Scudo Sports

Gidon kırılması

Emre Özhan

Forum Bağımlısı
Tepki
954
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar bugun 22 km hızla viraj alırken gidonun sağ tarafı düşmeye başladı bende hemen elimi çekip toparladım düşmeden atlattım.
gidon tam boğazın dibinden kesilmiş görünüyor.Gidon markasız bir aliminyum gidon ve 4 senedir kullanıyordum.Bundan ne gibi dersler çıkarılmalı.Montaj hatası mi?(fazla sıkmış olabilirim zamanında)Gidon boğaz uyumsuzluğu mu?Gidonun kalitesizliğinden mi kaynaklı?P_20180629_194303.jpg P_20180629_194141.jpg P_20180629_194133.jpg

Scudo
Geçmiş olsun en önemlisi kaza bela olmadan atlatmışsınız bazı şeylerde çok ucuz ürün kullanmamak gerekiyor illa bir defosu çıkıyor.Bu arada kırılan gidon bisikletin orjinal gidonumuydu ?

@Emre Özhan maalesef sağlığın yerini hiçbir şey tutmuyor.Maalesef bizler çok küçük hesaplar yaparak bunu unutuyoruz ama en azından siz bir kaza geçirmeyip sağlığınızdan olmamışsınız tekrar geçmiş olsun

Bence montaj hatası, gidon haddinden fazla sıkıldığı için tam kenardan çatlamış muhtemelen, zamanla çatlayan yerden kırılmış. Bu tarz sıkma işlemlerini parçalar aliminyum olsa bile tork anahtarı ile yapmak lazım.

yeni gidon şeçeneklerine bakıyorum
Amoeba scud 152gr
Amoeba Vitra 190gr
Easton ea30 flat gidon
bunların arasında kaldım scud alsam dayanıklılık problem olur mu acaba?

@kallone 4 somunlu boğaz olduğu için riski arttırıyor gibi bişeyler okudum doğru mu acaba

Geçmiş olsun ucuz kurtarmıssınız. Benimde eskiden ümit markalı bir bisikletim vardı süspansiyonunda çatlak vardı bisikletçi bişey olmaz demişti az kalsın kafam gidona giriyordu ucuz kurtardım :) Dikkat etmek lazım kaliteli markaları tercih etmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Emre Özhan
@Emre Özhan
Somunlar tork değerlerinin üzerinde sıkılmadığı sürece bir risk oluşturmaz hocam, genel gidon boğazları da zaten bu şekilde dizayn ediliyor.

Bugun söküp bakma imkanim oldu.gidon bogazinin keskin kenarlarindan dolayi olmus olabilir.vidalar cok kolay çıktı asiri sıkı degildiP_20180630_120629.jpg
Kirik olmayan taraftaki izden belli oluyor
Bogazin keskin olan yerlerini hafif torpulesem olur gibi

Olaya bak. Malzeme kaynaklı bence. Kötü malzeme.

Geçmiş olsun.

Hazır değiştirmişken gidon boğazınıda kesmeyecek bir modelle değiştirin.

Insanlar bisikleti 500 gram hafifletmek icin çinden gidon , gidon bogazi, sele borusunu filan karbon aliyor. Buyuk bir risk bu. Bilinen kaliteli markalarin ikinci el alumnyumlarini tercih etmek gerek. Hele gidon ve bogazi en riskli yerlerden

• Beğen
@mariokaldato az önce gidon bakınırken 25.4 amoeba nın karbon gidonunu (115gr) sıfır 70 liraya buldum güvenip alınır mı ağırlık takıntım yok ben düşünmem ama ucuz etin yahnisi durumu olurmu acaba alan kişi için

@SerkanEriş bu gidon bogazı nın kesme huyu olduğunu sanmıyorum.zoom marka yıllarca kullanılmış bir boğaz.
ya ben zamanında çok sıktım dandik gidon sıkıştı çatladı ya da başka bişey aklıma gelmiyor
hatta bu bisiklet bana geldiğinde bu boğaz ve eski 58cm bunun benzeri düz gidon vardı yıllarca kullanılmış bende 2 sene kullandım + olarak böyle bir sorun yoktu

bu arada kırılan gidonun ağırlığını ölçtüm tam 200gr çıktı hafif değil sağlam olur zannedersin ama alaşımı ne bilinmez nerden geldiği bilinmez
böyle hayati noktalarda markasız ürün kullanmayın kesinlikle

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Atlayış yaptıysanız bisikletle agirlik verdiniz mi kolunuzla çatlama degil bu maalesef herşeyin bir ömrü vardır

• Beğen
@Emre Özhan
Amobea dandik degildir , kalitelidir ama sen yinede easton , richey , fsa gbi markalarin aluminyumlarina bak

Misal bende richey in riser bi gidonu vardi. Bana az uzun gelince kisaltmak istedim. Birakin kirilmayi demir testeresiyle keserken o kadar zor ilerledi ki testere , malzemenin saglamligindan kesene kadar anam agladi

• Beğen
@Emre Özhan öncelikle geçmiş olsun. Konuyla ilgili zaten arkadaşlar değerli yorumlarını yazmışlar. Bense farklı bir şeyi merak ediyorum. Bisikletinizin model yılını veya serisini biliyor musunuz? Daha önce Salcano nun bu modelini görmemiştim.

• Beğen
Geri