Scudo Sports

Genesis Single Speed Bisiklet

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Tepki
700
Bisiklet
Colnago
Vites değiştirmekten sıkılmıştım, sonunda single speed bisiklet satın aldım. Türkiye'de bulmak zor olduğu için İngiltereden aldım.

- Kadro Reynolds 520 kromoli. Özellikle çelik kadro istiyordum. O yüzden bunu aldım

Danıştığım bisikletçiler hep gözümü korkuttu ama ben aldım. İki gündür kullanıyorum. İyiki almışım dedim. Çıkamadığım rampa olmadı. Biraz bisiklet tecrübesi olan herkes single speed kullanabilir. Yol kadrosu olması da ayrı bir avantaj. Önceki bisikletim şehir bisikleti idi, yol kadrosunun daha konforlu olduğunu öğrenmiş oldum. Herkes yol kadrosunun konforsuz olduğunu söylüyor ama bana daha konforlu geldi. Bisiklete bindiğim ilk andan itibaren hiç yabancılık çekmedim.

Bundan sonra herkese yol bisikleti kadrosu önereceğim. O kadar ilginç bir duygu ki, rampa çıkarken iyice eğilip vücudu öne doğru itiyorsun bisiklet öne doğru atılıyor. Vites değiştirme derdi yok. Vites bacaklarınız. İnsanlar neden diğer bisikletleri kullanıyor artık hayret ediyorum (bazı durumlar hariç elbette), yol bisikletlerinin şehirde kullanılan modelleri de olmasına rağmen...

Daha önceden araştırmıştım, üstündeki rublesinin vasat olduğunu okumuştum, en iyisinin White Industries'in rubesi olarak okumuştum, daha bisiklet gelmeden ondan satın aldım, bisikletten önce geldi, bisiklet gelir gelmez daha kullanmadan değiştirdim. Rublenin sesi bile değişik.

Bisikletin resmi aşağıda.

http://img703.imageshack.us/img703/6486/img00000191edit.jpg

Scudo
düz yolda hızınız ortalama kaç ?
ayaklarınız boşa dönüyor mu ?

Hızımı ölçemiyorum, hız ölçerim daha gelmedi. Düz yolda ayaklarım boşa dönmüyor, rampa aşağı boşa dönüyor.

Kullandıkça daha iyi anlıyorum, gerçek bisiklet yol bisikletiymiş.

35 40km ortalama ile gider bu çark oranıyla.

cenk gidon ve boğaz değişikliğine gidersen daha hoş olur bununla birlikte şaft borusunuda kısaltabilirsin kadroya paralel gidon boğazı seçmen bisikletin görüntüsünü daha da agresif kılar kanımca

@ufhouck

Artık hızımı ölçebiliyorum düz yolda bu pedal oranıyla 34 ü ancak gördüm. Rampa aşağı haliyle çok daha hızlanıyor.

@berkan1994

Nasıl bir gidon önerirsin? Şaft borusu derken hangi boruyu kast ettin?

cinelli mash gidon boğazı (link) ve deda veya token pista gidon ( (link)) güzel olur renk kombinasyonunu araştırabilirsiniz... şaft borusu gidon boğazının üstünde kalan kısmından bahsediyorum

Öneriler için teşekkür ederim, güzel öneriler. Boruyu kısaltacağım uygun yükseklği bulmaya çalışıyorum, gidon boğazını kadroya parallel hale getirme fikri çok güzel zaten gözüme bir uyumsuzluk geliyordu ama teşhisi koyamamıştım.

Gidon boğazının kadroya parallel olanını nasıl bulacağım. Hangi ölçüyü dikkate almam gerekir?

@cenkduran

head tube açısına bağlı olarak gidon boğazı seçmeniz gerekiyor ortalama 20 veya üstü 21,22... dereceler işinizi görür birkaç derece göze pek gözükmez birde şöyle yapabilirsiniz elinizdeki gidon boğazını ters çevirip takmayı deneyin açısı üste doğru ters çevirdiğiniz taktirde paralelliğide yakalayabilirsiniz belki... onun haricinde gidon açınızda hatalı olduğunu söylemeliyim fazla içe doğru eğilmiş (link) kadronun üst borusu ile hizalarsanız gidon daha şık olur...

Gidon açısını resmi çektikten sonra düzeltmiştim. Şu an düzgün.

17 derecelik gidon boğazı bulabildim ve aldım. Taktığımda sonucu yazarım.

17 derecelik gidon boğazı geldi taktım. Kadroya parallel oldu ve dediğin gibi daha agresif duruyor. :)

düz flat gidon iyi olur derim ama shifter'lar değişmesi gerek...

kullanımı rahatsa gereksiz tabi.... güzel bisiklet miş. :)

Bisikletiniz hayırlı olsun çok güzel şehir kullanımı açısından deneymlerinize katılıyorum ben de aynı şeyleri hissettim.
Bende de trek soho var single&fixed flat direksiyon .Single 44/16 fixed 44/17 oranı diye hatırlıyorum siz de ki oranlar kaç acaba ben bu oranlarla da gayet rahat ediyorum yokuşlarda sandığımdan daha az zorlandım tek sıkıntı yokuşta durduğunuzda veya iyice yavaşladığınızda herşey gücünüze kalıyor :) bu da bu bisikletlerin güzelliği

Geri