Scudo Sports

Güzel memleketimiz için enerji üretimi çözümü sizce nedir?

Türkiye enerjisini nasıl elde etmelidir?

• Toplam katılım
    21

funq

Forum Demirbaşı
Tepki
319
Bisiklet
Geotech
Çeşitli konularda bazı arkadaşlarımızın bu konudaki savlarını okuyoruz sürekli. Bir makina mühendisliği öğrencisi olarak kimine katılıyorum, kimini hayalperest buluyorum, ama konu uygun düşmediği için yazamıyorum. Ayrıca tartışıp fikir ve hatta bilgi alışverişi yapabileceğimiz bir yer yapalım bu konuyu o halde, bakalım kim nasıl bir enerji politikası düşlüyor :)

ankete oy vermekle kalmayıp yorum da yazarsanız konu daha anlamlı olacaktır.

Scudo
Ben nükleer enerji dedim ama Türkiye'nin önemli bir rüzgar potansiyeli var onuda göz ardı etmemek lazım.Hem rüzgar santrallerine sadece kurulum masrafı ödüyorsunuz bakımı çok az oluyor zaten rüzgar bedava:)

Rüzgar gücünden en azami şekilde faydalanmak gerek.Ancak en önemlisi elektrik üretiminden çok tüketimini azaltmamız gerek,bence.Bekleme konumundaki bir televizyonun bile elektrik harcadığını düşünürsek ve bunu ülke geneline yayarsak,ne kadar enerji israfı yaptığımız ortaya çıkar.

Bitmeyen enerji kaynağı güneş enerjisi içinde bir seçenek koysaydınız keşke.
Ben güneş seçeneği olmayınca ve diğer seçenekleri içinde oyum erimesin diye, rüzgar dedim.
Türkiye nin rüzgar verimliliği çoğu bölgede çok uygun.
Avrupa turumuz boyunca binlerce ( abartısız ) rüzgar santrali gördü(k)m.
İmrenmemek elde değil.
Danimarka bunlardan onlarcasını açık denize monte etmişti zamanında.

• Beğen
Tepkiler: İlyas ŞANLI
@Soner Sarihan

güneş enerjisi kullanarak santral çapında elektrik üretmek, şu anda ülkemizin kaldıramadığı rüzgar santrallerinin maliyetinden bile kat kat fazla olduğu için koymadım :)

Rüzgar çok iyi bir alternatif,maliyet olarak belki biraz fazla tam bilmiyorum ama eğer bu rüzgar türbinleri ülke içinde üretilirse çok daha ucuza maledilebilir diye düşünüyorum.Enerji kayıplarıda minimuma indirilerek ciddi bir tasarrufta sağlanabilir.Ayrıca önümüzdeki yıllarda Bor gibi değerli bir madenle ciddi bir enerji ihtiyacı karşılanabilir diye düşünüyorum,tabi izin verilirse böyle birşeye..Çok mu hayal kurdum? :)

Açıkcası ben rüzgar, güneş enerjisi ve hidroelektrik santrallerinden yanayım. Ne kadar temizse o kadar iyidir.
Nükleer santrallerin verimi çok daha yüksek ama hata kabul etmezler. İnsanın olduğu yerdede hata olur. Bu benim naçizane düşüncem, herkesin düşüncesine saygı duyarım.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ayanyan
gelişmiş ülkelerin kullanmak istememesi? şu haritaları bir gözden geçirin dilerseniz.

http://www.icjt.org/an/tech/jesvet/evropa_an.gif
http://www.icjt.org/an/tech/jesvet/amerika_an.gif
http://www.icjt.org/an/tech/jesvet/azija_an.gif

anladığım kadarıyla çoğumuz "nükleer'e hayır" demekten öteye geçemiyoruz :)

Yunanistanda Ermenistanda da nükleer santral var diye duymuştum.(kimden duyduğumu hatırlamıyorum)Yunanistanında Ermenistanında varsa bizim niye olmasın.Bizim onlartdan daha mı az elektiriğe ihtiyacımız var.Hayır.Aksine enerji satın alıyoruz.

Bence sadece rüzgar ve hidroelektrik santrallleri olmalı. Termik ve nükleer enerji doğaya zarar veriyor, kaş yapalım derken göz çıkmasın. Ayrıca Çernobil gibi bir kazanın meydana gelmemesini istiyorsak nükleer enerjiden uzak durulmalı yada dikkatli kullanılmalı.

O değilde acaba başka hangi ülke elektrik ihtiyacının %48'ini satın aldığı doğalgazdan üretiyor? Böyle bir sistem olabilir mi ya,bu kadar zengin bir ülke miyiz biz?

@Önder Tarım

değiliz, hiçbir ülke değil.

Geri