Scudo Sports

Göbekten Vites

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
993
Arkadaşlar elimde eski bir bisiklet var. Bunu önce 24 vitesli güzel bir şehir bisikleti yapmayı düşündüm ancak arkada kulakçık olmadığını, değiştiricinin mile bağlanan eski tipten olduğunu farkettim. Daha sonra tek vites yapmayı düşündüm, kondüsyonumun ona yetmeyeceğine karar verince ondan da vazgeçtim. Şimdi aklıma ikisinden de iyi bir fikir geldi. Göbekten vites! Sturmey-Archer, Shimano ya da SRAM marka 3,5 ya da 7 vitesli bir göbek edinirsem, bir de BMX aynakolu ekleyince her türlü koşula dayanabilecek bir sistem olur gibime geliyor. Soruma gelince: İstanbul'da bu tazr arka göbek satan dükkan, bu tarz göbeklerden gördüğünüz bir yer var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Alttaki resim: Sturmey-Archer marka 3 vitesli göbektir.
http://www.geocities.com/cyqlist/saam.jpg

Scudo
Shimano'nun Nexus serilerinde bu tip arka hazneler var, ama TR'de bulabilir misin bilemiyorum. Belki getirtmen gerekir.

Ancak bunlar benim anladığım anlamda "her türlü koşul"a dayanmaz, bu seriler şehir-tur bisikletleri için.

Zor koşullar için bu tarz aksamlar henüz yaygınlaşmadı bildiğim kadarıyla. Yeni üretime başlanan NuVinci CVP teknolojisi mevcut, ancak bu sistemi kullanan şehir-tur bisikletlerinin ABD satış fiyatı da 3000 dolar civarlarında...

Ilave olarak da belirteyim, NuVinci CVP, toplam ağırlığı yaklaşık 4 kg civarlarında olan bir ekipman...

Rohloff Speedhub %500 civarında vites oranıyla XCO ve XCM yarışları için üretilen bir göbekten vites sistemidir.
Göbekten vitesli şehir bisikletleri İngiltere'de ve Amerika'da gayet yaygın ve ucuz, Türkiye'de bulabilir miyiz değil, hangi bisikletçide vardır diye soruyorum. Aslı? Efor?

Rohloff'un ağırlığı 1,5 kilo civarında. 27 vitesle aynı oranı veriyor. Diskli versiyonu bile var.

Sanırım demek istedigimi yeterince acik anlatamamisim. Istersen bir sor Ist.daki buyuk bisikletcilere filan, ama bu tarz ozel ekipmanlari genellikle getirmiyorlar, benim gordugum kadariyla bir tur "satamayiz" endisesiyle. "TR de bulabilir misin bilemiyorum" derken kastettigim buydu. Ben hic gormedim. Ama belki ozel siparisle getirtebilirler.

@tayfur

merhabalar...bende göbekten vites kullanmaktayım...
4 speed nexus göbekten....
anadolu yakasındaysanız eğer size tarif edebilirim...
iyi günler

Olur anadolu yakasında bisikletçiye gitme imkanım var. Lütfen tarif ediniz. :)

Göbekten 7 vitesli arka hazne elimizde mevcut.Yalnız senin koyduğun resimdeki göbekten farklı olarak bizdeki aynı zamanda kontra frenli modeli.

• Beğen
Tepkiler: tayfur
Sönmez abi, bu süper bir haber. :) Acaba vites koluyla beraber fiyatı nedir?

@tayfur
sahilden tarif edeyim size...
kartal istikametine giderken ''atalar'' migrostan sola giriyorsunuz...
100m ilerden sağa döndüğünüzde karşınıza çıkan bisikletçi....

@sonmez

merhaba siteniz açılmıyor...
elinizdeki kontra pedal şehir bisikletlerini nasıl yada nerede inceleyebilirm..
teşekkürler...

@zoeturkey

Bir yanlış anlaşılma oldu sanırım.Bisiklet değil sadece arka haznesi elimizde mevcut.

@tayfur

Tayfur,Vites koluyla birlikte fiyatı 120 ytl.Eğer almayı düşünürsen fiyatta yardımcı olmaya çalışırım.Bu göbek çok eskiden kalan bir göbek olduğundan parçalarının tamam olduğundan emin değilim.SACHS marka.

Sachs demek 90ların başından kalma demek. Sachs artık SRAM'ın bir parçası. Almayı ciddi düşünüyorum. O zaman bir ara sizin dükkana uğrasam parçaları var mı diye baksak olur mu? Olmayan parçalar eğer ufak tefekse internetten ısmarlanabilir.

merhaba,böyle bir bisiklet ile mtb yarışa girdim eylül ayında..
gerçekten ilginç deneyimdi benim için.. beni pek sarmadı ama senin gibi taraftarlar bulursa ülkemizde gelişebilir..
bu konuda da bir test yazım var.
(link)

bu cannondale'nin bir modeli.. 14 lü sistem.. istersen Delta bisiklet sipariş üzerine getirtebilir. bisikletin sahibide zaten deltanın ankara şubesinden Murat..
Onunla detayları görüşebilirsin..

• Beğen
Tepkiler: tayfur
Ooo Rohloff Speedhub, biliyorum. Delta bunun takılı olduğu Cannondale'in bazı modellerini getiriyor. ancak MÜTHİŞ pahalı bir sistem. Doğrusu gücüm ona yetmez. Sınavlardan fırsat bulduğum ilk anda Efor bisiklet'e gidip şu Sachs göbeğe bir bakacağım ben.

Geri