eli boşver.
yada araştır 4bin 5binlik bisikleti 2bine veren olursa kaçırma.

1.tırt marka yüksek donanımmı ?
2.yoksa iyi marka tırt donanımmı ? bunun kararını ver.

1.koşul için bence bianchi biçilmiş kaftan.bence kadroları salcanodan daha güzel görünüm açısından.
2.koşul için bakıcağın markalar cube , giant , scott,focus olabilir.

2 koşuluda yaşamış hatta hala yaşayan biri olarak ben 2. şıkkı öneririm.

önerilerim ;

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

birde internetten almayın.
gidin görün pazarlık edin anlaşın.

Bence araştırmada kalın 2. el temiz bisiklet en mantıklısı ama sıfır alcaksanız
(link)
Komponent olarak cok iyi olmasada farkı kadrosuyla kapatacagını düsündügüm bir bisiklet.

Tekrar merhaba arkadaşlar her birinize yanıtladığınız için teşekkür ediyorum.Sanırım yapacağım şey bir Rr 8.1 alıp ardından merida,ghost,scott... gibi bir kadro ile değiştirmek olacak, sanırım yapılabilecek en mantıklı şey bu herkese teşekkürler.

Mrhaba sevgılı bısıklet severler
Benim xc 250 26" 18" bisikletim var ve buna 2. El parça almak istiyorum
7 sistemden 10 luya gecınce bısıkletin arka catal açıklığı yeterli gelirmi?
2.el parçalarda ne gibi sorunlar cıkabilir?
Havalı suntour masalar tavsiye eder misiniz iyi midirler?
Onun dısında touneyden xt ye gecınce sıkıntı cıkarır mı kadro?
Hıdrolik fren boruları için hazır yer yuvalar telli frene göre dizayn edilmiş daha önce geciren varsa tavsiyelerini alabilir miyim?
Jant swtim mavic crossrıde ve 6 vıdalı rotor destekleyecek bır sorunu olur mu?
Kadroda normal hollowtech olmayan bir göbek takılı hollowtech gobek takılabilir mi?
Bazı jantlar standart 9 mm desteklemiyor galiba bu durum nasıl bişey?
İnce sibop sorun yaratır mı?
Sımdılık sorularım bunlar onun dısında tavsiye ve yorumlarınıza açığım butcem 2000 tl. Sımdıden sağolun

Geri