Scudo Sports

Hangi Dinamolu Göbek

YILMAZ Doğucan

Aktif Üye
Tepki
62
İsim
YILMAZ DOĞUCAN
Bisiklet
Sedona
Merhabalar haziran ayında Avrupa turu planlıyorum. Bu planım için malzemelerimi bir araya getirmeye toplamaya çalışırken hiçbir bilgim olmayan dinamolu göbek konusunda takıldım kaldım. bir sürü model var (link),(link),DH-3R30, Dh-2N35, Alivio, XT vs vs bunlar arasındaki farklar nedir bu kodlar hangi versiyon sürüm yada seçenekten dolayı veriliyor dinamolu göbekler hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız beni aydınlatabilir mi ? Kısaca aralarındaki farkın sürtünme ve vereceği watt değeri olduğunu biliyorum örneğin vites sıralamaları gibi bilen arkadaşlar sıralayabilir mi ? ör: tourney .... deore-slx,xt vs vs gibi en iyi dinamolu göbek sanırım xt serisi

• Beğen
Tepkiler: ognsylr
Scudo
Xt kullanıyorum çok memnunum.
Oldukça güçlü farları güvenlik amacıyla gündüz dr açık tutuyorum, sürüşte hiçbir direnç hissettirmiyor.
Son marka dinamoları da çok öneren var ama fiyatları biraz uçuk gibi.
Ben xt ile 8000km yolu bitirdim. Sorun yaşamadım.
Yaşasam bile tercihim yine aynı olurdu.

Sn @Ahmetgitar dinamo, ön farın haricinde arka çakarın beslemesinde de kullanılabilir mi?
Bu konuda bilgi var mı?

Bir sorum daha olacak.
20 janta uygun dinamo modeli var mı? Yahut dinamo göbek, uygun telle 20 inç janta örülebilir mi?
Bu konuda net bilgi edinemediğim gibi, dinamolu 20 jant bisiklet de göremedim.
Esen kalın.

@Mesut DOĞRU
Tüm ölçüler için modeller listelenmiş
Schmidt - SON
(link)

Bir seçenekte burada;
(link)

20 Inch bisikletler için SON20R (SON Deluxe) 390 gr ağırlık ve 257 Dolar etikete sahip (Tıklamaya üşenenler için)

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Sn @BerkEvren ilginiz için teşekkür ediyorum. 257$ güncel kur+%18 KDV ile 1103 TL tutuyor. Oldukça pahalı.
Esen kalın.

@Mesut DOĞRU merhaba, bendeki dinamo hem ön,hem arka aydınlatmayı çok iyi bir biçimde sağlıyor. Neticede kablo harici durumda. Ek olacak tüm lamba ve şarj cihazları için güç kaynağına dönüşmesi kolaylıkla olacaktır diye düşünüyorum.
Diğer yandan 20"için dinamo görmedim ben de ancak görmek için bir çaba da sarfetmedim açıkçası :)
Ama mantıken gayet olası görünüyor.
Sizin için,ben de araştıracağım,mutlaka bilgi veririm, tabi işe yarar bir şeyler bulursam.

• Beğen
@Mesut DOĞRU Benim Carraro flexi 103 göbekten dinamolu olarak almıştım halada kullanıyorum

• Beğen
Sn @Ahmetgitar ilginiz için teşekkür ediyorum. Sn Berk Evren bir kaç önemli detay paylaştı.
Dinamo bu şartlar altında şu an için oldukça pahalı bir yatırım olarak görünmekte.
Esen kalın.

@Mesut DOĞRU
Hemen pes etmeyin;
(link)

(link)

Mesela burada ikinci el göbek 20 Dolar denmiş;
(link)

Hazır satılan tekerlerde Shimano DH-3N20 göbek var. Özceylanda 150 TL 20 İnç jantlara bu takılmış ebayde
(link)

• Beğen
Geri