@meiakanze
Aslında olması gereken daha doğrusu benim yapmak istediğim 1 tane güzel dağ bisikleti ve 1 tane güzel bir yol bisikletine sahip olmak. Bu konudaki en güzel çözüm bu fakat sanırım sizin bütçenizde buna benimki gibi el vermiyor

genellikle kullanacağınız alanı iyi belirleyip bu doğrultuda bi bisiklet seçmeniz ileride bisiklet değiştirmek istemiyorsanız yararınıza.
Sırt çantası olayına gelirsek, şahsen nefret ettiğim bi şey sırt çantası ile bisiklete binmek. Yapış yapış terliyor insan özellikle yaz aylarında. Bir kaç ay mecburen işe bisikletle gitmek zorunda kaldım ve sırt çantası kullandım. Kendime sonradan bir port bagaj aldım ve inanılmaz rahatladım. Bu sizin yaklaşımınıza ve kullanmanıza göre hatta kullandığınız çantaya göre bile değişebilir, benim görüşlerim bu yönde.
Sırt çantası ile sıcak bir havada 40-50km den fazla sürüş yaptığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız ki ben 20km gidip geliyordum işe. Bir de uzun yol.. sırt çantası ile.. hayal etmek istemiyorum
Sonuç olarak, bagaj bağlamayı düşünmüyorsanız, ekstrem şekilde bozuk yollarda kullanmayacağım diyorsanız yol bisikleti diyorum. Ama bu dediklerimi göz önünde bulundurun, bir kaç çantalı kullanım sonucu ben bagaj istiyorum yaa derseniz her şey için geç olabilir
Sele konusuna da kafanızı yormayın, aşağı yukarı şehir bisikletleri ve yol bisikletlerinin selesi arasında konfor olarak çok fark bulmuyorum ben. Bazı modeller ya da sonradan takılma seleler haricinde tabi. 1 ay sonra alışıyorsunuz. Ben nasıl alışacağım yaa derken hiç farkında olmadan alıştım. Taytsız kullanırken problem yaşamıyoum ama bi de pedli taytı kullanırken + konfor yaşıyorum.