Scudo Sports

Gazelle

Emre Yalap

Üye
Tepki
1
foruma yeni katıldım.gazelle marka bir bisiklet almak istiyorum.internette olan ikinci eller genelde hep konyada.sahibinden orange lar var biri 1.300 digeri 1.600 civarı.hangisi iyi acaba nelere dikkat etmeyilim.ben bu bisikleti bütçemi epey zorlayarak alıcam.kullanacak kişi 60 yaşlarında.anlıycagınız kendim için de istemiyorum sadece bir büyügümün bisikleti çalındı çok üzüldüm daha dogrusu o daha fazla üzüldü.ona hediye almak istedim.600 civarı gazelleler de var.ben bu konuda epey bilgisizim.yardımcı olursanız sevinirim.istedigim şehir bisikleti olan türler.arka oturma aparatı olanlardan.bu arada herkese iyi forumlar dilerim.

28 jant 26 jant olayı nedir acaba bir de gazelle marka bisikletlerin benim istedigim 28 bir de şu zincirler görünmesin istiyorum temizlik açısından.hafif olması da önemli.ayrıca onun kullandıgı bisikletler ön taraf alttan kavramalı olanlardan düz degil yani eski bisan tipleri.düz ona göre çok modern olur.alışamaz sanırım.

sizin gösterdiginiz gazelleye bakıp duruyordum zaten.evet 540 lira uygun gibi şansımı deneyecegim belkide.ama kararsızım peki iki tane orange var biri 1.300 digeri 1.600 hangisi iyi acaba birinin tekerlekleri bitmiş gibi ama o daha pahallı.

peki gazelle marka bisikletleri uygun fiyata (0 olanları) ya da digerlerini bulabilecegim bir yer var mı?

Scudo
28 inch(700 mm)tekerleğin lastikle birlikte çapı oluyor. Şehir ve Tur bisikletleri tekerlekleri genellikle bu ebatta olur. Bir de bisikletin kadro boyu var. 17",18"...20" inch (veya 44-48...51 cm ) diye ifade edilir. Bacakarası boyu ile ilgili bir hesaplaması vardır.

Ben sizin yerinizde olsam Hollanda'dan bir tanıdık bulup,elden getirtmeye çalışırım. Ayrıca: Gazelle impala Forumdan "necosoft" rumuzlu bu arkadaş da Konyalı ve geçen aylarda Gazelle ve benzeri Raleigh satmıştı...Ona da mail ile ulaşıp 540 tl'lik bisikleti mutlaka sorup,bilgi alın derim(Bisikleti başka biri satıyor,ancak arkadaşın da bilgisi vardır diye düşünüyorum)...

• Beğen
Tepkiler: Emre Yalap
28 inch ve 700c ayni degildir. Kaldi ki iki olcunun de teker capinin 700mm oldugu soylenemez. Klasik Gazelle`lerde kullanilan 28x1 1/2 olcusu 700c yol yaris tekerlerinden cok daha buyuktur. Ancak 38mmlik lastikli bir 700c jant 28x1 1/2 lastikli bir tekerle ayni caplarda olacaktir.
Ustune ustluk 28x1 1/2 ile 28x1.5 ayni olcu degildir.

Bisiklet secimine gelince, benim tavsiyem alacaginiz bisikletin parcalarinin orjinal olmasina cok dikkat edin, ozellikle eski bisikletlerin parcalari bisan hizmet bisikletlerinin parcalariyla degistiriliyor.

• Beğen
teşekkür ederim(burcak).acaba üstteki kron tourer hafif midir? bir de büyüklügünü tam anlayamadım. bu bisiklet normal bisan hizmet bisikleti kadar mıdır? yoksa daha mı küçük? yardımcı olursanız çok sevinirim.kron nasıl bir seçim olur sizce?birde bu bisikleti almaya karar verirsem efor bisiklette tanıdık biri var mı acaba fiyat konusunda indirim yapabilmek için?ayıca ölçü 18 ya da 20 dedigi yükseklik mi?herkese iyi forumlar dilerim

Aslında kullanacak kişi 60 üstü yaşlarda ve yaklaşık 30 yıldır bisiklet kullanıyor.hafif bir bisiklet olması çok önemli. ne zor işmiş bu seçim dün mersini alt üst ettim hizmet bşisiklerinden başka bisiklet yokmuş burada.

Oncelikle nostaljik bir bisiklet mi olsun yoksa yeni ve daha kullanisli bir model mi buna karar vermek lazim. Eski bisikletler agirdir. Ama agirlik ne kadar problem bunu da iyi dusunmek lazim; ele alip uzun mesafe tasimak gerekmiyorsa buyuk problem olmaz bence.

Bisan hizmetler 26 janttir. Kalite olarak Gazelle veya Raleigh`e kiyasla cok dusuktur ve vitesi de yoktur.

Bir de ilk mesajda soylediginiz fren tipine de cubuk fren deniyor. Ancak bu frenlerden anlayan birisini bulabileceginizden supheliyim, ayar ve bakimda zorlanirsiniz, ama Gazelle`in gobekten frenli modelleri de mevcut, bence onlara bakin. Ayrica cok da eski olmasina gerek var mi bilmiyorum. 90`lardan bir model cok daha sorunsuz olacaktir. Zaten soylediginiz Orange vs modeller o seneleren olmali. Gorunum olarak da yine az cok klasik tarzda.

Son olarak Gazelle`in yanisira Raleigh de bakabilirsiniz.. Ama onlarin Gazelle gibi yeni modelleri yok. Benim de bir Raleigh var, ama su anda daginik halde. Bu tur bir bisiklet istiyorsaniz bakacaginiz yer Konya, bir haftasonu ayirabiliyorsaniz en guzeli bir oraya gitmek olur.

• Beğen
evet aslında benim de aklımda o var konyaya gitmek.bu gidişle simyacı da olurum ben...bir de en önemli ayrıntıyı unuttum 26 jant bisan hizmet bisikletlerinin boyu alacagım kişiye uyuyor yani onun büyüklügü ne olacak yani görmeden alırsam kadro(mu?)kaç olması gerekiyor?boy 1.65 civarı yani bisan kadar olsa olur.onun için hangi özelligine bakmalıyım bisikletlerin?

kadro alu 7005 double-butted ile alu 7005 triple-butted arasındaki fark nedir?kron tourer 1.65 boyunda birine uygun olur mu yardımcı olursanız sevinirim.

7005 Aluminyum alaşımının kodu oluyor.Kadronun biri 2 defa,diğeri ise üç defa dipçiklenmiş demek. 3 defa dipçiklenen kadrolar biraz daha sağlam ve biraz daha hafif oluyorlar.Arada öyle ahım şahım bir fark yok diyebilirim. Size yukarıda kadro boyu hesaplama linkini yazmıştım. Tourer'in 18 ve 20 inch'lik kadroları var. 18" olabilir gibi. Yine de bacakarası boyunu sağlıklı bir şekilde ölçmek gerekiyor.(Benim boyum 173 cm ve ben 19 inch bir şehir bisikleti kullanıyorum.Bacakarası boyum:78 cm)

Not 1: Kadro boyu kadar, bisikletin üst boru uzunluğu da önemlidir...Ben size genel bilgiler vermeye çalışıyorum...Detaya girmek kafanızı karıştırabilir...
Not 2: Bir büyüğünüzün çalınan bisikleti için uğraşmanıza çok mennun olduğumu da belirtmek isterim.

• Beğen
ben de öyle tahmin ediyorum 18 olacak gibi.bir tane sedona 311 gördüm 410 usd.bir de kron tourer 600 tl(double buted)hangisi iyi sizce? yardım için teşekkürler.bu arada ben de biraz biraz ögreniyorum bisikletleri belkide bundan sonra kendim için de bakabilirim.ama öncelik bu bisiklet umarım iyi bir tane bulabilirim.ikinci el de olur onlarıda araştırıyorum.buraya üye olmadan iki tekerlekli herşeyi bisiklet sanıyordum.paylaşım ve de verdiginiz bilgiler için sagolun.iyi forumlar dilerim.

you tube gazelle bicycle yazın iki tane eski video var.bisikletlerin yapım aşamasıyla ilgili(eski fabrikaları gösteriyor el yapımı)aslında ben hep eskiye meraklıyım saatimde otomatik quartz saatim yok.adamlar jantların ayarlarını bile elle yapıyorlar.rot balans yok yani.kullandıkları havuzlar.nikel parlatma işlemleri bir emek var otomatik saatler gibi...bu arada bisan hizmet bisikletleri 18 mi 20 kadro mu ona göre fikir edinmek istiyorum.26 jantlar herhalde kafam epey karıştı bu arada.iki teker üstünde yürüyorum artık...

bu bisikleti almak benim için çok önemli ama anladım ki bu bir günlük iş degil .sabırlı olmak lazım olanaklar dahilinde en iyi seçimi yapmak istiyorum.

umut bisiklet aldım 250 tl internet fiyatı 370-380 sıfır 21 vites city bike çamurluklar plastik ama çok begendi.o mutlulugu bir görseydiniz.artık rahat uyuyabilirim.sıra ben de kısmet olursa yazın sonunda ben de almayı düşünüyorum.daha iyi bir model alabilirdim ama çalınacak korkusuyla rahat kullanamazdı...

Geri