O zihniyet ! evet " O Zihniyet" diyorum.
İşte yine dolaylı olarak karşımıza çıktı "O Zihniyet" . Maalesef hala günün şartlarını bilmeyen, bisikletlilere yollarda yapılan zülmleri bilmeden ve bunlardan çok uzakta kalmış, içeri kapanmış dış dünya ile ilgisi olmayan, Bisiklet'in bir kültür olduğunu bilmeyen ve anlamak istemeyen O Zihniyet....
İşerinin sadece bisiklet satmak, teker indimi hava vurup şişirmek veya patlayınca yamalamak, fren telleri koptumu değiştirmek olduğunu düşünen zihniyet pek tabiki de etrafına eksik, yanlış ve cahilce bilgi veren O Zihniyet.
O zihniyet kendi çıkarına hizmet ediyor. Kask ne işe yarar onu da bilmez, ANLAYAMAZ bu zihniyet. Sadece yarışçıların takabileceğini düşünür bir zihniyet O Zihniyet. Çok yazık, acınacak durumda olan bir zihniyet "O Zihniyet" ....
Devletemizde de fedarasyonumuzda da hata görüyorum ben. Federasyonun Spor Bakanlığı ile irtibata geçip Bisikletli hakkında bilgilendirme yapılması, trafiktekilerin bisikletliye ne şekilde yol vermesi, bir bisikletli gördüğünde nasıl hareket edeceği, bisiklet süren bir vatandaşın kask takmasının yararlı olduğunun anlatacağı bir program hazırlanmalıdır. Nasıl ki; "KAMU SPOTU" diye televizyonda bilgilendirici reklamlar görüyorsak aynı şekilde Bisiklet ve Bisiklet ile ilgili konularda da KAMU SPOTU Hazırlanıp yayınlanmalıdır ki: "O Zihniyet" kendine o zaman gülmelidir. Hem de bu şekilde az da olsa insanların aklında belki birşeyler belirir.
Sayıglarla....