medetkerem
Aktif Üye
- Tepki
- 47
Göbeğin modelini bilmen gerekiyor. XD Freehubu göbeğin modeline göre aratmam lazım.Arkadaşlar şimdi sram-gx-eagle-xg-1275-cassette-12-speed-10-52t bir ürün aldım.
Bu rubleler xd bady uyumlu olduğu için şuan ki FSA jantıma uyum sağlamıyor.XD bady ile değişmemiz gerekiyormuş.
Ben bu uyumlu xd bady nasıl bulurum? Gerekli başka bir bilgi lazım mı acaba ? Saygılar...
Baktığım kadarıyla XD denen fılibır tipi en küçük dişlinin 11'den küçük olduğu dişlilerde gerekiyor. Standart fılibırlar minimum 11 dişe izin verdiği için yeni bir fılibır tipi icat edilmiş. XD fılibırlı göbek alırsan bu jantları dağıtıp yeni göbeğe ördürme+akort işçiliği çıkacak.
Fotodaki fılibırı göbekten ayırıp alt tarafının fotoğrafını çekersen yardımcı olabilirim. Fılibır-dişli bağlantısının bir sürü çeşidi olduğu gibi, fılibır-göbek bağlantısının da bir sürü çeşidi var. Başka tırnak (ratchet) yapısına sahip göbek alırsan aldığın göbek elinde kalır.
XD denilen Freehub Sram 11 ve 12li kasettler icin üretildi arti bu freehuble mesela E-Thirteen, Garbaruk ve bir kac marka daha var kullana bilirsin.Artık bizim mekaniker arkadaş bi şekilde halletcem dedi.İnşallah halleder.Benim sökmem zaten zor , şuan jantlar takılı.
Neyse bakalım gelişmelere göre yazarım gene.Çok teşekkür ederim.Saygılar...
Benim göbek 6 değil de 4 tırnaklı onu biliyorum en azından.6 tırnaklı olan bu modeli alsam sorun olur mu ? Yada 4 tırnaklı olanı mı almalıyız ?XD denilen Freehub Sram 11 ve 12li kasettler icin üretildi arti bu freehuble mesela E-Thirteen, Garbaruk ve bir kac marka daha var kullana bilirsin.
Sana lazim olan Freehub ise bu linkte ve google onlarca var. Bisikletci arkadasinin sadece Aliexpress de bulunur demesi gercekten sacma olmus.
Fiyati ortalama +/- 55€
(link)
Freehubunu ise inan tam 3 dakika icin de kendin degistire bilirsin. Sökmek icin anahtar falan lazim degil, sadece parmak ucun biraz güclü olmasi yeterli, eger parmak ucunla önündeki kapagi cekemesen pense ve bez yardimi ile yada mengene yardimi ile cikara bilirsin.
Simdiki göbeginde bu olamsi gerekiyor.
(link)
Ama yinede bir yerinden cikar ve arkasindan bir fotograf at, FSA nin 2-3 cesiti var fazla secenek yok. Arkasini görmek yeterli olacak.
Sennki 4 tirnakli ise 6 tirnakli olmaz. 4 tirnakli alman gerekiyor ama yine de tirnakli kismini alinacak olanla karsilastirmak gerekiyor.Benim göbek 6 değil de 4 tırnaklı onu biliyorum en azından.6 tırnaklı olan bu modeli alsam sorun olur mu ? Yada 4 tırnaklı olanı mı almalıyız ?
Çok teşekkür ederim Murat.Sennki 4 tirnakli ise 6 tirnakli olmaz. 4 tirnakli alman gerekiyor ama yine de tirnakli kismini alinacak olanla karsilastirmak gerekiyor.
Seninkinin orjinali bu.
(link)
Aratirken Grit ve NS serisi model el262 olarak arata bilirsin.