Scudo Sports

Hangisi:Maxxis OverDrive MP'ye karşı Michelin Country Rock

silas

Üye
Tepki
81
Arkadaşlar bisikletime yeni lastik alacağım. Aşağıdaki iki lastik arasında kaldım. Siz hangisini önerirsiniz? Bu modellerin dışında önerebileceğiniz başka model(ler) var mı?

Maxxis Overdrive MaxxProtect 26x1.75:
(link)

Michelin Country Rock 26x1.75:
(link)

Not: Ağırlık konusu ikinci planda. önemli olan sağlamlığı. Yaz kış idare edecek ve yağmurda da fren başarımı kötü olmayacak bir model arıyorum. Ayrıca fiyat olarak yukarıda belirttiğim modellerin üstüne çıkmam çok zor.

Scudo
maxxis daha iyi gibi. özellikle asfaltta daha akıcı olur. michelin dişleri eridikçe ortalarında diş kaybı olur ve özelliğini kaybedebilir. Maxxis'de ise ortanın silik olması iyi ve o bölgeler daha dayanıklı oluyor. size daha uzun süre hizmet verebilir.

sanırım detonator modelini 1.5 olduğu için göz ardı etmişsiniz(iki tercihinizde 1.75) ancak ben 1200 km dir detonator kullacısıyım ve sadece bir kez arka teker patladı bu modelede bir göz atmanızı öneririm çok memnunum. 1.5 olmasının tek dezavantajı mazgallarda dikkat istiyor..

@memocy

Diğer yandan bakacak olursak maxxısdeki dişsiz sırt deseni yol tutuşu azaltacaktır.az miktardaki yağmurda sorun çıkarabilir(yoğun yağmurda sorun olmaz)Michelin yapısı gereği herzaman diğer lastiklere nazaran daha yumuşak hamurları seçmekte bu yol tutuşa artı olarak etki etmekte.Yağmurda maxxıs'e nazaran daha güvenli olacaktır.Sağlamlık/az patlama konusunda ikisi hakkındada fikrim yok.

Michelin'nin bu modelinin özelliğini bilmiyorum ama bahsettiğiniz Maxxis Overdrive bir yağmur lastiğidir.Bu da onu bir adım öne çıkarır.Uzun süre kullanayım ağırlığı önemli değil demişsiniz.Alabileceğiniz en uzun ömürlü lastik Schwalbe Marathon XR'dir.

Özellikle dalgın biri olduğum için 1.75 bile benim gözümü korkutuyor. Bu yüzden tercihim en az 1.75 kalınlık :)

Schwalbe Marathon XR yi inceledim. Lastik güzel ancak bütçemi hayli aşıyor.

Sanırım Maxxis Overdrive MP yi alacağım. Bilgiler için teşekkürler Lastikleri taktıktan sonra küçük bir test dosyası hazırlayacağım. Bakalım nasıl olacak :)

Selam arkadaşlar.Benim de böyle bir lastiğe ihtiyacım var .Maxis çok güzel görünüyor .Nasıl tedarik edebilirim acaba?

Coutry rock almayın , çok yumuşak hamuru var , yola tutunmak için yapılmış o yüzden çok hız kesiyor. overdrive iyi seçim.

Geri