Scudo Sports

Genç voleybolcu Beyza yaşam savaşı veriyor

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Yine korkunç bir kaza haberi :(; gencecik pırıl pırıl bir sporcu arkadaşımız, hayati tehlikesi devam ediyormuş ama umarım bu gencecik arkadaşımız bir an önce sağlığına kavuşur. Bu tür kazaların olmaması ümidiyle lütfen daha dikkatli olalım arkadaşlar zira kelle koltukta sürüşler yapıyoruz. :(

"Tekirdağ’ın Saray ilçesinde otomobilin çarptığı bisikletli genç kız ağır yaralandı.

Kaza, Pazarcık Mahallesi Halı Yıkama Fabrikası mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Saray’dan Güngörmez Mahallesi istikametine giden A.Ö. yönetimindeki 10 ANF 09 plakalı otomobil, arkadaşları ile bisiklet turuna çıkan (link) Gelişim Voleybol takımı oyuncusu 17 yaşındaki (link)’ya çarptı. Çarpmasının şiddeti bisikletin parçalara ayrıldığı kazada Adalı havaya fırlayarak önce otomobilin camına sonra yere düşmesi sonucu ağır şekilde yaralandı.

KALBİ DURDU

Kazayı gören vatandaşların (link) vermesi sonucu olay yerine polis ile sağlık ekibi sevk edildi. Gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerin ardından Beyza Adalı tedavi edilmek üzere Saray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye getirildiğinde kalbi duran ve burada doktorların yoğun çabaları sonucu tekrar hayata döndürülen genç kız Çerkezköy ilçesinde bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Tedavi altına alınan Beyza Adalı’nın hayati tehlikesinin davam ettiği öğrenildi. Kazanın ardından otomobil sürücüsü polis ekiplerince gözaltına alınırken kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor."

Kaynak: (link)

Scudo
Bu nedir ya, allah acil şifalar versin. Tez zamanda sağlığına kavuşsun inşallah

genc-voleybolcu-agir-yaralandi.jpg

Allah acil şifalar versin, inşallah biran önce sağlığına kavuşur.

Son zamanlarda bisiklet kazaları çok arttı, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Kızı havaya fırlatıp, önce arabanın camına sonra yere fırlatmış. Yazık ya... :(

2-1530901753.jpg

(Önde neden plakası yok, düştü mü acaba)

hiç bir yaptırımı ve kanun denetleyicisi olmayacak, hala söylüyorum, ülkeden en ufak dahi olsa hiçbir beklentiye girmeyin. Can güvenliğinizden siz sorumlusunuz.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Maalesef hayatını kaybetmiş gencecik kızımız, Allah ailesine sabırlar versin :(

Kaynak: (link)

Araba kullananlar veya oy verenler,düzenli olarak akıl sağlığı raporu almak zorundalar.Bu raporları da almakta zor olmalı.Yani ciddi çalışmalar yapılmalı.
Devlet mesela bedelli askerlik için çalışma yapacağına,bu konularda çalışma yapmalı ama kime/neyi anlatacaksın.
Allah(c.c)yakınlarına sabır versin.

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah .

Allah Rahmet eylesin.Bence Böyle bir noktada bu kazanın gerçekleşmesi için aşırı hız ve dikkatsizlik yeterli olmuştur.Bisikletliler yolun en sağından,eminyet şeridinden hatta Bisiklet yolundan sürerken bile ne yazık ki güvende değiller çok dikkatli olmak gerekiyor. makas atan eminyet şeridinden sollayan mı dersin, sarhoş sürücüler mi dersin, telefonla konuşurken gaza basarak sürat yapan mı dersin, gıcıklığına sadist duygularla bisikletlinin üzerine süren ruh hastalarımı dersin, yani maalesef Türkiye'de Trafikte olduğunuz andan itibaren büyük bir risk alarak olaya başlıyorsunuz saygı yok ,trafik kültürü yok,herkes sinir,stres..

@Nolan

Öncelikle hayatını kaybeden genç kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum, Allah, ailesine de sabır versin, çok zor bu acıya dayanmak. Daha dün Alanya dan Antalya ya aracımla gidip geldim, sürücülerin ruh sağlığına göre ehliyet verilecek olsa, dün bu yolda seyahat eden araç sürücülerinin tamamının ehliyetine el konulmalı. Ne şerit kuralı, ne hız, ne ışık, hiç birine uymak yok, at gözlüğünü takan araç kullanır oldu memlekette. Kurallara uyanların çaresizliğine şahit oluyorum bu güzergah da gidip geldikçe. Önümde ve arkam da bu vicdansızların yapacağı hataları tahmin etmekten ve tedbir almaktan dolayı, sanki 20 saatlik yolculuk yapmış gibi yorgun iniyorum aracımdan.

• Beğen
Tepkiler: A.l.t... ve Atasoy
@Nolan doktorum bu raporu veriyorum, azıcık zorladığım vki 33'ü geçmiş göbekli amcalar , 65 yaşını geçmiş adete bütün yetisini kaybetmiş dayılar bile olay çıkarıp şikayet ediyorlar ve kavga çıkarıyorlar. Gerisini siz düşünün.

@Wasabie
Birileri birşeyler düşünsün artık.Benim aklıma bunlar geliyor ve ben sıradan biriyim.Yok mu bu konularda birşeyler düşünecek yetkili kişiler?
Sürekli bisiklet kazaları oluyor ve olan da hep bisiklet sürenlere oluyor.
Bugün bir konu açtım mesela.Sürekli tv seyreden bir toplum var karşımızda ve bu topluma tvler vasıtasıyla sürekli araba pohpohlanıyor.Bir yarışma yapılıyor ve ödül bir araba.Niye ''araba'' kardeşim?
Hükümet ''yol yaptık'' diyor,tv yapımcıları da ''araba veririz'' diyorlar,sonra yollar da inanılmaz bir kalabalık ve bisikletçilerin ölüm haberleri.!

@Nolan

Raporun bunlari durduracagini dusunuyorsaniz cok iyimsersiniz.
Asagidaki haber 2016 yılından

D787EBCD-4FB9-4772-BDFC-892F6EC47CFD.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Wasabie
@suat akman
Çok yönlü bir konu bu.Salt raporla olacak şey değil.Gösterdiğiniz gibi,sorunlar büyük.Toplum her anlamda titreyip kendine gelecek ki,bu ölümlerin önüne geçilebilsin.
Toplumda öncelik güvenlik,sonra adalettir.Gerisi bir şekilde halledilir.Bir yandan terör sorunu devam ederken,bir yanda hukukla ilgili soru işaretleri sürerken;benim rapor alsın herkes demem;tabi ki beyhude.

@Nolan Bence tam tersi, adalet olmadan güvenlik olmaz. Muhalefet etmek için yaz babam yaz.

Allah rahmet eylesin. Ailesine sabır versin.

@Nolan guven, adalet, egitim, eşitlik! Bu dörtlü biraraya getirildikten sonra hersey yoluna girecektir. Ama bu dörtlünün saglikli bir cizgiye oturmasi icin ilk gereken egitimdir. Cunku bunlarin anlamini, degerini, surdurulebilirligini ancak o zaman idrak edebilir herkes.

Egitim sadece okulda verilen bilimsel temelli egitim ile sinirlanmamalidir. Neden derseniz cevrenize baktiginizda cehalet deryasinda yuzen pek cok kisiden bazilarinin gayet iyi okullardan mezun oldugunu ve anli sanli diplomalari duvarlarina astiginada sahit olacaksiniz. Ama bu onlarin her yonuyle egitimli oldugunu gostermez!
En basiti, ileri denecek yasima ragmen benim dahi gormedigim ama okullarda ders olarak eskiden verilmis olan ''adab-ı muaseret'' yani ''görgü kurallari'' dersleri bile ornek olabilir. Bakınız ne diyor bir kaynakta:
''1939 basımı on altı sayfalık risalede öğrencilerin sınıfta, sınıf dışında, sokakta, ailede, yemekte, cemiyet içinde nasıl davranmaları gerektiği madde madde açıklanmış.

-Toplu halde yaşayan insanların iyi geçinmeleri, tavır ve hareketlerinde nazik olmaları, birbirlerini kırmamaları, başkalarının bedii zevkini incitmemeleri, çalışma hayatında kendilerine, vatana, millete faydaları olmaları için konulmuş birtakım terbiye usulleri, muaşeret kaideleri vardır."

Simdi ise gunumuzde yazili olmayan ve hakim kurallardan sadece bir kac kucuk ornek:
''dişini gostermezsen ezerler''
''hak guclu olanindir (fiziksel guc, ekonomik guc, mevkii gucu)''
''saygı kazanilmaz ve hak verilmez, ALINIR!''
''adamin varsa her yol sana cikar, birak ezikler dusunsun''

Benim annem eski sistemden gelmiş ve bizleride bu sekilde yonlendirmistir sagolsun. Ama bunun acisini cektigimi dusunuyorum yasadigim toplumda. Kendi kulturumuzde olan pek cok guzel örf ve anane bile artik asimile edilerek köreltiliyor ve herkes bunu modernlik zannediyor. Sonra da Batı-Dogu, inancli-kafir kavgalari basliyor. Biz bu degildik! Modernlesme, inanc vesaire bu degil! Modernlik, cagdas yasam sanilan kavramlar bizde tamamen yanlis anlasilmis durumda. Yanlis algi ve cehaletin mutlulugu, kendini egitimli zannedenlerde dahil herkesi sarmis durumda...

Herseyin basi egitim ama ilk basta dedigimiz gibi egitim sadece okulda verilen bilimsel temelli egitim degildir. Okul egitimin merkezi gibi tutulsa da ailede, toplumda, kisinin kendi yasam sureci boyunca devam edecek olan bir olgudur. Okullarda bilimsel egitimin yanisira; sosyal yasam, gorgu kurallari, arastirma gelistirme yontemlerini kavrama, sanat, spor, ahlak gibi pek cok konuda genis bir yelpazede temel birikimi verilmelidir. At gozlugu ile tek bir gercege saplanmamayi, analitik dusunmeyi ve birikimlerinle daha dogru yargilarla kendini guncellerken, hatan varsa kabul etmeyi, dogruya dogru, yanlisa yanlis demeyi kazandirabilmelidir. Her bir bireyde dogru,yanlis, empati, saygi ve toplumsal ongoru oturmaya baslayinca birseyler gelisir. Kalan curuk elmalar ise bilincli toplum ve devlet guclerinin mudahale ve kanuni yaptirimlari, adalet mekanizmasinin dogru ve esitlikci calismasi ile elimine edilecektir.

Ulkemizde 7'den 77'ye iyi bir egitim sistemi olduguna inaniyorsaniz kimseye lafim yok!

Nasrettin Hoca bir kış günü ( bu sıcaklarda düşüncesi bile ferahlatıyor :)) komşu köye gidiyormuş. Köye yaklaşınca köpekler havlamaya üzerine koşmaya başlamış. Hoca korkutup kaçırmak için yerden taş almak istemiş. Soğuktan taşı yerden sökememiş. Bu sefer acmis elini ;
- Allahım hikmetinden sual olunmaz. Lakin köpekleri salmış , taşları bağlamışsın.

• Beğen
Tepkiler: wakizashi
Maalesef Beyza Adalı yaşam savaşını kaybetti..Allah rahmet eylesin.....sonuçta yine bir fidan daha koptu daha doğrusu koparıldı hayattan..
Kaynak:(link)

• Beğen
Tepkiler: Kitamichiru
Allah rahmet eylesin.Mekanı nur olsun inşaallah.Bu tür olayları duyunca bisiklet sürmekten korkuyorum valla yakın zamanda 800km.lik bir tura çıkmayı düşünüyorum şu haberleri okuyunca heves falan kalmıyo insanda çok tedirgin oluyorum.Allah hepimizi görünmez kaza ve belâlardan korusun arkadaşlar.

Şimdi vuran araç ın fotoğrafını dikkatlice inceledim bu normal bir hızla olmuş kaza değil benim kanaatimce çünkü aracın tavanı ikiye katlanmış bunun 70-80km süratle olduğunu hiç sanmıyorum.Bu araç en az 120-130km hızla seyrediyormuş bence..Kesinlikle bunun adı cinayet kaza maza değil.Bu aracın sürücüsüde kasıtlı olarak adam öldürmekten yargılanmalı..

• Beğen
beyza kardesimin melek olarak oldugune inanmak istiyorum basina gelen bu ani olum varsa gunahlarina kefaret olsun cenneti en guzel yerine nail olsun Peygamber efendimiz HZ MUHAMMED S.A.V in komsusu olsun insallah ALLAH rahmet eylesin ailelerine yakinlarina ALLAH yardim etsin cok zor cok

• Beğen
Geri