Scudo Sports

Gres yağ önerisi

farukbas77

Daimi Üye
Tepki
35
Arkadaşlar iyi bir gres yağı önerir misiniz?Fiyatı da makul olan bir gres yağı olursa iyi olur:)
Bisikletimin aynakol göbeğinden ses geliyor diye bir konu açmıştım gres yağı önerildi ama hangi marka önerirsiniz diye sorunca cevap gelmedi ben de konu açayım dedim:)

Scudo
aynakol göbeğini kendiniz mi açıcaksınız.

marka olarak bilmem ama yeşil ve sarı gres yağ var aralarındaki farkı soracak olursan yeşil olanı biraz daha serttir sarı olansa birazcık daha akışkan ve yeşil gibi soğukta katılaşmaz yani kısacası sarı olanı biraz daha kaliteli aynı zamanda aynakol içinde daha makul

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Ö.
* SKF ince beyaz gres - 6TL ufak tüp
(link)
( Ambalajı bu şekilde , içinde beyaz gres olanından alacaksın )

* TOW yeşil ince kauçuk gres - Büyük plastik kapta

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Ö.
Cem abi sizin önerdiğiniz değişik bir şey daha çok uzaktan kumandalı araçlar için kullanılıyor.

Önerdiğiniz gres yağ var mı, fiyat performans ürünü olan?

Kauçuklu gres kullanın bilindik markalardan birini tercih edin

@-Skynet-

Motorex'in yeşil gresini alma imkanınız varsa en iyi greslerden biridir. Eğer bunun için imkan yoksa Shimano'nun yeşil gresi gayet iyi. Ben Shimano kullanıyorum. Kauçuklu gres uygun değil diye biliyorum. Belki yanlış biliyor olabilirim ama hiç kullanmadım kauçuklu gres. Lityum ve magnezyum bazlı gresler bisiklette tercih ediliyor.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Kauçuklu gres su tutmaz sudan etkilenmez suyun içinde bile çalışır o nedenle söyledim

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Aktaş
Konuya cevap olarak skf nin (link)nı önereyim, aynı yeni aynakol alınca üstünde gelen gres kıvamında, kaliteli bir ürün.

Benimde birkaç sorum olacak;
Ön-arka aktarıcıları, sti kolların iç tarafını bisikleti yıkayıp kurutmadan sonra yağlamak için sprey şeklinde bir yağ almak istiyorum. Fren bacaklarının yayları için de kullanabilirim. Bu şekilde çok amaçlı kullanabileceğim bir ürün önerebilir misiniz? Bauhaus'dan rastgele bir sprey yağlayıcı alacaktım bugün ama son anda vazgeçtim, uygun fiyatlı güzel bir ürün önerebilirseniz sevinirim. Gcn wd40 kullanıyor ama bence pek uygun değil o.

Bir diğer sorum, bugün temizlik için würth balata spreyinin kullandım. Çok etkili bir ürün ancak zincir temizleme aparatının içine dökebileceğim, fiyatı litresine göre daha uygun bir yağ sökücüye ihtiyacım var. Bugün zincir-ruble-aynakolu söküp temizledim ve 1 şişe anında bitti, ön-arka aktarıcıya sıkmak için bile kalmadı. Zincir simsiyahtı, biraz fazla kullandım ama gcn videolarında kullandıkları şekilde, şişede satılan bir ürüne ihtiyacım var, sprey değil.

Zincir temizleme aparatının içine gaz yağı veya mazot koyabilirsin zincirin ilk günkü gibi olur ama illede izlediğin videodaki ürünü alacaksan paraya kıyman lazım bence gerek yok ama (link)

@Clint Eastwood

@Gökay Akçay

Yok hocam yağ sökücüye 150 lira mı vereceğim :)
O üründen ziyade o tarz bir ürün almak istiyorum. Zincir malum, fazla sökmemek gerekiyor. Bu durumda en rahat zincir temizleme aparatları ile temizleyebilirim, onun içinde içine doldurabileceğim bir ürün gerekli. Würth'ü içine sıkarsam 2 kutu yetmez.
Mazot koymayı denemiştim, temizlik konusunda başarılı ama kokusundan dolayı nefret etmiştim, yıllardır kullanmıyorum. Fakat yine de ucuz bir çözüm, bir defa daha deneyebilirim.

@Clint Eastwood
Dostum o zaman gaz yağı al mazotla aynı işi görür güzel kokar,

Kauçuklu gres bisiklet göbekleri için iyi değil serttir hareketi zorlaştırır akıcılığı engeller. 2 numara sarı gres var tereyağı gibi benzin istasyonlarında bulunabilir ben n11 den aldım. Göbekler için birebir.

Ön-arka aktarıcıların hareketli parçaları, içindeki yaylar, sti kolların iç tarafını bisikleti yıkayıp kurutmadan sonra yağlamak için sprey şeklinde bir yağ almak istiyorum. Fren bacaklarının yayları için de kullanabilirim. Bu şekilde çok amaçlı kullanabileceğim bir ürün önerebilir misiniz?

Bu soru arada kaynadı, nasıl birşey alsam? Eski bisiklette ön aktarıcı çok sert çalıştığı için bisikletçiye gittiğimde, orada hem kollara, hem vitese sprey yağ sıkıp biraz hareket ettirmişlerdi, ondan sonra pamuk gibi olmuştu vites. Şimdilik zincir yağından damlattım aktarıcı yaylarına ama daha uygun bir ürün almak istiyorum, öneriler?

Birde bisikleti yıkamadan sonra vidaların iç kısmının paslanmasını önlemek için bir ürün var mı? Genelde paslanmıyor vidalar ama bisikleti kurulamama rağmen suluk kafesinin vidası paslanmış mesela, her gördüğümde rahatsız ediyor. Önceki bisiklette hafif gres sürüyordum ama pek fayda etmedi.

@Clint Eastwood
gaz yağı ve fırça işinizi görür

@Clint Eastwood
Pas için wd 40
Hareketli parçalar için (link)

Geri