Scudo Sports

Gidonu çevirince disk sürtüyor

tahakoçak

Üye
Tepki
57
İsim
Taha KOÇAK
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Corelli
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhabalar, bisiklet düz konumdayken bir sorun yok ama gidonu sağa veya sola çevirince disk tık tık şekilde sürtmeye başlıyor. Sistem tamamen Shimano. Teşekkür ederim.

Scudo
Sana bir taktik vereyim gidonu bir elinle tut mandalı tamamen gevşet lastiğe üstten elinle hafifçe vur sonra tamamen sık mandalı jant maşaya tam oturmamış ondan olabilir
Genelde bu tip sorunlar quick release tipinde olabilmekte

• Beğen
Tepkiler: tahakoçak
Sırf böyle sorunlar yüzünden v fren tercih ediyorum. Kaliteli bir pabuç ile çok iyi performans almak mümkün.

Sorununuza gelecek olursam lastik tam oturmamış olabilir. Ya da disk pabuçları ortalamamış olabilir. Bu iki sorunu düşünerek tekrar montaj yapın.

• Beğen
Sırf böyle sorunlar yüzünden v fren tercih ediyorum. Kaliteli bir pabuç ile çok iyi performans almak mümkün.

Sorununuza gelecek olursam lastik tam oturmamış olabilir. Ya da disk pabuçları ortalamamış olabilir. Bu iki sorunu düşünerek tekrar montaj yapın.
Lastikten kaynaklı değil sorun, diste çok ufak bir yamukluk var ondan yanaklı bir süre sorun kendiliğinden yok olacak ses. Zaten hızımı kesen bir sürtme değil.
Önümüzdeki sezon sistemi Fox maşa ile upgrade edeceğim, alt seviye hidrolik çok iyi değil ;)

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Fren telinizde yeterli pay var mı? Gidonu çevirince tel kısa ise gerilerek hafif frenliyor olabilirsiniz belki? Başka aklıma gelen bir şey olmadı vallahi :)

Fren telinizde yeterli pay var mı? Gidonu çevirince tel kısa ise gerilerek hafif frenliyor olabilirsiniz belki? Başka aklıma gelen bir şey olmadı vallahi :)
Hidrolik fren, yağ var içinde. Mekanik frenlerle karıştırıyor olabilir misiniz?

Hidrolik fren, yağ var içinde. Mekanik frenlerle karıştırıyor olabilir misiniz?
Hidrolik olduğu ile ilgili bir ibare görmediğim için mekanik olarak düşündüm. pas geçebilirsiniz yazdığımı o halde :)

• Beğen
Hidrolik olduğu ile ilgili bir ibare görmediğim için mekanik olarak düşündüm. pas geçebilirsiniz yazdığımı o halde :)
Özür dilerim unutmuşum eklemeyi, Shimano sistem olduğunu eklemişim pardon. :(

• Beğen
Tepkiler: AtilaF
Geri