Scudo Sports

gravel bike

Erbay

Üye
Tepki
85
İsim
Erbay Ç.
Bisiklet
Cube
Arkadaşlar merhaba, "gravel bike" larla ilgili bilgisi olan varmıdır ? Forumda bisiklet türlerinde böyle bir tür görmedim. Cyclocross bisikletlere benziyor ancak daha slim lastik kullanıyorlar..

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    252,7 KB · Okunma: 348
  • Beğen
Tepkiler: Hrii3y
Scudo
Paylaştığınız fotoğrafdaki bisikletin aynısından bi tanıdığımda var çok araziye sokmuyor. Belki kıyamıyor belki araziye gelmiyor bilemiyorum...

Açıkçası bisiklete 15 sene aradan sonra 3-4 ay evvel tekrar merak sardım, baya değişmiş teknoloji gelmiş.. cube nature pro aldım yol/arazi karışık kullanıyorum çok keyifli.. Ancak geçenlerde tatilde 1 hafta kadar sürekli yol/yarış bisikleti kiraladım o yarış tipi gidon tutma ayrı bir keyifmiş, bayır aşağı özellikle.. ama lastiklerini ve o titreşimi sevemedim bir türlü.. O yüzden birtane bu tarz birşey buldum yabancı forumlarda.. Yol bisikletinin biraz kaslı hali gibi..asıl kullanım amacı toz toprak bozuk satıh(gravel) da yarışları oluyor.. lastikleri 35 mm olduğu için 60-70 psi da kullanıyorlar.. Yol bisikletine biraz daha geniş tabanlı lastik takılmış hali gibi düşünebilirsiniz.. Bu tarz birşey almak istiyorum ancak alternatif pek yok.. Bisiklet sitelerinde açılmış böyle bir başlıkta yok.. Burdaki sitede bile bu tarza açılmış bir başlık yok... Ancak yabancı sitelerde gravel/adventure bike olarak geçiyor..

• Beğen
Tepkiler: Hrii3y
Çakıl bisiklet nasıl birşey oluyor :komik:

@emancipation
Gravel ing. çakıl demek. Hafif arazilerde kullanılabiliyor olsa gerek ondan bu ismi vermiş olabilirler.

Evet ismi ordan geliyor ama kullandıkları lastikler benim bisikletteki gibi cyclocross lastikleri değil, daha slim lastik kullanıyorlar.. Seyretmesi keyifli toz toprak yardırıyorlar ;) ama asfalttada çok rahat yol bisikletine yakın performans sunuyor.. Konforda düşünülürse tam aradığım bisikletmiş gibi geldi..

@Erbay

Evet var, resmini koyduğunuz bisikleti (Diverge Expert) kullandım...

Aynı tür bisiklet olan Giant Anyroad hakkında birden fazla başlık olmalı, onlara bakmanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Erbay
Kisa bi tanim yapmak gerekirse
Cx in daha konforlu(endurance) versiyonu.cok fazla yuk tasimadan tur bisikleti olarak kullanilacak cinsten bi tur

• Beğen
Tepkiler: Erbay
@Murat B.

giant anyroad'u biliyorum. zaten alternatiflerden bir tanesi de o ancak içime pek sinmedi nedense.. kadro tasarımından ötürü.. aslında gravel bike demekte pek doğru olmuyor.. çünkü "gravel road bike" ve "gravel mountain bike" diye 2 farklı gruba ayırmışlar.. gravel road bike yazıldığında çok fazla istediğim tarz model çıkıyor.amma velakin türkiyede 1-2 model dışında (giydirilmiş fiyatlı!).. birşey bulamadım.. avrupa da 1000 Euro altı çok fazla güzel 105 ve üst setli model mevcut..

http://images.evanscycles.com/product_image/image/3b3/263/30a/151655/product_page/norco-search-xr-2015-adventure-road-bike.jpggravel bisiklet ne midir? İşte cevabı.

@Erbay resmi direkt olarak evansaykıls sitesinden kopyalayıp yapıştırdım ,bu resmin açılmasına engel midir bilmiyorum.

oraya bakmıştım.. şöle bir durumum var ben Çorluda yaşıyorum.. bazen yolların fotoğraflarını çekip ayda ki kraterler diye, feysbuka koyup geyik bile yapıyoruz. yollar iyi değil.. Çorludan çıkıp istanbul-çanakkale sahil yoluna ulaşmam nerden baksanız 20-25 km.. bu bağlantı yollarıda çok iyi değil özellikle kenarlar heleki kışın.. sahil yolu sıkıntısız kaliteli asfaltı var.. en azından malkaraya kadar öyle.. ordan sonrasında yol çalışması var.. geçen sene arabanın sağ ön tekerini patlattım taşa vurup , tekerlek yandan yarılmış , kullanılmaz hale geldi, bisiklet ne ki :D.. özetle bu yüzden hız yapabileceğim biraz daha kalın lastikli,35 mm civarı, hava basıncı 60-70 psi larda olan , gidon ve bisiklet yapısı yol/yarış bisikletleri gibi olan bir bisiklet arayışına girdim..

• Beğen
Tepkiler: Dethagorf
herkese merhabalar. gravel için soru sormak istiyorum. Örnek vermem gerekirse: carraro g0 ile g2 bisiklet arasında kaldım.
fiyat farkı önemli olmamakla birlikte g0 alıp üzerindeki grupseti eskitip grx e yükseltmek mi mantıklı yoksa grx setli g2 mi mantıklı? Çünkü gravel tecrübem yok ve ilk tecrübem grx olmasını istemiyorum. sizin düşünceniz nedir ?

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
herkese merhabalar. gravel için soru sormak istiyorum. Örnek vermem gerekirse: carraro g0 ile g2 bisiklet arasında kaldım.
fiyat farkı önemli olmamakla birlikte g0 alıp üzerindeki grupseti eskitip grx e yükseltmek mi mantıklı yoksa grx setli g2 mi mantıklı? Çünkü gravel tecrübem yok ve ilk tecrübem grx olmasını istemiyorum. sizin düşünceniz nedir ?
G0 alıp GRX sete çevirmek, G2 almaktan pahalıya gelir.

Paran varsa g2 al. Diğer türlü maliyet artıyor. Grx seti arazi sürüşleri düşünülerek yapılmış bir set.

• Beğen
Tepkiler: Pilihozlu53
Geri