Scudo Sports

Geotech air yol bisikleti mtb ile takas olur-kadıköy

Tepki
0
Geotech Air Yol bisikleti MTB ile takas olur-Kadıköy

Tel. 0532 708 68 94
--------------------------

Kadro ve diğer bileşenler: Alüminyum

Kadro : Geotech Air Alyminum (Medium)

Çatal : Geotech Extra Light Alyminum

Aynakol : Lasco

Vites kolları : 9`lu Schimano Deore

Arka arrtırıcı : Sora

Zincir : Kmc

Ruble : 9`lu Schimano Deore

Ön arka göbek : rulmanlı quando

Gidon boynu : ZZYZX (açı ayarlı )

Gidon : Alüminyum

Jantlar : 28 (weinmann)

Sele borusu : Alüminyum

Frenler : Tektro

Fren kolları : Schimano V-Brake

Ağırlık : 10 kg (bu hali)

---------------------------------------

Geotech Air alüminyum yarış bisikletine citibike gidonu, fren kolu, vites değiştiricileri taktırdım.

City-bike gibi kullanılabilecek hale geldi.

Açıklamalar (yen bisikletçiler içindir, ustalardan özür dilerim)

City-bike ya da dağ bisikletine oranla hafiftir. bu hafiflik sayesinde bisikleti merdivenlerden elinizde kolayca çıkarabilirsiniz + sürerken hafiflik sayesinde hızlı ve çabasız yol alabilirsiniz. Dükkanlardan almayı düşündüğünüz herhangi bir city-bike'ı elinizle omzunuza kadar kaldırmayı deneyin çoğunun çok ağır olduğunu farkedeceksiniz. Ama gene de yanlış yönlendirmek istemem çünkü city-bike'ların avantajları da vardır. örneğin : 3 adet ön dişliye sahip olduklarından dolayı yokuşlarda sizi rahat ettirir ve çatal, dolayısıyla gidon boyu bakımından yüksek olmaları nedeniyle duruşunuz daha dik olur.

Dik yokuşlarda dağ bisikletine oranla bacaklarınızı daha çok zorlayabilir çünkü 2 adet ön dişlisi vardır. Çatal boyunun alçak oluşundan dolayı duruşunuz eğik olacaktır.

Geotech Air`in mağaza fiyatı 1200 TL

Bisikletin bana maliyeti : sıfır mağaza fiyatına yaptığım masrafları da ekleyince 1600TL'yi geçti

Geotech Air Yol bisikleti MTB ile takas olur

Değiştirdiğim parçalar :

Gidon Değişimi: Geotech Air üzerindeki Sora ön arttırıcı ve fren kolları bulunan yarış tipi gidonun Delta`ya verilip yerine alüminyum dağ gidonu + schimano deore gidon üzeri vites değiştiricisi + schimano v-brake fren kolları + boğaz takılması :

160 TL tuttu

..........

Ruble Değişimi : Geotech Air üzerindeki 9`lu vites rublesinin çıkartılıp yerine yine 9`lu ama yokuşta rahatlık sağlayan daha büyük dişlilere sahip başka bir orginal schimano ruble takılması :

40 TL (yine Delta`da)

.................

Çatal Değişimi : Geotech Air üzerindeki ön çatalın Delta`ya verilip yerine daha hafif ve gidon boyunun yükselmesini sağlayan başka bir Geotech çatal takılması :

80 TL

................

Bir daha gidon değişimi : 2. Gidonun da Delta`ya verilip daha hafif başka bir alüminyum gidonla değişimi ve gidon genişliğinin kesilerek daraltılması : 20 TL

.........................

Dış ve iç lastiklerin yenilenmesi (aynı orjinal lastikler takıldı) : yenilendikten sonra kullanılmadı.

80 TL

........................

Tüm değişiklikler Delta`da kaliteli malzemelerle yapıldı. Serkan'a çok teşekkürler...

(link) (link)
(link) (link)
(link) (link)

Scudo
Fiyat belirtemememin nedeni, zararımı dengeleyebilecek bir takasa daha sıcak bakıyorum. Hafif bir MTB'ye ihtiyacım var. Çağrı bırakın arkadaşlar ben sizi ararım : 0532 708 68 94

(link) (link)
(link) (link)
(link) (link)
(link) (link)
(link) (link)

Yerinde olsam bisiklet üzerindeki mtb parçalırını söker,yol parçalarını satar ve eksik mtb parçalarını ayrı olarak alırdım,ikinci el veya sıfır olarak.
Yol bisikletine bu gidon ve vites sistemini takman çok garip olmuş,masraflı da ama bu masrafı çıkarman zor görünüyor.Bu paraya scott sub30 alabilirdin citybike olarak.Altın gibi,satarken de üzmezdi seni.

Geri