Scudo Sports

Geotech Sherpa - detaylı bilgiye ihtiyacım var

Tepki
60
Herkese merhaba,

Kız arkadaşım için bir bisiklet almayı düşünüyoruz. Malesef henüz bisiklete binmeyi bile bilmiyor. Hafif ve aluminyum kadro olarak en uygun fiyatlı bu modeli buldum (peşin 330 12 taksit'te 370). Ancak aklıma takılan bazı sorular var:

1-) Bu bisiklet üzerinde zamanla imkanımız olduğunda Acera gibi vites sistemleri uygulanabilir mi? 18 vites ilerde yetersiz kalabilir.

2-) Bu fiyatlarda önerebileceğiniz başka bir bisiklet var mı? (400-420 TL'yi geçmeyecek şekilde)

Scudo
aynı fiyatlarda salcano impetus ve biraz daha pahalı olarak salcano alu mevcut. bu bisikletlerle de kıyaslarsanız sevinirim.

Alu ile kıyaslanamaz ölçüde sherpa, neticede 18vitesli bisiklet demek seri dışıdır. salcano alu 24 vitestir hem parça değişimi sırasında sizi daha az masrafa sokar.

şöyle söyleyebilirim, 18 vites seri dışı olduğundan bir kere ruble değişicek, yani 6lı arka dişli, ama salcano alu aldığınızda bunu değiştirmek zorunda kalmayabilirsiniz. ya da sadece acera arttırıcıyla değişim yapabilirsiniz diyeceğim ama ilerde ona geçmeye bile gerek kalmayacağını anlayacaksınız. 18vitesli bisiklet 24lü karşısında hamallık resmen.
Tüm bisikletler arasında parça değişimi yapmak mümkün ama ilk başta elinizdekilerin özelliklerine göre düşünülebilir. Mesela ruble değişicek dedim, bunun için ayrıca ön attırıcı olsun, hatta arka ruble değişeceğinden zincir masrafınız bile çıkar, tüm vites sistemi için masrafa girmeniz de aldığınız sherpa fiyatının yarısından fazla masraf demektir. Asla önermem.

salcano alu çok favori sayılır diğer modeller arasında fiyat bakımından, kadrosundan diğer parçalarına göre kıyaslamaya çalışmak zahmet olur bence:)

aynı fiyatsa mutlaka alu derim bahsettiğiniz bisiklet modelleri arasında, impetus çift amortisörlü oldugundan bayan arkadaşınızı bezdirir, ağırlık demektir fazla amortisör. Hem 24 vites altus kullanan oldukça güzel kadroya sahip alu karşısında kıyaslamaya koymaya bile değmez açıkçası bu benim fikrim.

@celil.mayaoglu

ilginiz için çok teşekkür ederim :)
sherpa'yı eliyorum.
Ancak impetus tek amortisörlü bir model en azından benim bulduğum bu şekilde: (link)

ancak bunun kaç vites olduğunu bilemiyorum. ayrıca kadro aluminyum denilmiş ancak birkaç yerde ağır olduğunu okudum. Alu ile aradında çok fark var mı? 400 ün üzeri biraz zorlayabilir beni ama o derseniz imkanlarımı zorlarım :)

İmpetusu önermem ön arka mekanik disk fren var sadece müşterinin gözünü boyamak için. Sorunlu olacaktır. İmkanlarını zorlayıp Alu al hem hafif bi kadron olur ilerde donanımını istediğin gibi yükseltebilirsin pişman olmazsın kısacası..

ALU da 21 vitesmiş bu arada,

yani ben ALU'yu astro; impetusu da taster olarak anımsayıp ona göre önceki yazımda yanlış yorumlar yazdığım için özür diliyorum öncelikle :)

Gene ALU derim içlerinde, impetusun aynakolu isimsiz markasız bir aynakol, o aynakol bende de var. İş görür nitelikte ama shimano'yla kıyaslanamaz. ALU'nunki shimano.

BU impetus;

26” MTB

Alüminyum Kadro

Amortisörlü Masa

Shimano STEF 40 Otomatik Vites ve Fren Kolu 21 Vites

Shimano TX31 Arka Degistirici

Ahead Bogaz

SALCANO X-PRO1 (Weinmann DA19) Çift Duvarli Jant

CST Lastik

Ön-Arka Zoom Disk Fren

BU da ALU

26” MTB

Aluminyum Kadro

RST OMNI 191 C7 Amortisörlü Masa

Shimano STEF 40 Otomatik Vites ve Fren Kolu 21 Vites

Shimano TX31 Arka Degistirici

Ahead Aluminyum Bogaz

Shimano Aynakol

SALCANO X-PRO2 (Weinmann DA19) Çift Duvarli Jant

CST CHEYENNE Lastik

Shimano V Fren

kıyaslandığında aralarında çok fark yok gibi görünüyor, sarı renkleri aynı veya eşdeğer olarak renklendirdim, yeşil üstün yanı, kırmızı düşük kalan tarafı;
ama aynakolun iyisi var ALU'da ve ALU daha hafif. Eğer biraz daha kastırabilirseniz ASTRO derim, ALU ile tek farkı 24 vites olması. ALU 21 vites ama 18 vitesten kat be kat iyidir kesinlikle.
Çok masrafa sokmaz sizi hem geliştirme yapmak istediğinizde.

edit: sherpa çok dandik bi bisiklet. bunu yazmadan rahat edemedim.

Geri