Scudo Sports

Güneş kremi sürmeyi unutmayalım (Amele yanığı içerir)

Kaang96

Aktif Üye
Tepki
222
İsim
Kaan
Bisiklet
b'Twin
Bugün Büyükçekmece-Silivri turu vardı.Tur erken saatde başladığı için (07:00) ve ben uyanamadığım için geç kaldım.Yetişmek için hızlıcana evden çıktım ve güneş kremi sürmeyi unuttum..işte sonuç :)
https://i.hizliresim.com/jn5ajJ.jpg
Aman güneş kremi sürmeyi unutmayın :D Eller beyaz, kollar kırmızı, omuzlar beyaz :( Beyaz rusyanın bayrağı gibi ortalıkta geziniyorum..

Scudo
Gerçekten yazın güneş kremi şart.Aynı durum bende de var.Kollarım kızarmasa da bronzlaştı.Eldiven taktığım için de elim bembeyaz.Kollar bronz,eller beyaz olunca daha abes kaçıyor.Üstelik ailemin henüz bisikletten haberi yok annem her defasında ellerimin beyazlığına çok şaşırıyor☺

• Beğen
Tepkiler: Kaang96
Bende daha 1200km.lik bir bisikletçi olarak bu konuyu acı bir tecrübeyle 2 hafta önce Diyarbakır'da öğrendim. Kremsiz çıkılmamalı. Tecrübe şart...

HAYATATRİBÜNDENBAKANLAR

• Beğen
Tepkiler: Kaang96
Çok esmer değilimdir. Sütü fazla olan sütlü çikolata gibi :D
Hayatımda güneş kremi kullanmadım :D sizin gini de yanmadım:D

Ben bu yanıkları seviyorum:) Ve bu yanıklara sahip olanları görünce de direkt pisikletçi oldugunu anlıyorum anlaşmamızı sağlıyor :harika:

• Beğen
Tepkiler: xolox
IMG_20160529_215019.jpg benim kollarım koyu kara şuan :) eldiven taktığım yerler bembeyaz :)

Uzun kollu yazlık bisiklet formaları var, veya kolluklar. Bunlardan kullanırsanız kollarınızda oluşacak güneş yanığının önüne geçersiniz.

Bacakları korumak biraz daha sıkıntılı. Yazın çoğumuz kısa tayt giyiyoruz, bu yüzden kasıkların alt kısmından ayaklara kadar olan bölüm doğrudan güneş ışığına maruz kalıyor. Uzun tayt bir çözüm ama sıcak havada rahatsız ediyor. Bacaklara mutlaka koruma faktörü yüksek güneş kremi sürmek lazım.

Benzer bir vaka da benden :)

Dosyalar

• _20160514_160631.JPG
    _20160514_160631.JPG
    44,8 KB · Okunma: 69
  • Beğen
Tepkiler: xolox
Gurkan genc turlarinda uzun kollu gomlek giyiyorum diyordu . krem surup terleyince nasil bi durum olusuyor

10 15 liraya iki kere solaryuma girip acıgı kapatmak sart tatil oncesi :D

• Beğen
Tepkiler: anon
alanyaya beklerim arkadaşlar az önce turdan geldim 28 C sabah 08:00 de.

Arkadaşlar kaç gündür kafamın üstünde belli bir bölge acıyordu aynayla baktığımda kaskın üstünde yer alan çizgisel boşluklardan orta boşluğuna denk gelen kısmının güneşten yandığını ve bu nedenle acıdığını anladım. Kask altı berelerin olduğunu biliyorum ancak bu sıcakta takmak çok mantıklı gelmiyor. Bu sorunu çeken ve/veya çözüm bulan var mı? Kafaya güneş kremi sürmek işe yarar mı dersiniz?

1469306009492-994334254.jpg 1469306082418464664383.jpg @Kerem Özbayrak
Bandanalar kolayca şapka haline gelebiliyor, o hale getirip, başınızın üstüne yerleştirin, işinizi görür :) (Narr bandana) 1469306009492-994334254.jpg 1469306082418464664383.jpg 1469306009492-994334254.jpg 1469306082418464664383.jpg

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@Kerem Özbayrak
:) Ne demek. Hatta iki tane almalı, biri boyuna, birisi de kafaya :harika: kışın hem başı hem de kulakları koruyor, rüzgar da geçirmiyor (20 TL civarı) :islik:

Edit: Hatta böyle bir fantezi de olur :) 1469306697895158681072.jpg

@kuşlar gibi özgür Kışın sorun yok onu halletmek daha kolay da yazın sanki sivri sinekten kaçar gibi her tarafı sakınmak gerekiyo güneşten. Yarın sabah erken çıkacam bakalım kafama sarabilecek miyim bu bezleri :)

@Kerem Özbayrak

Bu sıcakta bandana takmaya ne gerek var? Güneş kremi sürün.

@Kerem Özbayrak
Aynen öyle :) Tarifi: Bir adet giriş seviyesi [:)] bandanayı alıyoruz ve tersine, desensiz tarafı dışa gelecek şekilde çeviriyoruz. Ondan sonra bandanayı çamaşır sıkar gibi çevirip, üst taraftaki daireyi alttakini de kapsayacak şekilde elimizle biçimlendiriyoruz :) Ve sonunda şapkamız oluşuyor :) Soğuk kullanınız hehe

@clubber Bandana rüzgarı kesiyor ve terletmiyor, özellikle yazın tercih ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
benimde dizi yandı 28 km sonrası şuan çok acıyor şortlarımı kirlettiğim için eşorfman giydim ve nasıl acıtıyor anlatılmaz yaşanır zaten kolum ayrı bir dünya güneş görmeyen yerlerim bembeyaz kollarım siyahi olma yolunda emin adımlarla gidiyor

Geri