Scudo Sports

gözlük kullanımıyla ilgili bir soru

Fatih GEZER

Aktif Üye
Tepki
128
yeni gözlük aldım gözlük astigmat problemi üzerine alındı yani uzaktaki yazıları bulanık görüyorum birisi yakın yazıları okurken bu gözlüğü kullanma dedi zarar verir gibisinden şeyler, acaba doğrumudur bu gözlüğü yalnızca uzağa bakarken mi kullanmalıyım, tecrübesi ve bilgisi olan kişiler yardımcı olursa sevinirim.

Scudo
astigmat da vardır ancak miyopsunuzdur ben 4. sınıfta takmaya başladım şu an lise 3 teyim tam 8 yıldan beri gözlük kullanıyorum.

yakınıda uzağıda beraber okuyorum.
yakını okuma zarar verir olayı yalan onu söyliyeyim.8 yıldan beri bir zararını görmedim.

astigmat olayına gelince astigmat yakınıda uzağıda yani genel anlamda görüntüyü flu görme olayıdır...

ancak miyop ve hipermetrop görüntünün sarı leke üzerine düşmemesiyle alakalıdır...

uzak göremeyenler 20-25 cmden sonra bulanık görmeye başlarlar...

yakın görmeyenlerde yine o civardan sonra net görmeye başlar...

ancak astigmat görüntünün flulaşmasııdır. yanlış hatırlamıyorsam merceğin saydamlığını yitirmesiyle olan birşey...

yanlışım varsa düzeltin efendim..:)

geçmiş olsun..

Ben miyopum ve astimatımda var. Her zaman kullanman gerekiyor. Numaramın küçük olmasına rağmen uzağı bulanık görmekteyim. Yaklaşık 8 senedir aralıksız gözlük kullandım. (Toplamda da 10 sene .)

2,5 haftadır lens kullanıyorum. Çok rahat ettim. Çerçevenin altından üztünden bakma gibi bir sıkıntım kalmadı, direk gözde takılı olduğundan odaklama gözlükten çok daha iyi oluyor. Tavsiye ederim, kullanmak istersende bir göz doktoruna gidip lens muayenesi olmak istiyorum demen yeterli.

Uzun lafın kısası her zaman kullanmalısın.

bende 7 yıldır kulanıyorum astimat miyop hep birlikde oluyor sanırım sizin yazılarınızdan anladıgım kadarı ile ve gözlüğümü bir yatarken çıkartıyorum.

neden astimad miyop bir arada oluyor dediğime gelirsek gözlüğümün camı kırılıp yenilemek için dr a gittiğimde astimad olarak verdi gözlüğü. bir ay felan sonra rapor almak için devlet hastenesine basvurdum göz dr u baya muayne etti (ilk defa bir devlet hastenesinde bu kadar iyi muayne ettikelrine sahit oldum) ve miyopsun dedi bana ben astimad diyroum gözlüğüm astimad o diyor miyop neyse kalabalık oldugu ve gözlüğümüde degişmiyecegim için bir sey dmeedim çıktım .simdi yazılarınıza baktım hep aynı astimad miyp bir arada.

@nuriaktürk

Başka bir doktora daha muayene olun isterseniz. Astigmatsanız ve yanlış numara ve/veya derecede bir astigmat gözlük kullanırsanız, ayağa kalktığınızda boyunuzu daha kısa veya daha uzun gibi hissedersiniz, yerde çukurlar tümsekler görürsünüz.
Astigmat ayrı miyop ayrı bir rahatsızlık. İkisi beraber olduğu gibi ayrı ayrıda olabiliyor.

peki ya şuna ne diyeceksiniz ben ilk başta bir polikliniğe gittim 0.25 0.25dediler sonra hadi sağlama bağlayalım dedim bi polikliniğe daha gittim orada 0.50 0.25 çıktı sonra optikçi başka bir poliklinik önerdi ona gittim onda da 0.75 0.25 çıktı :D en sonunda 0.50 0.25 te karar kıldık şimdilik takıyorum hadi hayırlısı...

@gaflet

Çok ilginç fark olurda bukadar olmaz. Peki şuan 0.50 0.25 kullanıyorsun sanırım, gözlüğü kullanırken baş ağrısı, daha önce hiç çıkartmadan gün boyu gözlük kullanırken şimdilerde sık sık gözlüğü çıkarma isteği, net görememe gibi bir şikayetlerin varsa yine doktor yolu görünüyor sana:in:

hocam bu sorunun cvp ını burada arıyor olman şok etti beni sağlık bu, git bir profosore muayne ol sor soracağını

@tolga koc

arkadaşın sorduğu profesör ünvanı gerektiren bir soru değil.

Ben miyopum ve astimatımda var. Her zaman kullanman gerekiyor. Numaramın küçük olmasına rağmen uzağı bulanık görmekteyim. Yaklaşık 8 senedir aralıksız gözlük kullandım. (Toplamda da 10 sene .)

2,5 haftadır lens kullanıyorum. Çok rahat ettim. Çerçevenin altından üztünden bakma gibi bir sıkıntım kalmadı, direk gözde takılı olduğundan odaklama gözlükten çok daha iyi oluyor. Tavsiye ederim, kullanmak istersende bir göz doktoruna gidip lens muayenesi olmak istiyorum demen yeterli.

Uzun lafın kısası her zaman kullanmalısın.

ben önümüzdeki hafta göz doktoruma gidicem...
lensi bende düşünüyordum. sorucaktım birde kullanan birisine sormak isterim.
bu hava alabilen lensler varmş...
çıkarmaya gerek olmayan. yada haftada bir vyea ayda bir çıkartılması yeterli olan...
acaba sizinkide ondanmı??

rahatmı. kullanım açısından... 8 seneden beri gözlük kullaıyorum lise 3 e gidiyorum ve spor yaparken sorun oluyor. artık sıkıldım zaten gözlükten görüntü olarakta.

nasıl acaba?

hocam askerliğinin 6.ayında gözden çürük almış biri olarak asla ama asla profosor dışında bir dr muayeneye gitmedim gitmemde göz bu en son şakaya gelicek organ gider soracagını ona sorar

@gvenc

Benimki uzun süre takılı kalnalardan değil uyumadan önce çıkartmam lazım. Ama 2-3 saat uyumamın bir mahsuru yokmuş. Fiyatlarıda ona göre değişiyormuş zaten.

Hava alma olayı bütün lenslerde varmış zaten. Bende bazıları hava geçirmiyor bazıları geçiriyor diye biliyordum. Hepsin gaz alış-verişi yapması gerekiyormuş.

Başta takmakta biraz zorlandım 3-4 günde de alıştım artık çokrahat takıp çıkartıyorum. Taktıktan bi 30 sn sonra lensleri hissertmiyorsunuz bile. Bir kaç dikkat etmeniz gereken husus var onuda doktorunuz anlatıyor zaten.

Kendimi çocukluğumdaki gibi hissediyorum her şey çok net va gözlük kullanmıyorum sanki gözüm bozuk değilmiş gibi hissediyorum.

• Beğen
Tepkiler: sadana
Bu forumda her yapın deneni yapacak kapasitede ve akılda insan olmaz.Bu forumda sadece öneri ön bilgi olarak alınmalı.Sonuçda sağlık konusunda Mutlaka Dr.kontolünde hareket edilmeli.Helede bu konu sağlık olunca.

Konulardan sadece size hatırlatma konusunda faydalanın.Yani bir kalp bilgii bir göz bilgisi yazılır.Siz burdan sadece yapmanız gereken bilgi sahibi olmak.
Uygulamak dr den sonraki iş."Ya bende kalp için bir görüneyim" sonucunu çıkarmak.Anlatabildim sanırım.Sağlıklı bir yaşam diliyorum .İyi Forumlar.

@tolga koc

Merhabalar Tolga Bey

Arkadaşa uzağa bakarken gözlük tak, yakına bakarken takma demişler bunu söyleyen doktor da değil. Her zaman takması gerektiğini söyledim. Prof. DR. da aynısını söyleyecek.

Lensle çok daha rahat ve net görüldüğü bir gerçek, ben optikciye git lens al da demedim. Eğer kullanmayı düşünürse tekrar DOKTORA gitmesi gerektiğini söyledim.

Cevap olarak farklı doktorlara gittiğini ve hep farklı numara tesbittetiklerini söyledi bende o zaman bir daha gidin emin olun dedim ve astigmatta yanlış numara ve/veya derecede gözlüktakarsa nasıl bir görüntü göreceğini anlatmaya çalıştım. Şöyle veya böle yaparsan geçer demedim.

Yanlış anlaşılmak istemem :in:
Saygı ve sevgilerimle

@tolga koc

mziyaeddin dlı arkadaş zaten cevabını vermiş...
arkadaşta uzağa bakarken tak yakına bakarken takma anlamında birşey söylemiş...
böyle birşey söylemek bilmem hangi mantığa uygun...
ben 8 yıldan beri kullanıyorum eminimki benden daha fazla zamandan beridir gözlük kullan var aramızda. ve eminimki aynı şeyi onlarda söyliyecektirler.
gözünüz miyopsa ve miyop bi gözlük aldıysanız yakınada o gözlüklerle bakabilirsiniz.

zaten hipermetrop olsaydı arkadaş yakına baksada göremezdi onun içinde hipermetrop bi gözlük alması gerekirdi..

ancak şu bir gerçek ki elinizi gözünüzle yada gözlüğünüzle arada 2-3 cm kalıcak şekilde yaklaştırdığınızda gözlüksüz daha rahat odaklanıyorsunuz..:D
ancak bu abartı bir durum zaten:D böyle birşey sanmıyorum günlük yaşantınızda size sorun yaratsın...

Arkadaşlar 2 hafta önce izmirde Netgöz hastanesine gittim okulda orta siradan tahtayi gorememe problemim oldugu soyledim. Muayene etti sag 0.75 sol 0.50 oldugunu yani miyop oldugumu soyledi
2 haftadir kullaniyordum fakat bu gun okulda akilli tahtaya bakarken gozumu kirpinca goruntu bulaniklasmaya basladi acaba bu normal mi yoksa baska bir problem mi var
Akilli tahta ile sira arasi mesafe resimdeki gibidir

Dosyalar

• 1513066022462-1391155798.jpg
    1513066022462-1391155798.jpg
    90,5 KB · Okunma: 25
Geri