Scudo Sports

Gres yağı-zincir yağı

Chucky-1

Daimi Üye
Tepki
52
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlar benzin istasyonlarından yanda başka yerlerden alabileceğim gres ve zincir yağı önerir misiniz? Gres yapı hem orta göbek hem de telleri yağlayacak şeklinde olursa iyi olur.Ayrıca yağın üzerine sıkılan birşey vardı cila gibi onada tavsiye verirseniz iyiolur vaksmıydı , koruyucu birşeydi toz gelmesini önleyen

Scudo
Zincir yağı çok araştırmıştım.

Würth ile zefal kaldı en son elemede

Würth kakkında olumsuz çok yorum görünce forumda zefal hakkında hiç görmeyince zefal dry lube yaz wet lube kış için aldım. Kullanıyorum. Güzel.

Nette 30 lira ben 25 e aldım bi siteden. İsmi pc de.

Gress yağı Erdoğanları arayıp sorduğumda herhangi biri olur demişti. Ancak bisiklet karbonsa iş değişiyor özel yağı var. Gene de kaliteli bilinen bir şey almalı . Forumda isim veriyorlardı.

Gress yağı tavsiyesi için takipteyim.

• Beğen
Tepkiler: Chucky-1
@ebayusuff
Hocam sağolun ozaman bende buldum ücretsiz kargolu 25 tlye. Bir dry birde wet alayım. 50 tlye ücretsiz kargolu olur. Gres yağını bende merak ediyorum ucuz birşey sanırsam. Sadece hollowtech göbeği takmadan yağlıyoruz o döndürme kısmına diye biliyorum . Aynakola bağlı içe doğru giren o boru kısmınada sürülüyor mu acaba gres?

Korkunç pahalı, ama Türkiye'de satılan bisiklet için tek gres şu sanırım:
(link)

@Murat B.

Oh ! Hocam bu ne ? Neden bukadar pahalı? Benzin istasyonlarında kilosu 20 tl felan bu 100 gramı 70 lira

@Yiğit Alp Okyaylı Campagnolo olduğu için o kadar pahalı. Yurtdışı fiyatı da o civarda ama Park Tool, Finish Line gibi markaların benzer ürünleri onun 4'te biri.

Gres, sıvı veya yanıcı madde sınıfına giriyor mu, o yüzden yurtdışından posta yoluyla alınabilir mi bilmiyorum. Alınabiliyorsa en mantıklısı öyle almaktır diye düşünüyorum. Benzin istasyonunda satılandan pahalıya gelebilir ama senelerce yetecek 100 mililitrelik tüp için 5-10 dolar verilir bence.

• Beğen
Tepkiler: Chucky-1
@Murat B.
Doğru o şekilde düşünülünce kaliteli almakta sıkıntı olmamakta. Yağıda o yüzden zefal alacağım. Köşede 2 zamanlı motor yağı vardı ama araştırmalarıma göre iyi olmaz . Sağolun :)

Normal gress yağı olmuyor mu? Ben arka aktarıcıdaki küçük dişlilerdeki bilyalar ve pedal için shell'in gressini kullanıyorum. Yalnış mı yapıyorum?

@Yiğit Alp Okyaylı

Yağlama yerleri hakkında bilgim yok. Ben de öğreneceğim.

Dediğim yağ aydınus un önerdiği skf idi. Yeterli olur.

Sağolum hocam düşünmedeyim. Sıkıntı olmaz ama işte herşeyin detaylısı vardırya o hesap ;)
@ebayusuff
@AydınUS
@H.Genç

@Murat B.
Aliniyor hocam.

Cok kisa bir sure once ayri ayri ulkelerden FSA carbon compound ve Park tool polylube 1000 gres siparis ettim sorunsuz geldi. Aslinda hic sorun yasamadim yag ve yag temizleme solusyonlari konusunda. Fakat miktarin ve ambalajin baglayiciligi olabilir. Benim siparis ettigim miktarlar az, ambalajlar plastik, icerigin basinci atmosferikti.

Geri