Scudo Sports

Gazantep Sofdağı tırmanışı (77 km) 24 9 10

Göksun Özkirişçi

Forum Bağımlısı
Tepki
1.032
Bisiklet
Scott
geçen hafta pazar günü birkaç gün öncesinden sof dağı tırmanışı yapalım diye sözleştik.Sof Dağı Gaziantep bölgesindeki en yüksek dağdır.Çok ciddi bir tırmanış oldu ve bacaklarım sonrasındaki 3 gün boyunca sızladı ama gerçekten buna değdi.İşte fotoğraflar...

(link)

yol üzerindeki bir köyün içerisinden geçiyoruz ve boşalan mataralarımızı dolduruyoruz.resimde gördüğünüz yavuz abi...
(link)

ve işte fatih.murat matarasını doldururken oda sırasını bekliyor boş durmayayım bari bir poz vereyim diyor:)
(link)

bozuk bir yoldan rampa aşağı inerken amortisör kilit mandalını gidona bağlayan alyan gevşedi ve düştü.neyseki ertan abinin alyan takımı yanındaydı.turdaki tek aksilik buydu...
(link)

önde ertan abi arkada ben bitmek bilmeyen rampaları tırmanmaya devam ediyoruz.bu arada yavuz abi en önde devam ediyor 55 yaşına rağmen bizlere taş çıkartıyor.nede olsa yıllarını bisiklete vermiş:) fatih ile muratmı; onlar en geriden takmışlar takviyeli vitese gelmeye çalışıyorlar.bu arada fatih isyanlarda:D
(link)

fatih carrarosu ile en yakışıklısından bir poz daha vereyim diyor:)
(link)

resimdeki ufak gölün adı burç göleti;suni bir gölet olup tarım amaçlı sulamada kulanılmaktadır.bu gölün tabanı henüz oturmadığından bir çok civar köylünün canına mal olmuştur.uyarılar olmasına rağmen yaz sıcakları çok çetin bu bölgede.köylü ne yapsın serinlemek ister tabi canı pahasınada olsa:(
(link)

üzüm bağlarının yanından geçiyoruz.göz hakkı tabi birer salkım koparıp afiyetle yemeden olmaz:)
(link)

fatih üzüm bağının ortasına oturmuş taneleri direk dalından koparıyor.ne kadar mutlu dimi:D
(link)

üzümlü dopingi aldıktan sonra tekrardan düşüyoruz yollara.çok oyalanmak olmaz yol hem uzun hem rampa...
(link)

ve fatihim dayanamıyor iniyor bisikletten,hep bisikletmi beni taşıyacak diyor birazda ben onu taşıyayım.ee fatih bu çok adaletlidir kendileri:)
(link)

yavuz abi,ertan abi ve güzel yurdumun şirin köylerinin şirin çocukları...
(link)

yavuz abi şöyle göle nazır bir pozda ben vereyim diyor
(link)

ve gördüğünüz kırmızı formalı ben deniz göksun özkirişci.ha gayret zirveye az kaldı.bu arada zirvede gördüğünüz direk televizyon verici istasyonu.dedim ya gaziantep`in en yüksek noktası...
(link)

uzayıp giden yollar;rampa aşağı olduğuna bakmayın biz tırmanıştayız.:)
(link)

ve işte sof dağının kara yolu ile gelinebilecek kamyon manzaralı en yüksek noktası:)
(link)

nihayet başlıyoruz inmeye.ha bu arada sof dağı elması ile ün yapmıştır.bizde dalından koparıp yedik tabiki o leziz elmalardan.
ve saat 16:00 gibi turumuz sona eriyor.büyük çoğunluğu rampa olmak üzere toplamda 77 km yol yapıyoruz...

Scudo
Göksun Bey,
Şimdiye kadar sizi yorumlarınızdan tanıyordum. İlk kez bir turunuzu izledim. Zor ama aynı zamanda keyifli bir tur olmuş. Devamını bekliyorum.

@Orhan Kılıç

merhaba orhan bey.tur yaptıkca forumda paylaşıcam.yorumunuz için çok teşekkür ediyorum...

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
Tur fotoğraflarınızı beğeni ile izledim. Gaziantep'i tanıtmak için bu zorlu rampaları turmanmaya değer bence. Turların devamını dilerim. paylaşım için teşekkürler.

Zorlu bir "yukarı akış" yaşamışsınız. Tebrikler.
Bir yudum Gaziantep soluğu iyi geldi.
Tur sonundaki baklavaları göremedik gerçi ama:)
Anlatım ve paylaşım için teşekkürler.
Sizlerle birlikte biz de Sof Dağının heyecanını yaşadık.

@Hakan Eşme

merhaba hakan bey.buyrun gaziantep`e misafirim olun tur baklavasını hepberaber yiyelim:)

Göksun bey, harika bir tırmanış olmuş, tebrikler size ve arkadaşlarınıza. Yavuz bey dediğiniz gibi maaşallah, da Fatih kardeşimizin adalet hissi göz yaşartıcı... :D Özellikle tırmanış konulu kareleri dikkat çekici buldum, elinize sağlık. Güzel gezilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. :in:

güzel bir gezi yapmışsınız tebrik ediyorum gaziantepde çok güzeldir askerliğimi oğuzelinde yaptım. aslında soyumuzda ordan geliyor soyadımda ayıntap antepin eski adı. antepe selam ve sevgiler...

Çok güzel bir gezi yapmışsınız arkadaşlar, imrendim gerçekten. Bu zevki muhteşem fotoğraflar ve harika bir anlatımla paylaştığınız için teşekkürler..Ayaklarınıza yüreklerinize sağlık..

Merhaba Goksun ne güzel anlatmışsın tekrar çıkar gibi oldum geçekten çok güzel bir gezi oldu.Artık durmak yok yeni rotalar gerek bize ama taşık trafiğinden uzak olamak koşulu ile.Tekrar eline sağlık.

Bacak ağrısı konusunda senı cok ıyı anlıyorum. Bende bu ağrılardan bugun kurtuldum sayılır. Güzel bir tur olmuş.

Ayaklarınıza sağlık,
paylaşımlarınızın devamını diliyorum.
Fakat laf olsun diye değil.
Gerçekten, çünkü her fotoğrafı açıklayıp, ayrıntılar vermişsiniz.

Bir kaç defa baştan sona baktırdı kendisine. :)

Selamlar

elması ile ün yapmıştır deyince aklım elmasa gitti dalından koparmak falan işin içinden çıkamıyodum :D

Geri