Scudo Sports

Gidon Bozağı Ölçülerinde yardım lazım

Rehaserdar

Üye
Tepki
43
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar merhaba. Gidon bozağı ile ilgili birçk konu var ama yeni konu açtım. Hata yaptıysam affedin. Bir konuda yardım lazımdı. Durum şöyle, bisikletim "Salcano Insomnia 29" bisiklete 25.4 mm Kelebek gidon aldım. ancak tamda düşündüğüm gibi oldu be mevcut gidon boğazım bu gidona büyük geldi. yeni bir boğaz alıcam. yeni alacağım boğazın gidon bağlanbtı tarafı 25.4 mm olan boyunlar var bunda sıkıntı yok. ancak boyunlarda çatala bağlanan tarafın ölçüleri standart değil sanırım. Benim şuanki boyunun ölçüsünü bilmiyorum. Bisikletin katologunda boyunun modeli yazıyor. "Zoom TDS-D507A 3D Forged Alüminyum Boğaz" ama tabikide ölçüleri yazmıyor. internettede bulamadım. Alacağım boyunun çatala bağlanan kısının ölçüsü konusunda yardım edebilirmisiniz acaba ?

Scudo
Eskiden ayrıca ve bazı boğazların üzerinde takılı 25.4 den 31.8 çevirici parçalar olurdu. Basit şekilde 1-2 parçalı metal parçalar. Bunlarla o boğaza istediğimiz gidonu takardık. Büyük bisikletçilerde yok ama küçük mahalle arasında ve genelde ucuz parçaların gittiği yerlerde sorabilirsiniz.

(link) bunun gibi birşey.

@Rehaserdar Gidon boğazlarının maşaya bağlanan kısmı genel olarak iki ölçüde olur.1) 1 inch=25.4 mm ve 2) "oversize" denilen: 1.1/8 inch=28.6 mm . Sizdeki Salcano bisikletin sitesindeki fotografından anlaşıldığı gibi; Boğazın maşaya bağlanan kısmı "oversize" ölçüdedir..Kolay gelsin.

Geri