Scudo Sports

Günü birlik ( Nevşehir - Ankara yolu) 8.saat 30dk sürüş 215km..

Emrah Demirci

Forum Bağımlısı
Tepki
459
Bisiklet
Scott
Merhaba arkadaşlar, kondisyonumu ne kadar ramazan ayında korumaya çalışarak oruçlu şekilde gündüz evden işe veya akşam sürüşleri yapsamda son 40 günde 400km yapmışım yani ortalama günde 10km oda eder yarım saat sürüş yeterli gelmemiş ve strava sağolsun her günki kullandığım ev iş tırmanış segmentlerinde aynı nabızda %10'a yakın bi ortalama hız düşüşü olmuş,

Bunu yerine getirmek için gidebildiğim yere kadar Nevşehir'den - Ankara uzun tur hedefimi devreye sokarak Ya ALLAH Ya bismillah dedim ve tek başıma sabahdan düşdüm yola..

İlk ve tek turun tereddütüyle sanırım çantayı biraz fazla yükledim ekstra ağırlık 8.5kg..

Aksaraya yaklaşırken sanırım öne çok eğik kullanmamdan sinir sıkışması oldu sol parmaklarımda kasılma ve güçsüzlük oldu ve sol vitesi değiştirmeye yetersiz güç durumu, çok şükür 2-3 gün sonra düzeldi..

Bunun dışındada tur boyunca herhangi bir lastik patlaması yada teknik arıza yaşamadım..

Aksaray'a 2saat 30dk'da vardım 73,5km ortalama hız 28

Şereflikoçhisar'a 5 saat 25dkda vardım 142km ortalama hız 26 rüzgar ve yorgunluk kendini belli etmeye başladı,

200kmyi 7saat 56dk'da aldım.
Ve 215kmde ortalama hız 25 civarında, artık yorularak gölbaşı yakınlarında turu bitirdim,

Turdan önce dinlenmemiş olmam ve 3 gündür üst üste sürüşün yorgunluğuyla çıkmama rağmen ve yol bisikletinin yokuşlarda düşük hızlara izin vermeyerek yormasına karşın bu kadar gidebilmeyi kendim için yeterli buldum..

Yolda sağolsunlar bir tırcı kardeş şırnakdan istanbula göçüyormuş ailesiyle birlikde olmasına rağmen yöresel kahvaltısına davet etdi, sonrasında yoldaki kavuncularda çay ve kavun ikram etdi..

Sonrasında bi yakınımın aracıyla ankaraya gidip bir iki gün dinlenip nevşehir'e otobüsle döndüm..
Bisiklet taşıma hizmetiyle bisikletcilere destek veren dolayı kamil koç'u tercih etmek geldi içimden..
:)

Ankara otogarda dönüşde termometre güneşde 54 dereceyi gösteriyordu bu ara..

Ort hız 25km/s - Max hız 72km/s
Mesafe 215km - Hareketli Süre 08saat 30dk
Yakılan kalori 7280cal
Tırmanış 967m - İniş 1043m
Max rakım 1382m- Min Rakım 908m
Max nabız 178bmp -ort nabız 147bmp
Ort kadans 84rpm -
hava sıcaklığı min21- Max34
Ekstra yük 8.5kg
Toplam 01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg Dinlenme 2 saat civarı

(link)

Scudo
Maşallah hocam :harika: Bir dahaki sefere dönüşte de bisikletle gelmek nasip olsun :komik:

@ikitekerbirdünya bey muhtemelen türkiyede biraz daha pahalı satarlar malum ordan getiriyorlar, ben yurt dışından aldım demiri ve çantayı ayrı şekilde bunlarda ürünlerin linki;
Demiri (link)

Çanta (link)

@taner07
Kardeş eğer çadır olsaydı yatar dinlenir turu gidişdede ankara merkeze kadar tamamlardım, zaman oldukdan sonra dönüşüde yapardım..

Belki 29er dağ bisikletimle çıksaydım tura biraz daha yavaş olurdu ama sanırım daha uzun mesafe gidebilrdim,

Zira 39 aynakolla, birde ekstra yük ile yokuşlarda düşen kadans sonucunda yorgunluk ve sakatlık riski yükseliyor..

Ha hepsini birden gidiş geliş şeklinde bir seferde yapmamı kastediyorsan, olurmu bilmem ama olursada daha zamanım var :)

• Beğen
Tepkiler: ayhandeniz71
Geri