Scudo Sports

Gidon boğazı adaptörü (1 inch->1 1/8 ), 1 inch spacer, gidon adaptörü (26mm->31.8)

master of sprockets

Daimi Üye
Tepki
256
İsim
Kaan
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Bianchi
2002 model Bianchi Vigorelli bisikletimdeki 1 inch maşa borusu için gidon boğazı rahatlıkla bulunmadığından standart 1 1/8 inch gidon boğazlarının kullanılabilmesi için adaptör, yeni gidon boğazı kısa geldiği için spacer ve gidonum oversize olmadığı için gidon adaptörü gerekti ancak bunları Türkiye'de bulmanın zor olduğu için bilgisayarda modelleyip 3D yazıcıdan baskı aldım. Sizin de böyle bir probleminiz varsa ekleyeceğim Thingiverse linkindeki dosyaları baskı alarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Daha sağlam olması için PETG filament kullandım, 0.2 layer height ve fan çalıştırmadım. Gidonun üzerine asıldığım halde herhangi bir kayma yapmadı ancak DIKKATLE KULLANIN!!! Bu adaptörleri ve spacerı kullanarak başınıza gelebilecek herhangi bir olaydan ve zarardan sorumlu değilim. :D20190531_000112.jpg20190531_020250.jpg20190531_020254.jpg20190531_020954.jpg
Thingiverse linki: (link)

Son düzenleme:
Scudo
Çok büyük riskli olduğunu düşünüyorum. Umarım başınıza bir kaza, bela gelmemiş sorunsuzca kullanıyorsunuzdur.

çok sevindim, umarım hiç yaşamazsınız. Ama tavsiyem malzemenin yıllar içinde güneş vs.. etkenlerden yumuşaması gibi durumlar için parçaları belli aralıklarla yenilerseniz iyi olabilir. Keyifli sürüşler.

Yapılan işi kötülemek için söylemiyorum, aksine böyle alternatif çözümleri oldukça severim ancak bu durumda böyle bir işin yapılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Bozuk asfaltta hızlı bir şekilde yokuş inerken oluşan titreşimle gidon hareket ederse, hele ki bu olay viraj alırken yaşanırsa neler olacağını tahmin bile edemiyorum. Evet aynı sıkıntıdan ben de muzdarip oldum. 1-1/4 gidon boğazları, 1-1/8 gidon boğazlarına göre hem daha zor bulunuyor hem de 2-3 kat daha pahalı ama canınızı emanet ettiğiniz bir parça. Bana sorarsanız hiçbir maliyet can güvenliğimden daha önemli değildir. İşin standart ve güvenli olduğu onaylanan parçayla yapılma şansı varken bu tarz bir yöntem hiç mantıklı gelmiyor.

Geri