Scudo Sports

Gimondi bisiklet nedir ne değildir?

MAERKEK

Forum Bağımlısı
Tepki
1.946
İsim
MAERKEK
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Diğer
IMG_20211112_160030.jpgIMG_20211112_160111.jpg
IMG_20211112_160428.jpg

Bisiklet forum sakinleri hepinize merhaba. Dayımın yıllardır bodrumda toz içinde yatmakta olan klasiğini gün yüzüne çıkardım. Dayımın demesine göre dropbarı ve orjinal frenleri de varmış .

Bu bisiklet nedir ? Klasik antika değeri var mıdır ? Lastik alıp bnilmeye değer mi ?

Bu konuda bana yardımcı olabileceğini düşündüğüm sayın @Murat Cömez ve @mariokaldato abilerim siz ne düşünüyorsunuz bu bisiklet hakkında ?

Scudo
Gençken böyle bir aletmiş sanırım:
f3dd313a-95e0-11e6-89d0-63772b44f1e6.jpg

Ön yaprakları 3 vidalı. Muhtemelen 70'lerden. Geometri olarak da roadster ve yol bisikleti arası.

Ön yaprakları 3 vidalı. Muhtemelen 70'lerden. Geometri olarak da roadster ve yol bisikleti arası.
Olabilir çünkü Felicia Gimondi isimli İtalyan bisiklet yarışçı varmış . Bianchi firması onun adını kullanarak GİMONDİ etiketli bu bisikleti üretmiş olabilir .

@mariokaldato abi restarasyon yapan klask seven başka kim var abi ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba Mehmet,

inan bisiklet hakkinda hic bir bilgim yok, yalniz 70li yillardan oldugu ve yine bir yol degilde dropbarli vintage melez sehir tur bisikleti.bisiklet. Böyle bir isimin yol bisikletleri tabiki az da olsa koleksiyon degeri vardir ama bu tür melezlerin pek klasik degeri olmuyor yalniz bunlarinda hastalari ve koleksiyonculari var ve hastasna denk gelirsen bu markayla iyi para edebilir.

Söyle bir gercek varki Felice Gimondi taninmis ve iyi bir yarisciymis zamaninda. Ismini ve kariyerlerini ara ara duyuyorum, bildigim kadari ile Bianchiye calisiyordu ve 1979 senesinde spor kariyerine son vermisti.

En ünlü ve konusulan yaris da Tour de france da Giro d'Italia ile Vuellta a Espana(link)etaplarinin tüm turlarini kazandigi. Felice Gimondo bu turlari komple kazanan 7 kisi icinden birtanesidir.

Tüm bildiklerim bu kadar, bisiklete gelecek olursak lastiklerini degistirip cok iyi bir sekilde paralatip temiledikten sonra kullanmaya kesinlikle deger, bende olsa ben onu kesin koleksiyonuma dahil ederdim, bu da bir gercek.

Merhaba Mehmet,

inan bisiklet hakkinda hic bir bilgim yok, yalniz 70li yillardan oldugu ve yine bir yol degilde dropbarli vintage melez sehir tur bisikleti.bisiklet. Böyle bir isimin yol bisikletleri tabiki az da olsa koleksiyon degeri vardir ama bu tür melezlerin pek klasik degeri olmuyor yalniz bunlarinda hastalari ve koleksiyonculari var ve hastasna denk gelirsen bu markayla iyi para edebilir.

Söyle bir gercek varki Felice Gimondi taninmis ve iyi bir yarisciymis zamaninda. Ismini ve kariyerlerini ara ara duyuyorum, bildigim kadari ile Bianchiye calisiyordu ve 1979 senesinde spor kariyerine son vermisti.

En ünlü ve konusulan yaris da Tour de france da Giro d'Italia ile Vuellta a Espana(link)etaplarinin tüm turlarini kazandigi. Felice Gimondo bu turlari komple kazanan 7 kisi icinden birtanesidir.

Tüm bildiklerim bu kadar, bisiklete gelecek olursak lastiklerini degistirip cok iyi bir sekilde paralatip temiledikten sonra kullanmaya kesinlikle deger, bende olsa ben onu kesin koleksiyonuma dahil ederdim, bu da bir gercek.
Sayın Murat abi ,

Abi verdiğin bilgilerin için teşekkür ederim. Sahibine ileteceğim.

Sahibine derken??? Ben de bisikleti dayin sana verdi diye sevinmistim ama yinede sahibi her kimse onada hayirli olsun.
Dayım kendim bineyim diyor. Zamanında lastiği sürekli patladığı için bıtakmış . Patlama sebebiyse en az 80 psi hava basılması gerektiğini bilmemesi :).

Geri