Scudo Sports

Gidon boğazını çevirmek

Tepki
8
arkadaşlar bi arkadaşta gördüm gidon boğazını ters çevirmiş aşağı doğru duruyor:) bi sakıncası olurmu bnde çevircem de:D ters bişe olurmu öğrenmek istiyorum. yardım ederseniz sevinirim. teşekkürler...

Scudo
Her gidon boğazı ters kullanılmaz, kimisine üreticisi ters kullanım için de izin vermiştir. Bir de boğazın ters takılması, özellikle açısı yüksek olan boğazlarda geometriyi çok etkiler. Dikkat etmek gerekir.

Bende gidon boğazını açı değiştirmek için ters taktım.Sorun olur mu merak ediyorum. Furç kapağına temas yeri vb.

https://i.hizliresim.com/4l7B74.jpg
https://i.hizliresim.com/nrz1GV.jpg

@Javerno Hiçbir sıkıntı olmaz merak etmeyin ben yaklaşık 2 senedir ters kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Javerno
Bugün ben de aynı şekilde ters çevirdim Triban 3'ün gidon boğazını. Sürüşten sonra farkettim ki boy ve kol uzunluğuma ideal olan kullanımda daha rahat olabileceğim güzel bir açı yakaladığıma inanıyorum. :) Kadro açısına ve dik oturuştaki tutuş poziyonuma daha uygun oldu diyebilirim.

IMG_20170601_224834.jpg

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
MTB'den yol bisikletine geçtiğim için olsa gerek ilk sürüşümde boyun ağrısı başta olmak üzere ufak tefek ağrılar oldu. İkinci kez sürmeden önce forumlardan okuduğum kadarıyla boğazın ters çevrildiğinde sürüş pozisyonunun biraz olsun rahatladığı yazılmış.

Bisikletimi ikinci el aldığım için bu boğaz zaten çevrilmiş mi yoksa çevirmem mi gerekiyor çözemedim. Ne dersiniz?

32ef7272-c493-4cdb-9466-77aa781c1734.jpg 62d6ca2e-99ed-4abf-bd1b-dd8f9e7ce83a.jpg e6b0fd74-c5d7-4af1-95a2-648c9516d6e3.jpg

@Prometheus gidon boğazı (-) pozisyonda yani aşağı doğru duruyor. Ters çevirirseniz biraz daha az eğileceksiniz.

@erhan erhan hocam tam olarak nasıl anladınız onu? Ben bakıyorum bakıyorum her iki türlü de olabilir geliyor bana.

@Prometheus galiba doğru.. hali hazırda ters duruyor. fotoğrafın açısından dolayı ben aşağı doğru eğik gördüm.

@Mustafa Zeybek @Mustafa Zeybek hocam ikinci yazdığınız mesajlarınızı okumadan önce söktüm ve değiştirdim. Yükseldi gidon, yani ilk başta düzmüş şimdi ters oldu ve yükseldi :)

O bahsettiğiniz 9 ve 6 rakamları çift taraflı. Diğer tarafında düz yazıyor.

Tek kafama takılan gidon boğazı ve kadronun hizası.. Bir türlü emin olamadım, en sonunda sıktım vidaları gitti :)

WhatsApp Image 2017-09-15 at 22.50.06.jpeg

Bunu yaparken ille tork anahtarina ihtiyac varmi yoksa direk alyan ile fazla oldurmeden sıkabilirmiyiz vidaları?

Bunu yaparken ille tork anahtarina ihtiyac varmi yoksa direk alyan ile fazla oldurmeden sıkabilirmiyiz vidaları?
Ben şu anda tork anahtarı kullanıyorum ama eskiden kullanmıyorken de problem yaşamadım. Tabii alüminyum gidonlar için geçerli bu. Karbon gidon ise tork anahtarsız sıkmayın.

Vidaları sökmeden önce sıkma yönüne doğru (çevirmeden) zorlayıp gerekli güç hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Tabii önceden sıkan kişinin doğru sıktığını varsayarsak. Çoğu bisikletçinin de tork anahtarı kullandığını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Geri