Scudo Sports

Gel sele kılıfı taytın yerini ne kadar tutar?

talha yavuz

Daimi Üye
Tepki
94
arkadaşlar ülkemizde malum tayt giymek çokda normal karşılanmıyo ve hep giyemiyoruz,gel sele kılıfı taytın yerini ne kadar tutar acaba?ben henüz 2sinide kullanmadım

Scudo
Gel sele veya kılıfı ben de kullanmadım ama olumlu olacağı şüphesiz. Kullanım amacına göre jelli sele yeterince geniş ise padli tayta pek gerek kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: talha yavuz
konfor açısından jel sele kılıfının pedli tayttan daha verimli olacağını düşünmekle birlikte ağırlığa dikkat ediyorsan tayt kullanmayı tercih edersin. bu arada tayt veya pedli taytı yaz-kış kullanabiliyorum. kışları eşofmanın altına, yazları şortun altına giyiyorum. tavsiye ederim.

@talha yavuz

Jel sele kılıfları tayttan çok daha iyi iş görür ama ağırdırlar. Murat kardeşimiz konuya güzel değinmiş. Fakat bisiklet kültürünün ayrılmaz parçası tayt'ın sağlayacağı sürüş rahatlığını jel ile giyeceğiniz eşorfman veya şort ile yakalayamazsınız.

pedli tayt'ın sadece ped kısmına takılmayalım bence.. Evet pedli kılıfların pedleri daha kalın ve konforlu taylara göre.. Ama sunu da unutmayalım; üstümüze pamuklu kumaştan tshirtler yerine nefes alan kumastan formaları neden giyiyorsak taytta da aynı durum vardır. Teri dışarı aldırmak tene nefes aldırmak. 3 Tane jelli kılıfı üst üste takın belki poponuz nasır tutmaz ama o nem pişiklere kızarıklıklara hatta teniniz duruma uygunsa plonidal sinüs e dahi sebep olabilir.

Önceliginiz konforsa pedli kılıf alın saglıksa pedli tayt...

not: (link) halk arasında kıl dönmesi de denen ama aslında kıl dönmesinden de beter olan nemli ciltte açık gözeneklerden içeri saç ya da diğer kopmuş vücut kıllarının girip yuvalanmasıyla oluşan illettir.

pedli tayt kullanıyorum normal havalarda gayet rahat günde 60 kilometre yol yaptım yinede rahatsız etmedi.(bayır çıkarken çok terlediğim için kısa süreli rahatsızlık verebiliyor).yağmurlu havalarda arka lastiğin attığı yağmur içine doluyor ve altınızı ıslatmışşınız gibi bi his veriyor tek kötü yanı bu.jelli koltuk kılıfı kullanmadım ama rahatsız olmadan kullananlar var.

• Beğen
Evet ben jelli sele kılıfı kullanıyorum. Kipadan almıştım. Ağır yalnız ağırlık benim için çok önemli bir sorun değil. Ve çok rahat tavsiye ederim.

Ben yillar once kullanmistim jelli kilif, hem koku yapiyor hemde kayiyor. Dag bisikletleri icin uretilmis pedli sortlar var, hem cok fonksiyoneller hemde estetik duruyorlar.

• Beğen
jelli sele kılıfını kesinlikle alma derim. ağır olması, sele üzerinde kayması, çirkin görüntü oluşturması, sağlıksız olması en önemli sebepler. bence iyi bir sele ile kullanılan iyi bir taytın konforunu kesinlikle veremez. ben bendeki jeli attım kullanmıyorum artık.

@Murat CER

şortun altına giyme fikri süpermiş. inan aklıma hiç gelmemişti. bende bu taytı nasıl giyicem diye düşünüyordum. teşekkürler fikrin için.

@Ozzgurr

bahsettiğiniz pedli şortları nerden bulabiliriz.

Bazen forumda da satılıyor...
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=46341

İnce tayt-iç çamaşırı tarzı ürünler de var:
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=51304

Yurtiçi bazı mağazalarda da tek tük bulunuyor...Ancak pahalı oluyorlar(80-100 tl'den başlıyor..Marka olanlar 150-200 tl maalesef).

(link)

(link)

Aşağıdaki linkte bir arkadaş kendisi yapmış...Bu konu daha da geliştirilebilir...Sadece kaliteli ped satan bir yer bulabilsem; Kısa pantalon veya şort içine cırt cırt ile tutturup,giyeceğim...Ped satan bir yer bulmak lazım...

(link)

• Beğen
Tepkiler: ilkerefe
@İlker ELLİDOKUZOĞLU

Turkiyede nerede bulabilirsiniz bilmiyorum ama size netten su asagidaki adresi verebilirim, bircok markanin dag bisikleti sortlari var;

(link)

• Beğen
Tepkiler: ilkerefe
peki tayt konusunda hem ekonomik hemde iş görür birşeyi nerden bulabilirim???

ekonomik derken 20liralık taytlardan bahsedenler olmuş. kısa sürede okey uzun mesafede yine acıtıyor diyorlar bunlar için. ben arada bir nadirde olsa 50km vs katedeceğimi düşünüyorum. ayrıca sele çok rahatsız ediyor bisikleti daha yeni aldım ilk gün 40km yaptım sanki kemik ezilmesi olmuş gibi hissediyorum. 3gündür ağrısı geçmedi. tayt olduğu zaman ağrı sorunu ortadan kalkarmı ? ayrıca tayt üzerine eşofman giymek terin dışarı atılması konusunda engel taşır mı? işimi görebilcek bir tayt kaça mal olabilir ?

ayrıca tayt alınırsa jel seleye ihtiyaç kalırmı? ikisi birden olursa nasıl olur ?

@gökhan aksoy

jelli sele kılıfını direk sele üzerine takmadan bir dikiş makinası ile uygun yerlerinden dikerek hem kayma hemde estetik durması sağlanabiliyor. ben bu şekilde kullanıyorum çok memnunum

Geçen hafta moroutletten 2 adet aldım 20 liraydı makul fiyata ,makul kalitede şortun altına giydim işimi gördü.Daha önce berbat bir selede(bianchi thomisus 91 model efsane bisikletin efsane selesi) jel sele kullanmıştım inanılmaz rahat sadece seleyi biraz büyük gösteriyor okadar...

bu mor outletin ürünlerine netten ben de baktım ama gözle görmeyince pek güvenemiyorum. 20 tl ye satılan tayt var pedi falan nasıl acaba? alan arkadas detaylı fotograf cekse koysa diyorum.

Önceki mesajımda belirttiğim gibi fiyat ve kalite makul düzeyde.Daha önce pedli tayt kullanmadığım için karşılaştırmalı ürün yorumu yapamıyorum. Ped kısmı biraz ince olmasına rağmen hiç ped olmamasından iyidir diye düşünüyorum.

Umarım resimler bir fikir verir...

(link)

(link)

Bence şort ve jel sele bir arada kullanılırsa taytın yerini alabilir gibime geliyor.Ama şort spor için tasarlanmış olmalı.

(link)

Burada tayt hakkında bilgi verilmiş.Okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Geri