Scudo Sports

Giyim konusunda yardım

Tepki
22
Bisiklet giyimi konusunda bana yardım edebilecek birileri var mı?

1) Bisiklet formalarinin (jersey) onemi nedir? Normal bir tisortten farkli yapan ozellikleri nelerdir?

2) Kıslık bisiklet giyimi nasıl olmalıdır?

3) Bisiklet formalari, taytlarin fiyatlari genelde pahali sayilir. Bu fiyatlara degerler mi, yoksa markasiz ucuz urunler aynı kalitede var mıdır? Marka yuzunden kandirilmaktan cok ucuz diye aldıgım birseyin kalitesiz olması rahatsız ediyor beni.

Son olarak bu başlığa tecrübeli olan birinin giyim konusunda bilgilendirme icin sabit bir başlık açmasını rica ediyorum. Bazı başlıklarda var boyle sabit konular.

Şimdiden teşekkürler

Scudo
bi bisiklet formasını normal bi tshirtten ayıran en mühim özellik kumaşıdır diyebilirz sanırm...

hava alabilen gözenekli yapısı sayesinde(coolmax vs gib isimlendirilebiliyo) tenin kuru kalmasını saglıyo..

bunun dışında vücudu saran yapısı sayesinde çok az da olsa aerodinamige etkisi oluyo...

arkasındaki pratik cepler de bisiklet üzerinde büyük kolaylık saglıyo sürüş sırasında..telefon ,atıştırmalık çikolata gibi şeyleri buraya koyabiliyosunuz..

çogunda bulunan gögüs altına kadar inen fermuarda sıcak havalarda mühim oluyo..

canlı renkleri sayesinde farkediilmeyi(görülmek anlamaında söylüyorum bunu:) saglıyo üstelik...trafikte dikkat çekmek hayat kurtarabiliyo..

2. sorunun yanıtına gelince...kat kat giynmek kışın çok mühim oluyo...

tenle ilk temas eden şeyin vücudu saran ve thermal özelliigi olan bi içlik olması,( ya da yün bi atlet dahi oalbilr) önemli gibi..
bunun üstüne tercihe göre bi jersey,ya da daha kalın bişiy giyinilebilir..

en üst katmanda, bisiklet üstünde bizi en çok zorlayan "rüzgar"la baş edebilicek, "windstopper-wind out" gibi farklı teknolojik isimler taşıyan ceketler giymek epey avantaj saglıyo...

bu giydigin ceket suya da dayanıklıysa yeme de yanında yat durumu oluıyo.. ama fiyat 250-300tl seviyesine çıkıyor..

bunun yerine ince bi yagmurlukla tamamlanabilr diye düşünyorum...

kışın kafaya ve yüze de dikkat etmek gerek... balaklava diye tabir edilen daha çok motorcuların kullandıgı bi ürün kullanabilirsiniz..ama benim tavsiyem buff-bandana tarzı bi ürün kullanmanızdır(mümkünse kış için polarlı olanı)

3. bu konuda ben de size katılıyorum maalesef... marka bi ürünün fiyatını çoooooook yukarılara çıkarıyor...

örnek: buff diye bahsettigim bandanalarda ürüne de ismini vermiş "buff" markasını alırsanız yaklaşık 30 tl ödemeniz gerekirken,emsali,aynı kumaştan yapılmış bi ürünü 10 tl ye satın alabiliyosunuz...

sormak istediginiz başka bi soru olursa, burdan ya da msnden yanıtlayabilrm..

jerry-fletcher@ hotmail.com msn adresim

Orta kat olarak boydan fermuarlı bir polar kullansak nasıl olur? Üst taraf tamam ama bacaklar için ne yapacağız? Uzun rüzgar kesici bir tayt tüm ihtiyacımızı karşılar mı? Özellikle dizler soğuktan çok etkileniyor.

@Göker Gülay

bacaklar seri çalıştıgı için epey ısıtıyo zaten kendisini:) rüzgar geçirmeyen bi tayt fazlasıyla yeticektir:)

@fletcher

Tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı? Aşağıdaki ürünü alacaktım ama karar verene kadar satıştan kalktı :) ;
(link)

Geri