Scudo Sports

Gloria IRONMAN'e katılıyorum. İlk deneyimim olacak. Tavsiyeleriniz..

muratto

Aktif Üye
Tepki
115
İsim
murat topcu
Bisiklet
Focus
Arkadaşlar,
Ironmanın 90km lik bisiklet bölümünü tamamlayacağım. Ne yazıkkı time trail tarzı bir bisikletim yok. road bike kullanmaktayım. Deneyimi olan varsa tavsiyelerini alabilirim

Scudo
Yarış konusunda tecrübem yok ama bisikletine bir tane aerobar ekleyebilirsin, kollarını rahatlatır ve daha rahat pozisyon alırsın. Şimdi süreceğiniz yere baktım da belek-aspendos arası git gel 90 km'miş, arada çok sert tırmanışlar var diyorlar. Daha önce büyük ihtimal bu tür bir yarışa katılmışsındır sana önerim tırmanışlarda çok zorlamayıp, düzlüğe geçtiğinde basman; çünkü tırmanışta fazla enerji harcadığın zaman geri dönüşü olmuyor malesef, başarılar :harika:

• Beğen
Tepkiler: muratto
Başarılar dilerim şimdiden

• Beğen
bu yarış ilk tecrübeniz olacak ve daha önce aerobar tecrübeniz yok ise yarışa 1 aydan kısa bir süre kala bisikletinizde herhangi bir değişiklik yapmayın derim. parkurda çok uzun olmayan 2-3 sert tırmanış var. toplamda 800 metre irtifa kazanımı olacak.

Daha önce aerobar deneyimim olmadı. Tırmanışlar fazla olduğu için de bara gerek olmaz diye düşündüm. Bisikletimin aero olmaması nasıl etkileyecek acaba ? bu konuda fikir sahibi değilim

@muratto Parkur genelinde soğuk asfalt, in-çıklar ve teknik birkaç dönüş olduğu için aerobar deneyiminiz yok ise mantıklı bir hareket. deneyimli yarışçı ve antrenörlerin ifadesine göre 90 km'lik bir mesafede TT bikelar %10'a yakın bir avantaj yaratabiliyor.

bende katılacaktım ama tek başına giriş 240 Euro olunca vazgeçmiştim. takım halinde 3 kişi 290 Euro idi.

• Beğen
@srdrmrs Malesef çok pahalı br organizasyon. Ucak biletiydi kalacak yeriydi...

Başarılar dilerim. Deneyiminizi buradan aktarırsanız sonrasında, çok güzel olur.

Geri