Scudo Sports

güvenlik şeridinde bisiklet sürmek

Nuri Kongur

Forum Demirbaşı
Tepki
817
Bisiklet
Ümit
10 eylül tarihinde biritanya'da yayınlanan the times gazetesinde çıkan (link) bisiklet kulvarlarının çizgisi araç sürücülerini bisikletlilere çok yakın seyretmeye,sürmelerine, teşvik ediyormuş.
http://www.timesonline.co.uk/multimedia/archive/00611/transport_185x360_611723a.jpg
yazıdan anlaşıldığına göre londra belediyesi bisikletlilerin güvenliği için yolun belirli bir kısmını çizgilerle yolun diğer kısmından ayırarak bir şekilde bisiklet kulvarı çizmiş. yapılan araştırmada bir bisikletin arkasına kamera takılarak motorlu taşıt sürücülerinin davranışları gözlenmiş. görüntülere göre çizginin olduğu yerlerde kulvar genişliği darlaşarak bisikletli için az bir alan bıraksa bile , araç sürücüleri çizgiyi takip ettikleri için bisiklet sürücülerinin güvenliğini riske atmaktan kaçınmamışlar. öte yandan, çizginin olmadığı yerlerde bisikletlilerle aralarında mesafeyi daha uzun tutarak güvenliğe daha çok dikkat etmişler. haber özetle böyle.
burada iktibas etmemin sebebi, sürücülerin bu davranış şeklini ana yollarda güvenlik şeridinde bisiklet sürerken benimde dikkatimi çekmiş olması. normalde motorlu taşıt sürücüsü yolun sağ tarafındaki çizgiye yakın sürüyor, yani eğer biz güvenlik şeridinde gidiyorsak bize neredeyse teğet geçtiklerini farketmiyorlar. ama biz normal şeridi kullanırsak sollama esnasında daha fazla açıktan geçiyorlar. siz ne dersini. yol kenarlarında güvenlik şeridi daraldığında doğrudan yol şeridini takip etmek daha güvenli mi olur?

Scudo
Bende acıdım otobüs ne kadar yakınında bir dengesini kaybetse tamam.İşi biter.

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
bizim ülkedede oluyor bunlar bizdekiler biraz daha öküz anlayacagınız adamlar normal taşıtları sıkıştırıyor bizleri hayda hayda şıkıştırıp bide korna çalıyorlar

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
Güvenlik çizgisinden içerdeki bölüm çok darsa makaledeki gibi , arabalar güvenlik çizgisine dolayısı ile de bisiklete çok yakın sürüyorlar. Ben ayna ile bisiklet kulladığım için şöyle bir yöntem izliyorum araç daha yaklaşırken bisikleti çizgi üzerinde hatta çizginin dış tarafında sürüyorum şöför bu durumda hemen aracını çok uzaktan geçecek şekilde konumlandırıyor o geçerken ise hafif içe alıyorum işi şansa bırakmamak için .

@jef

benimde merak ettigim sey sizin yaptiginiz. benim yasadigim yerde ana yola hic cikmadan neredeyse gitmek istedigim her yere gidebiliyorum. bu sene konya da sehirler arasi yolda yer yer dar guvenlik seritleri beni urkutttu. cunku birkac kez boyle dar seritlerde motorlu tasit suruculerinin cok yakindan seyrettigine sahit oldum. adamlar aslinda yol cizgisini takip ediyorlar, bizde yolu bos birakinca bize dikkat etmeden gecip gidiyorlar. mantiken biz yolu isgal edince zorunlu olarak dikkat ediyorlar. aynadan gelen araci takip edip daha o bize yaklasmadan tehlike seridinden cikmak akillica bir tutum. en azindan bir anda yola atlayip soforu de panige dusurmemis oluyoruz. en azindan soforun bizi farkedip kendi onlemini alacak kadar mesefade harekete gecmek dogru . aynen arac yanimizdan gecerken tekrar serit icine girmenin dogru oldugu gibi. anlattiginiz yontem gayet aciklayici oldu cok tesekkurler.

@bumerang
boyle gorgusuzler maalesef var. aslinda tehlike seridinde gereksiz arac kullanmak yasal anlamda suc. maalef hukugu kormakla gorevli olanlar, hem vatandas olarak bizler hemde kolluk kuvvetleri , her zaman olaylara hakim olamiyor. sahsim adina trafikte bir kusur gordugumde eger plakasini alabilmissem emniyeti aramaktan hic cekinmem. guvenlik guclerri gerekeni yapiyorlar merak etmeyin. bizler vatandas olarak kendi hukugumuza sahip cikmaliyiz ki emniyet kuvvetlerinin eli rahatlasin. bir daha boyle bir gorgusuzluge sahit olursaniz hemen 155 I arayip plaka ile islenen sucu anlatin. ben kac kez trafikte makas atip duran az gelismis yasam sekillerini bildirdim.

• Beğen
Tepkiler: fatih alver
Geri