Scudo Sports

GPS verilerinde hatalar

Ender A.

Aktif Üye
Tepki
123
İsim
Ender
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Geotech
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar selam,

Bende Igpsport Ig10s diye en ucuzdan Çin malı bir yol bilgisayarı var. Henüz bir kaç hafta önce aldım ve sadece 3-4 kez kullandım ancak cihazda şöyle bir sorun var; uyduyu bulduktan sonra hemen sürüşe başlarsam GPS verilerinde tutarsızlık oluyor. Olmayan eğimler, hızlar vs. görünüyor. Bir seferinde uyduyu bulduktan sonra 2 dakika falan bekledim, o zaman hiç sorun olmadı. Merak ettiğim konu; uyduyu bulduktan sonra her seferinde 2 dk beklemek şart mı? Garmin cihazlarda da böyle bir durum var mı yoksa Çin malı ve en ucuz cihazlardan biri olduğu için mi böyle oluyor? Bu arada hız sensörü de kullanmıyorum. Sanırım o da etkiliyor.

Scudo
Aynı cihazı kullanıyorum. Uyduyu bulması 2-3 dakika sürebiliyor. Bulduktan sonra hiçbir sıkıntı yaşamadım. 5.000 km’yi geçti, kopma bile olmadı bugüne kadar.

Hız sensörü ile birlikte mi kullanıyorsunuz?

Nabız ve kadans sensörü ile kullanıyorum. Hız sensörünü denemedim. O bağlı olduğu zaman mı sorun oluyor acaba?

Hız sensörü ben de kullanmıyorum ama o olduğunda en azından hızla ilgili verilerde tutarsızlık olmuyor diye biliyorum. Çin malı ve ucuz olmasıyla ilgisi yok demek ki. Ben bir kaç deneme daha yapayım en iyisi.

Geri