Scudo Sports

Giant Yol bisikletinde büyük indirim!

@Kerem Özbayrak
Kerem bu bisikletin selesi mi büyük? yoksa beden mi küçük?

Hayırlı olsun, çok güzel duruyor.

Scudo
@Veliuyar @Çakırgöz Teşekkür ederim.

@Asusmune Belki fotoğrafı çektiğim açı ve/veya beyaz rengi nedeniyle çok büyük gözüküyor olabilir. Belki benzerlerine oranla uzun olabilir emin olamadım ben de. Teşekkürler bu arada.
ekleme: beden Medium yani 54 olarak geçiyor. Giant'ın bu modelini de kapsayan boy tablosunu inceledim. 1.79 boy için tam olarak medium kadro uygun oluyor.

Teşekkürler, sanki s beden gibi göründü. Tekrar hayırlı olsun.( bu arada bizde hep büyük bisiklet tavsiye ederler ama tam boyunu almışsınız)

@Kerem Özbayrak

Dün yazacaktım, vakit bulamadım Kadro geometrisini dert etmeyin. Çok agresif bulursanız kadroyu, gidon boğazını kısaltabilirsiniz ve-veya gidon altına spacer koyabilirsiniz. Güzel bisiklet, kazasız belasız sürüşler dilerim..

Merk ettiğim bir konu var: bu bisikletin (ve diğer aero bisikletlerin) tırmanma performansı nasıldır?

Bu bisiklet tam olarak aero olarak geçmiyor, yani sınıflamayı yol bisikleti ve aero bisiklet diye yaparsak buna aero yol bisikleti diyebiliriz. Her türlü düzde, yokuşta kullanılabilir. Tırmanış kadrolarına göre ağır olmalsıı dezavantaj. Ama belirtmek isterim orta-üst düzey tırmanış kadrolarına göre ağır, yoksa çok da ağır değil.
Sürüş profiline göre seçim yapmak en mantıklısı, daha çok düzde, tek başına sürüyorsanız ve hız istiyorsanız aero bisiklet, yokuş tırmanıp stravada üst sıralara gözünüzü diktiyseniz hafif bir bisiklet daha uygun olur. Ama bu demek değil ki aero bisikletle çıkılmaz veya tersi. Özellikle son yıllarda model sayısı artan safkan aero olmayan aero yol bisiklerini düşünürsek.

@Çakırgöz Aynen, dediğiniz gibi. Bu sabah yaklaşık 40 km düz yolda test etme şansın oldu. Daha önce yol bisikleti tecrübe etmemiştim bu bisikletle uçuyorum sandım. Harika bir his. Kadronun rijitliği ile verdiğim enerjinin boşa gitmediğini rahatlıkla hissettim. Pedala dokunduğunuzda yol alıyorsunuz. 2 konu var alışık olmadığım için ilk etapta tuhaf gelen. 1. si sadece drop kısmındaki frenleri kullanmak zorunda kalmak (cyclo'da orta kısımdakileri ağırlıklı kullanırdım.) 2. si de gidon açıının alışık olduklarıma oranla beni biraz daha eğmesi oldu. Eğer alışma konusunda sıkıntı yaşarsam 1-2 tık daha açıyı yukarı kaldırıp duruşumu dikleştirebilirim. Uzun vadede de rahatsızlık yaşarsam dediğiniz gibi gidon boğazını kısaltabilirim ancak şu an için her şey harika.

"İndirmeden önce bindirmedilerse"

:D :D

Genelde bisiklet markaları kış aylarında indirim yaparlar, giant markasını takip edenlere sorum bu tarz indirimler sürekli oluyor mu? Teşekkürler..

Geri