Scudo Sports

Ghost Kato 4.9

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Dün yeni bir Ghost Kato 4 alarak aranıza katıldım. Ghost Kato serisinin kadrosu sade ve hoş duruyordu, Kato 1 almaya düşünürken az daha paraya kıyayım 2 mi alsam acaba 3 mü derken 4'ün rengini tav olup ona karar kıldım. Taşra kasabasında olduğum için gerçekte görüp alma şansım yoktu, sadece resimlerden beğendiğim kato 4.9 modelini Parkurbisikletten 2,800'e aldım. 1,87 boy 90 kiloyum L kadro aldığım bisiklet gerçekten çok büyükmüş, çocukken bindiğimiz o 18 vites bisikletlerle alakası yok. Etrafımdaki herkes bisiklete o kadar para verilir mi dedi ama benim içime sindi bisiklet.

Bulunduğum yerde bisikletçi de olmadığı için youtube'daki videolara bakarak bisikleti kendim kurdum umarım gezerken bi yeri fırlamaz. Tek kafama takılan şey frenler hidrolik değil düz disk fren. Bisikletle ilgili hiç bir bilgim yok artık forumu okuyarak öğreneceğim, mesela kutudan ayaklık neden çıkmadı diyordum bu modellere ayaklık takılmıyormuş bana garip geldi. aaaa1.jpg 20180309_152842.jpg
10 yıldır falan bisiklete binmediğim için çok zorlanıyorum ve kıçım çok acıyor ama zamanla alışırız heralde. Yoksa yanında gelen sele mi çok küçük?

Scudo
@bianchi10
Öncelikle hayırlı olsun.

İlk olarak bisikelti kendiniz kurmanız garanti dışı bırakır 1.

2-)kabloyu kadroya tutturmamışsınız.

3-) zincirin altında kalan demire bir şeyler sarın. İç lastik sarabilirsiniz, kadro koruyucu alabilirsiniz. Aksi takdirde bisiklet sarsıldıkça zincir oranın boyasını rezil eder.

4-) bu bisiklet hidrolik fren

5-) sele yere paralel ya da önü bir tık yere bakacak şekilde olmalı.

6-) her vidanın sıkılması gereken bir ölçü var. Az olmasj da çok olması da sıkıntı. Kafabıza göre sıktım oldu diyemezsiniz

Sanırım selenin yönü de yanlış :bsmagryr:

selenin yönü de mi oluyor? dağ köyünde yaşadığım için bisikletçiye gitme imkanım yok. nefesim biraz daha açılırsa bisiklet üzerinde servisine gideyim en iyisi.

Borunun vidalı tarafı arka tekerin olduğu tarafta olmalı

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Mustafa Zeybek teşekkürler, bugün gezerken direksiyon yamuldu yolda, iyi sıkmamışım gidonu. benim gibi bilmeyenler için tavsiyem kendileri kurmasınlar.

@bianchi10 öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız güle güle kullanın. Kalçanız (kaba etiniz) uzun süre binmediğiniz için acıması normal bende ilk sürüşlerim de 2km sonra acıdan duramıyordum zamanla alıştı. Gidon biraz yamulmuş galiba içe doğru dönmüş sanırım.

Hayırlı olsun . Ben de Ghost mtb kullanicisiyim. Iyi gunlerde kullanin.

@MakRo

sen söyleyince baktım gidonu ters takmışım.

Hayirli olsun. Bu markanin adi ve gorunusu benim de cok hosuma gidiyor gercekten :)

@bianchi10 kazasız belasız kullanın...
O sele yukarı baktığı sürece acı hissedersin.
Sele yere paralel hatta uç kısmı çok hafif yere doğru bakarsa pelvis sinirlere baskı yapmaz ağrı ve uyuşukluk olmaz...

Fotoyu tekrar inceledim baya hata var gibi... Bi kaç tane daha net yakın çekim foto olursa eksik yanlış olanları görelim... Özellikle bağlantı noktalarının fotoları

Hayirli olsun, iyi gunlerde kullanin.

2 aydır bisikleti sorunsuz kullanıyordum hatta bi ayda 800km yaptım.

ben Balıkesir'in manyas ilçesinde oturuyorum burası mahrumiyet bölgesi gibi bişey. burada bi tane servis var hem bisiklet hemde motorsikletlere bakan. Cuma günü bana 36km mesefede bulunan Gönen'de 1.si düzenlenecek bisiklet fuarı var.

bisikletin arka fren balatasından ses geliyor diye uzun yola da çıkacağım sorun olmasın diye dün akşam buradaki bisikletçiye istemeye istemeye gittim derdimi anlattım. pislik kaçmıştır balataya dedi. dükkanın önünde bulunan motorların benzinine eklenen yağdan parmaklarına bulaştırıp arkadaki disk frenin disk çemberine boydan boya sürdü. tamam artık ses yapmaz dedi.

bu sabah bisikletin arka freni tutmamaya başladı, zorlayınca da ses yapıyo. bana yeni balata yolu görünüyo di mi?

@bianchi10 üzücü olmuş. Tabii çaresizlikten gitmişsiniz ama ne olursa olsun motosiklet servisine bisiklet vermeyin. Şu koşullarda tek çareniz bu işleri kendinizin öğrenmesi, o da günümüz koşullarında çok zor bişey değil

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@bianchi10 Balatalara yağ sürülür mü :eek: bence bir daha oraya uğramayın. Galiba yeni bir balata almanız gerekiyor.

cif yağ çıkarıcıyla sildim, zımparayla zımparaladım ama fayda etmedi. bakalım arka frensiz 60km gitmek ne kadar zor olacak.

@bianchi10 Hocam arka fren olmadan bence bir yere gitmeyin. Çok tehlikeli.

Abi frene yağ sürülür mü delirdiniz mi, akıl var mantık var. O tamircinin de ta köküne turşu suyu.. Çıldırıcam ya pes harbiden pes. bu kadar mı manyak bu kadar mı işgüzar saçma salak bir toplum olduk biz? Esnafın haline bak. Bu adam nasıl motor tamir ediyor?

Üstat lafım sana değil. Sen al eline bir kutu fren balata spreyi veya benzin, mazot ne bulursan adam akıllı sil, yıka, diş fırçasıyla fırçala adam et oraları. Frene yağ sürülür mü ya inanamıyorum hala.

• Beğen
Tepkiler: kerem E
@Şeffaf Balatayı temizlemeye çalışmış fakat sonuç alamamış.

Balatanın tipini bilmiyorum ama bu forumda okumustum ocak uzerinde yakarak balata yağdan arındırılıyordu. Bi araştır istersen. Diski de güzelce temizlersen sorun kalmayabilir.

Merhaba..
Ghost kato 4.9 alma arefesindeyim
Ghost kato 4.9 2018 model ile 2019 modeli arasında bi fark var mı acaba.. aynılar mı ?

200139Screenshot_20190608-231429_Chrome.jpg

Bu da 2019 modeli
200141

Dosyalar

• Screenshot_20190610-233105_Chrome.jpg
    Screenshot_20190610-233105_Chrome.jpg
    138,3 KB · Okunma: 1
Geri