Scudo Sports

Global Cycling Network Hazır Trainer Antremanları Hakkında

Bahadır Ulusoy

Forum Bağımlısı
Tepki
226
İsim
BAHADIR ULUSOY
Bisiklet
Salcano
GCN de trainer için çok çeşitli ve çok sayıda video var. Bende trainerda hangisini kullanmam gerektiğini seçemedim. Bu konuda sizlere danışıyorum. Aynı zamanda tüm videolarda standart olarak sağ alt köşede efffort level var. 0-10 arası kademelendirilebiliyor. Bu kademeler trainerın kademeleri mi yoksa kendi eforumuzu düzenlemek için mi gösteriliyor? Çünkü bazen effort level yükseliyor ancak trainerlerını hiç ellemiyorlar.
Link:(link)

Scudo
Effort level trainer'ın effort level'i. Hepsinde smart trainer oldugu icin ve kamera o bolumleri gostermedigi icin farkedemiyoruz.
Ben de birkac haftadir bu videolarla antrenman yapmaya basladim.Ihtiyaciniza gore secmeniz gerekir iclerinden.Guc ve dayaniklilik uzerine olanlarla baslamaniz (eger antrenmanlara bir sure ara verdiyseniz) daha iyi olur diye dusunuyorum.Tırmanıs icin ayrı ,sprint icin ayri calisma hazirlanmislar.
Ben iki hafta bunu uygulamaya calistim ama birebir aynisini uygulamak bayagi bir zorlayici olabiliyor.
Bir de bu var. Bki recovery gunleri icin uygulamayi denersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Ulusoy
Trainerı oraya göre ayarladık kadansımızıda dedikleri gibi yaptık ancak vitesi nasıl ayarlayacağız ? 80 kadansı herhangi bir viteste çevirebiliriz sonuçta.

@Bahadır UlusoyVitesi siz ayarlayacaksiniz. Vites secimi sizin guc,dayaniklilik,performans seviyenize gore degisiklilik gosterebilir.Bazı bisikletcilerin buyuk aynakolda tirmanisa devam edip bazilarinin kucuk aynakol yuksek kadans tercih etmesi gibi.
Yada soyle yapabilirsiniz sabit bir viteste kalip video da belirtilen kadans a cikip inebilirsiniz ama vitesleri degistirmek daha gercekci bir performans saglayacaktir diye dusunuyorum.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Altlarindaki trainer onlar hizlandikca otomatik olarak zorlasiyor. Oyle ki vites en buyuge alip pedallamayi kesin, tekrar kalkis yapamazsiniz o viteste, o kadar zor :)

Trainerdan bir ayar yapmalarina gerek yok, arka tekeri hizli dondukce zorlasiyor. Bu yuzden sadece bisikletten vitesi yukseltip hizi arttiriyorlar.

Smart bir trainerda vitesi en buyuge almak her babayigidin harci degil onu da ekleyeyim :) 600 wattan fazla gerekir sanirim o viteste kalabilmek icin

@Serkan Mıstınoğlu Serkan bey peki biz kendi trainerımızda bu antremanı nasıl gerçekleştirebiliriz. Benim trainerım 6 kademeli. Videodakiler 10 kademeli. İlk olarak eşleştirme yaptım. Yüzdeyi baz alarak yaptım bunu. şu şekilde 1-2 1 , 3-4 2 ,5-6 3 , 7-8 4 , 9 5 , 10 6 . Soldaki değerler videodaki sağdakiler ise benim trainerın seviyeleri. Sanırım en sağlıklı eşleme bu şekilde.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Bahadır Ulusoy deneyerek ve kendi gucunuze gore de ufak ayarlamalar da yapilabilir. Belki de mecvut guc ve kondusyonunuzla bu anrenman planinda en sona kadar gelemeyecek, yorgun duseceksiniz. Boyle bir durumda sureden kisabilirsiniz, gercketen yeniyseniz gucu de birer kademe dusurebilirsiniz.
Alistikca, ozellikle sureler uzatilabilir.

Bu tip sprint antrenmanlarinda bir diger kazanim da nabzin, yuksek degerlerden hizli bir sekilde dusmesi, dusmeye alismasi. Bu yuzden 7 zorlukta 20 dakika surmek yerine 3. Zorluk ile 9. Zorluk arasinda surekli gidip geliyoruz. Nabiz alissin diye. Granfondo yarisinda kacan grubu yakalayip, hizlica dinlenip nabzi dusurun diye :) cunku 1-2 dakika icinde tekrar atak gelebilir, nabziniz bu kadar kisa surede dusmeye alismali! Eger nabziniz hala zone 4teyse o ataga karsilik veremezsiniz cunku

• Beğen
Videolardaki effort level trainerın leveli değil sizin algıladığınız zorluk derecesi, ingilizcede rated perceived exertion olarak geçiyor. Videolara göre 7. - 8. level sizin saatlik eşik değerinize denk geliyor. 9 bir kaç dakikalık dip gaz 10 ise sprint demek. Aşağıya doğru da yine benzer bir şekilde azalıyor.

@Oğuzhan Y.Bizim effort levelimiz ise yine bunu trainerin effort leveli olarak kabul edip kadansimizi ayni seviyede tutmaya calisarak kendi effort levelimizide yukseltip alcaltmis oluruz sanirim dolayli olarak.

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Bahadır Ulusoy Ben trainer ayarı ile hiç oynamıyorum. Trainerda ortalarda bir zorluk ayarı seçip sadece vites değiştirerek yapabilmeniz lazım.

• Beğen
Geri