Genel sınıflandırma
Tadej Pogacar - Fazla söze gerek yok. Pogacar son derece favori ve belki de Chris Froome yıllarından bu yana bir Büyük Turun başlangıcında kendi seviyesinde en az sayıda sürücüye sahip olan sürücü. Yaralanmalardan ve hastalıklardan kaçınırsa burada yenilmesi neredeyse imkansızdır. Sadece zayıf bir noktası yok, aynı zamanda tırmanma söz konusu olduğunda tüm rekabetin bir seviye üzerinde; Zamana karşı yarışlar ve çakıl günü gibi etaplarda da fark yaratabilir. BAE pek çok kaliteli bisikletçiyi evinde bıraktı ve hatta takımda bir sprinter'a da yer verdi, ancak Pogacar normal seviyesindeyse muhtemelen onu destekleyen bir dizi yıldıza ihtiyaç duymayacak.
(link) - Belki de en büyük rakibi Geraint Thomas'tır. INEOS Grenadiers'ın lideri geçen yıl en iyi formunu mükemmel zamanda yakaladı ve mükemmel bir Giro yaptı ve pembe formayı yalnızca yarışmanın son gününde kaybetti. Dolayısıyla Thomas bu yarışa nasıl hazırlanacağını biliyor. Ancak son zamanlarda formunu göstermedi ama oraya varacağına inanıyorum. Zamana karşı iyi ve çok güçlü ve deneyimli bir takımla, Pogacar'ın vazgeçmesi durumunda INEOS'u podyuma veya daha fazlasına taşıyabileceğinden şüphe yok. Thymen Arensman da eğer en iyi seviyesindeyse podyum yarışmacısı olarak gelebilir, çünkü bu yıl muhtemelen Thomas'ı o kadar fazla desteklemek zorunda kalmayacak.
(link) - O'Connor etap yarışlarında oldukça istikrarlı bir sürücü ve bu sene çok ateşli. Alpler Turu'nu ikinci bitirdikten sonra iyi bir formda olduğuna da inanıyorum. Decathlon sezon boyunca uçarak gidiyor ve en çok UCI puanı alan üçüncü takım konumunda; Eğer bu iyi koşuya devam ederlerse podyum kesinlikle mümkün. Büyük destek isimleri olmayan mütevazı bir takım ama Paret-Peintre kardeşler son birkaç haftadır muhteşem görünüyordu ve onun yanında olmalılar.
(link) - Alpler Turu'nda beşinci ve ardından Liège-Bastogne-Liège'de ikinci olan Bardet'in harika bir formda ve motive olduğunu söylemek yanlış olmaz. DSM Takımında lider pozisyonuna geliyor ve Giro'nun sıklıkla sürücülere yaşattığı soğuğu ve yüksekliği seven deneyimli bir Grand Tour yarışmacısı. Onun sorunu, DSM'nin muhtemelen liderine dağlarda lider desteği sunan ekip olmasıdır. Bazıları Max Poole'un sakatlığından kaynaklanıyor ancak Bardet hızla dağlarda yalnız kalacak ve taktikleri sınırlı kalacak.
Juan Pedro López - 'El Patron' Alpler Turu'nu ikna edici bir şekilde kazandı. Dürüst olmak gerekirse, şans yoktu. Neden onun takma adı olduğuna dair hiçbir şüphe yok, doğuştan bir lidere benziyor ve GC'sine hem saldırırken hem de onu savunurken harika bir taktiksel bakış açısına sahip. İki yıl boyunca - Giro'da atılım yaptığından beri - en iyi seviyesini göstermemişti ama şimdi tam zamanında geldi. Alplerdeki performansı oldukça güçlüydü ve İtalya'da güçlü bir nihai sonuç hedefliyor. Trek, (link) çok fazla odaklanacak ve bu da onun lehine değil, ancak bu nedenle düz günlerde korunacak. Ancak López'in dağlarda da iyi bir desteği olmayacak ve zamana karşı yarışlar onun podyum peşinde koşma şansı açısından kesinlikle büyük bir darbe olacak.
Antonio Tiberi - Tiberi bu yıl istikrarlı bir sürücü oldu ve Volta a Catalunya'da sekizinci, Alpler Turu'nda ise üçüncü oldu. İtalyan Bahreyn'i yönetecek - Galip; İlk kez bir Grand Tour'da genel klasman sonucunu hedefliyor ama ben onun iyi bir performans sergileyeceğine inanıyorum. Takım Wout Poels'u dışarıda tutmaya karar verdi - benim gözümde inanılmaz bir karar - ama deneyimli Damiano Caruso da Top10'daki yarışmacılardan biri olacak.
Alexey Lutsenko - Başlangıçta Tour de France'da yarışmaya karar verildi, ancak son dakikada Giro d'Italia'ya geçiş yapıldı. Akıllıca bir seçim olduğunu düşünüyorum, Lutsenko yakın zamanda Giro d'Abruzzo'yu kazandı ve bence müthiş bir formdaydı. Hala elinde olup olmadığını bilmiyorum ama eğer öyleyse, o zaman güçlü bir GC sonucu için iyi bir rakip. Tour de France'da iki kez Top10'da yer alan oyuncu, eğer istikrarlı ve güçlü olursa bu alanda kesinlikle bunu yapabilir ve geliştirebilir; Astana'nın da UCI puanlarına ihtiyacı var.
Daniel Martínez ve Florian Lipowitz - BORA kadrosu en şaşırtıcı olan takımdı. Başlangıçta beklendiği gibi Sam Welsford veya Emanuel Buchmann yok ve sakatlık nedeniyle Lennard Kämna da yok. Ekip büyük bir karmaşa içinde geliyor, ancak doğru ellerde çalışabilecek bir ekip. Kağıt üzerinde Daniel Martínez GC lideri. Volta ao Algarve'de Remco Evenepoel'i iki kez yendikten sonra Kolombiyalı geri dönmüş gibi görünüyordu ama o zamandan beri ortalıkta yok. Geçmişte düzgün bir Grand Tour sonucu olmadan onun çok fazla şey yapacağını hayal etmek zor. Ayrıca Tour de Romandie'de inanılmaz bir atılım gerçekleştiren Florian Lipowitz var; üçüncü bitirdi ve neredeyse kraliçe aşamasını kazandı. GC yarışmacısı olabilir mi? Takım ona mutlaka özgürlük verecek ve ne yapabileceği ancak yarış sırasında belli olacak.
Cian Uijtdebroeks - Visma zor bir bahar geçirdi... Cian Uijtdebroeks'in Giro'daki ilk çıkışının, Wout van Aert'in gözetimi altında biraz gözden kaçması gerekiyordu, ancak şimdi durum böyle değil. Takım sprintler için Olav Kooij'e odaklanıyor ancak liderlerinin çoğunun sakatlığı ve hastalıklarından sonra Giro'da performans sergileme baskısı var. Uijtdebroeks geçen yıl inanılmaz derecede istikrarlıydı - profesyonel olarak ilk yılıydı - ama bu baharda bu galibiyet serisi çok umutlu olduğu Katalonya'da sona erdi. O zamandan beri yarışmamış olması ve 21 yaşında olması, onun ilk 5'e girme şansını sorguluyor. Ancak Hollanda takımının iyi işler yapacağına ve Belçikalıyı iyi yöneteceğine inanıyorum, kesinlikle en iyi seviyesini gösterebilir ve eğer öyleyse orada olacaktır.
Eddie Dunbar - Geçen yıl Giro'da yedinci oldu, potansiyelinin büyük bir kanıtı. Ancak bu yıl İrlandalı oyuncu aynı seviyeye ulaşamadı. Ancak bunca zamandır Giro'yu hedef aldığını biliyoruz ve yine de ortaya çıkarsa şaşırmam. Luke Plapp'ın da kağıt üzerinde bu potansiyeli var, ancak dürüst olmak gerekirse Grand Tour'da bir sonuç için mücadele edecek kadar tutarlı olduğunu henüz kanıtlayamadı.
Hugh Carthy - Dürüst olmak gerekirse EF, Giro'nun ilerisinde pek bir şey vaat etmiyor. Carthy ve Esteban Chaves İlk 10'da yer almak için mücadele edebilirler, aksi halde büyük olasılıkla etap galibiyetlerini hedefleyecekler. Simon Carr muhtemelen takımın başarılı olma ihtimali en yüksek sürücüsü olacak.
Einer Rubio - Nairo Quintana ile ilgili birçok soru var , ancak bu yıl şu ana kadar planlandığı gibi çok az şey gittiği için GC'ye kesin olarak karşı çıkmayacak. Einer Rubio geçen yıl zaten etap galibiyetlerinin peşindeydi ve başarılı oldu; muhtemelen bu sefer daha yükseği hedefleyecek ve GC becerilerini tamamen test edecek - aynı zamanda Movistar'ın sürücülerinin hepsi hemen hemen aynı şeye bakacak. Bu yıl şu ana kadar çok gösterişli bir şey yok, ancak Bu mütevazı alanda İlk 10'a girmenin bir olasılık olduğuna inanıyorum.
Puan sınıflandırması
Yarışta yer alan sprinterler aslında yarışın en zorlu mücadelesini yaşıyor olabilir. Elbette pek çok kişi aslında puan sınıflandırmasını hedeflemeyecek, ancak yarışta yer alan kaliteli sprinterlerden bahsetmek güzel. Dikkate alınması gereken ana sprinterlerin (link) , Olav Kooij ve Jonathan Milan olacağına inanıyorum . Pogacar klasmanı kendisi kazanamazsa, bu üç kişiden birinin kazanması gerekiyor.
(link) , Phil Bauhaus, Juan Sebastián Molano, Caleb Ewan ve DSM'den Fabio Jakobsen (dağlık günlerde Tobias Lund Andresen ile birlikte) ikinci sıra sprinterlerin başında yer alıyor.
Üçüncü sırada , takımlarının ana sprinterleri yokken özgürce gelen Danny van Poppel ve Max Kanter'e güvenebiliriz ; Biniam Girmay, Fernando Gaviria, Alberto Dainese, Ethan Vernon, Stanislaw Aniolkowski ; ve daha zorlu birkaç gün boyunca (link) ve Laurence Pithie'nin de bu konuyu tartışmaya çalıştıklarını gördük .
Alıntı: Rúben Silva - CyclingUpToDate editörü.
Başlangıç listesine de bakalım:
(link)t