Scudo Sports

Gizli radar uygulaması son buluyor!

jontymcleod

Aktif Üye
Tepki
143
İsim
YB
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Süleyman Soylu, “Yol güzergahlarında 2013’de daha az kaza olsun, denetimi elektronik olsun diye kurulan bir kanunun belki de yanlış yorumlanmasıyla vatandaşlarımız sıkıntı çekmektedir” diyen Bakan Soylu şunları kaydetti: “Bunun bilinci içindeyiz. Radar uygulamalarının ve bir takım elektronik denetimlerin özellikle ağır bir ceza ile karşı karşıya bıraktığı vatandaşlarımıza bir açıklığı buradan getirmek istiyoruz. Hükümetimiz yeni bir düzenleme yapmış, bugün de Maliye Bakanlığıyla, Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz arasında 10 gün içerisinde yürürlüğe girebilecek bir protokolü imzalamıştır. Öyle tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması sona ermiştir. Bunu çok net bir şekilde söylemek istiyorum. 500 metre öncesinden uygulamayı vatandaşa giydiren, öyle istedikleri yere elektronik radar koyulabilecek bir anlayışı ortaya kaldırabilecek yönetmeliği veya üst üste cezaları gerçekleştirebilecek yönetmeliği düzeltecek bir anlayışı getirdik. Yani her 300 metrede bir, 1 kilometrede bir ceza anlayışı ortadan kalkmıştır. Bu konuda elbette ki vatandaşlarımızın bizim ortaya koyduğumuz bu sürece karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etmek istiyorum. Kesintisiz kabahatlerde fiil tek fiil sayılacak. Yani aynı yerden giderken üst üste kesilen cezalarla ilgili fiil tek fiildir. 10 kilometreden sonra tekrardan aynı şey olursa elbette ki yeni bir değerlendirme yapılabilme şansına sahip olur. Bir taraftan biz dikkatli olacağız ama bir taraftan da vatandaşımız dikkatli olacak, bir taraftan biz."

Kaynak: (link)

Benim yorumum:
Radar tuzağı sona erdi diye haber izliyorum suan. Bakan diyor ki gizli radarlar artik kullanilmayacak. Suruculer diyor ki radarsiz hayat oh ne rahat. İyice kuralsiz kanunsuz bir ulke olma yoluna gidiyoruz. Ha bu arada sabah saat on ikide asiri hiz yapan ve kirmizi isikta gecen bir arac arka tekerimi kil payi siyirdi. Polisin onunde yasanan bu olayda aldigim cevap, "Gafandagi gameradan gonder iste gayitlari ohoheheh"

Tiksiniyorum.

(link)

Scudo
Tuzak uygulamasının kaldırılması iyi olmuş. Ama bazı
sürücüler 'oh be nasılsa radar yok' diyip kuralları çiğnemesin.
Trafik kültürümüz düzelmediği sürece yapılan hiç bir uygulama olumlu sonuç vermez.
En güzel yolları da yapsanız en iyi radarı da kursanız işin içinde insan faktörü var.

Radarin ne kadar etkili olduğu tartisilir tabi. cogu kisi güzergahında ki radarin yerini biliyor sadece orada yavaşlıyor ee ne anladim bu isten :)

ben bakan beyin kurduğu cümlelerden birşey anlamadım, anlamak için 3 defa okudum çat pat çevirebildim. müthiş bir anlatım bozukluğu var konuda.

Eskiden 130-140 giderlerdi şimdi 170-180 giderler.Keşke araba olsa da drift atmaya çıksak ne de olsa bedelini ödemişiz..

Özellikle kimi taşra şehirlerinde bu işin cılkı çıkmış durumda. Geniş ve bölünmüş bir yolda giderken birden bire düşük bir hız limiti (genelde 50 km) ortaya çıkıyor ve siz o an frene basıp yavaşlamadıysanız radara gidip ceza yiyorsunuz. Bu tamamen legal soygunculuk. Gerçekçi olmayan hız limitleri yüzüden trafik bir hızlı bir yavaş olacak şekilde sürekli dalgalanmaya maruz kalıyor ve limit amacını aştığı gibi trafiğin olması gereken akışı da bozuluyor. Ama uygulama kalkınca da umarım tersi olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Kurtuluş E. Türkiye gibi bir yerde olmayacak duaya amin denmez şu anda bile plakayı poşetle kapatan mı ararsın,yerlerini ezberleyip 180-180 giden mi arasın hepsine tanık oldum,belde veya köylerin içinde geçerken her an önünüze bir şeyin çıkabileceğini düşünerek hızınızı ayarlayın.

arkadaşlar selam,
bu işin şöyle bir sakıncası vardı malesef ve açıkcası boku çıkmıştı.
bildiğiniz gibi taşra kasabalarda belediye ve trafik polisi ortak radar kurulumu yapıp kesilen cezaları paylaşarak ödenek ve bütçe sağlıyordu kendilerine. belediyeler ise bu kurulumları bedavaya getirmek için özel şirketlere ihale ederek kestikleri ceza üzerinden şirkete yüzde ödüyorlardı ve bu şirketler bu radarların çalışmalarını kontrol ediyorlardı.
şirketler daha çok para kazanmak için anlık olarak radarın hız sınırıyla vs oynayarak kendilerine rant çıkarıyorlarmış. iş çığırından çıkmış rezil bir hal almıştı. radarlar ve hız cezaları bizim canımızı düşünmekten çok cebimizdeki parayı hedef alır hale gelmişlerdi. rant kapısı olmuştu.

tabi ben yine de bu uygulamanın sırf bu yüzden sona erdiğini sanmıyorum.
yapılan köprü ve otoban yatırımlarını daha cazip hale getirmek için yapılmış olabilir bence. insanlar radar cezalarından illallah etmiş mecbur kalmadıkça farklı ulaşım yollarını tercih eder olmuştu, bu da şu anki ulaşım politikamızla çatışıyordu bana kalırsa.

hayırlısı olsun.

mobeseler, edsler, gizli radarlar, güvenlik kameraları vb. birçok şey. sosyal medyada insanların yatığı herşeyi ortaya dökmesini saymıyorum bile :). bbg evi gibi yaşıyoruz aslında. bana bi zararı olmasada böyle yaşamak ne kadar doğru tartışılır. iyice paranoyak bi millet olduk. gerçi memlekette aksiyon hiç durmuyor. oda ayrı bi mevzuu. bu da bu kadar izlenir olmayı meşru kılıyor.
sonuçta radar konusuna gelirsek. istanbul içi yol bulucanda hız sınırını geçiceksin !!! geç zaten helal olsun. asıl dert slalomcular. onlara bi çözüm bulsalar kazalar önlenir asıl. düz yolda hızlı giden bir aracın kaza yapma riski, yavaş yoğun bir yolda sürekli şerit değiştiren birine nazaran daha az diye düşünüyorum.
doluymuşum bu konuda bide onu farkettim :)

Artık iyice tuzağa dönmüştü bu radarlar cuma günü edirne ye gittim şehrin içine girer girmez hız sınırı bir anda 50 km ye iniyor ve tabiki yolda gereksiz bir kalabalık ve trafik oluşuyor o kadar çok radar koymuşlarki bilmeyen insanların ceza yememesi imkansız ben önceden uyarı aldığım için 50 yi geçmedim aynı şekilde çorlu da da bu eds sorunu var burda da kırmızı ışıklarda durduğunuz halde ceza yiyorsunuz ben iki kere yedim sebebi de kırmızı da durmanız gereken bir çizgi varmış ama ortada ne bir çizgi ne de bir uyarı levhası var resmen devlet tuzak kuruyor vatandaşa

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Ülkede hiçbir suçun cezası yoktu zaten. Bu anlamda trafik canavarlığının da cezası olmaması toplumda denge ve iç barış açısından önemli bir gelişme olmuş.
Sevgili iş yapmadan zengin olmuş magandamızın bmw'si ile yurdumun caddelerinde 240km hızla gitme özgürlüğü yoktu. Demokrasi yoktu.
Şükür artık caddelerimizde yarışlar yapılabilecek halkımız otomobil sporlarıyla içiçe olacaktır.

İyi de hos da zaten 5 yil once o gizli radardan ceza yiyenler mahkeme yolu ile cezalarini iptal ettiriyorlardi zaten ki biri benim basima geldi sirket arabasiydi ceza odememistik nasil olacak bu is simdi ?

Ulkemizden beklenen bir gelisme daha. Tabii ki sasirmiyoruz!

Istanbul icinde ve cevresinde cirit atan hafriyat kamyonlari zaten hic bir kurala uymuyorlardi, artik rahatca son surat istedikleri gibi basacaklar ve bizler de ölmeye devam edeceğiz. Hukuk mu, o zaten hic yok..

Aklımda iki şey var yazayım.

Şimdi 15 Temmuz'da madem ceza ödedik peki araba sürmeyenler ya da trafik kurallarına ceza korkusu için değil de insan hayatını tehlike altına almamak adına uyanlar 15 Temmuz'da neyi ödedi? 15 Temmuz karşılığı trafik canavarı olmak yerine elektrik faturasını ödemesek falan oluyor mu, ya da benzini zamsız olarak alsak?

İkinci bir nokta, acaba bir süredir ülkede fazla para akışı olmaması ve turizm zararları vb sebebiyle paraya ihtiyaç duyan hükümet acaba ceza olmayacak reklamı (!) yaparken aslında insanları kuralsız olarak trafikte yakalayıp onlardan para söğüşlemek istiyor olabilir mi?

Söz gelimi:

P: Polis,
S: Sürücü.

P: Sizi hız yaparken tespit ettik. 240km ile radara girdiniz, hemen sonra da hatalı sollama.
S: Evet yaptım ne olmuş?
P: 940 lira ödeyeceksiniz.
S: İyi de ben peşin olarak onu 15 Temmuz günü ödedim.
P: Nereye ödedin, manyak mısınız beyefendi.
S: Ama demokrasiye sahip çıktım.
P: Çok iyi ettiniz tebrik ederim. 940 lira, şu tarihe kadar yatırınız.

radar kalkmayacak tedesler kalkacak.radar uygulamasını polisler devralacak. tedesin kalkmasının nedeni şuydu, şehir içinde olmayan kaymak gibi yolda hız sınırı 60. e sınır 60 sen gidiyosun mecburen 55 le.5. vitese atmanın imkanı yok hiçbir şekilde.bunun önüne geçildi.

Bizdeki sorun şu Maalesef belediyeler vatandaşına tuzak kurarak fırsatçılık yapıyor radarların kaldırılmasına kesinlikle karşıyım ama radar koyduğun yerde hız limitlerinide doğru belirlemelisin şehirler arası yollarda 100 le 110 la gidilecek yollara 80 km limit koyup bir çoğunda da uyarı tabelası bile koyulmamasıdır şehir içlerinde durum daha içler acısıdır hız sınırını 50 km belirleyip neredeyse akmayan bir trafik oluşturup haberi olmayanlara çatır çatır ceza kesmek sorumlu bir yöneticilik değildir.maalesef hiçbir şeyi millet olarak kararında yapamıyoruz.

Bisikletliler için üzücü, araçlılar için mutlu haber.

Geri