Scudo Sports

Geliştirilecek bir bisiklet için hangisi alınmalı? (Giant Revel 1 D - Sedona 711D)

Serhatb55

Aktif Üye
Tepki
54
Merhabalar, şuan kullandığım bisikletimi (Salcano Astro) artık biraz daha üst seviye bir bisiklet almak için satıyorum. Sattıktan sonra 1000 lira civarı bir bütçem olucak. Yeni bir bisiklet alıp onu biraz geliştirmek istiyorum. Önümde ise iki seçenek var.

1- Sıfır 2012 Giant Revel 1 D (1.100 TL) (link)
2- İkinci el 2010 Sedona 711 D (600 TL civarı) (link)

Sıfırdan toplamak ile uğraşmak istemiyorum. O yüzden bu iki bisikletten birini alıp istediğim parçaları param oldukça değiştireceğim. Havalı maşa, Hafif jant seti, beyaz gidon-boğaz-sele borusu, büyük diskler gibi.. Bu durumda bisikletlerin üstündeki parçalardan çok kadro ve değiştirmem gerekmeyecek parçaların sayısı. İkiside şuanda 14 kilonun üzerinde diye biliyorum. 12.9 kg gibi seviyelere kadar indireceğim.
Sizce 600 Liraya sedonayı alıp kalan parayla parçamı geliştirmeliyim, yoksa giant dahamı iyi bir seçim olur? Hangisini neden seçmeliyim.

Edit: Birde sadece kadroları baz alırsak, hangi kadro daha hafiftir ?

Şimdiden teşekkür ediyorum, bol pedallar :)

Scudo
Giant daha mantıklı...

marka olarak giant mı sedona mı desen tabiki giant fakat bu ikisini kıyaslıcak olursak benim tercihim sedona dan yana olurdu.maşasını arka arttıcıyı frenleri falan değiştirdiğin mi gayet güzel bir bisiklet olur bence.hem bütçenide aşmamış olursun.kadro olarak ta sedona daha hafif diye biliyorum.

Geri