Scudo Sports

Gariban Turcuya başlangıç seviyesi öneriler

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Tepki
33.516
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba hayatım

Biliyorum ki evinde Bim'den aldığın bayat kurabiyeler ve Le Cola eşliğinde yan komşudan arakladığın vay- fi şifresiyle okuduğun enfes tur yazıları iştahını kabartti ve içinde dayanilmaz bir tura çıkma arzusu oluştu. Sanıyorsun ki kamp atacağın harika ormanlık alanda sabahları ilik gibi manitalar sabah koşusuna çıkıyorlar ve cok seviyorlar biskeletçileri, karizmatik değil ama sempatik buluyorlar, hayallerinde uzun turlara çıkma fikirleri var ve sana o güzel bayanların arasından seçim yapmak kaliyor...

Kendine gel lan oha yani daha neler ; Sayibinden kom'da ikinci el market biskeleti mi bakiyosun olm bu ne bolluk? Zaten senin babanida gençken öyle kandirip Alman elçiliğınin kapısında yıllarca süründürmemişler miydi?

Inanmiyosan git babana sor aslanim sana yalan borcumuz yok hehe.

Hiç unutmam Almanya'dan yada diğer Avrupa ülkelerinden gelen gurbetçi abilerimizin dilinden düşmeyen bir şehir efsanesi var idi ; " _Abi alaman garılari esmerlere hasta kaliyolar, kendileri teklif ediyolar lann. Esmer yok ya hani avrupada ya o yüzden "

( Bu efsane geyik beni benden alırdi, penceremin perdesini aralandıran rüzgara bindirirdi , kendimi 90 lı yillarda, kral tv de dönen bol zencili ve tuhaf sanatsal çalışmaların ve hatta sublminal mesaj ve soyut sanat arasinda kalmis pop kliplerinin arzulanan sarkicisiymis gibi hayaller kurarken bulurdum.

Faşizm denen şeyin bu derece cinsel temalarla harmanlandığı, boylesine salakça bi geyik duymak anca bizim gibi denyolara nasip oldu haha .

(Hatta ben ileri derecede beyaz ırk fanatiği avrupa kadınlarının bu kadar antifaşo olmalarina sempatiyle yaklaşırdım eheheh )

Kabul etmek lazim ; Tuhaf bir dönemden geçiyoruz. Oyle ki; Eskiden ev hanımları kocalarına " bah gördun mu görümcemler yeni koltuk takımı almişlar, bah gördün mü kaynimin ogluna sunnette senin ablan altin kunye taktı ama bize 20 lira takmişdi , bah gordun nü kucumanların ismetgiller yeni traktor almiş sen hala kavede pişpirik oyna dmi körolmayasica, dün gece hiç tanımadığım bir erkeğe sırf sana benziyor diye usulca sokulup Allah belanı versin dedim Necmi" minvalinde çemkirirlerken; artık akıllı telefonların akılsız insanların eline geçmesiyle her şey değişti , artık aynı kadınlar stil sahibi laflar sokmaya bile başladılar azizim ;

"_Bak gördün mü Necoş sistem analizci Banu yer bildirimi yapmış "pariste keyifli hissediyor"muş, duydun mu Necoşcum satış pazarlama departman şefi ilişki durumunu "ayrıldi" olarak güncelledi, haberin var mı Bernalar feyste evlilk yıldönümü etkinliği açmışlar ve 50 dönümlük at çiftliğini kapatmışlar" .

Yani demek istediğim artik hayatımızı biz değil , boş kalabalıklar sürüsünün değer yargılari ve yaşama bakamayış açılari yönlendiriyor. Ulan bu saçmalıklara yaşamak diyoruz bide ne diyim ki kelimeler kifayetsiz kalıyor harbiden...

Sosyal medya en büyük silah ve farkında olmadan bizi bizden alarak seni sana bırakmıyor..
Ve bu zalımhane yaşam baskısı bizi uzaklaşma , kaçıp kurtulma dürtüsüne yaklaştırıyor.

Kabul etmeliyim ki ben bile bazen böyle basıp gitme temalı tur fantazileri kuruyorum ve bisletime atlayıp şaypaya ekmek almaya giderken bile kan ter içinde kalıyorum. Tabiki uzun tur planım anında popişimde patlıyor ehehehe

Ama sizi bu fikrinizden vazgeçirmeye çalısmayacağım tabikiside. Aksine her zamanki gibi bu hayalinizde size destek çıkacam. Dur lan destek dedik koltuk çıkamam kusura kalma ; Çunku bu ay sadece 1340 gramlık yeni bir jant seti aldım ve sadece 2450 avrocuk. Onu ödücem yani biliyosun olsa dükkan senin eheheh.

Gelelim pratik, garibanel tur tavsiyelerine...

Köydeki amcanın eşşeği alternatifi
1.)
Öncelikle piskeletinde tur odaklı apgereyt çalışmalarina girişme dostum. Bu hem pahalı hem mantıksız bi yaklaşım olur. Zaten uzaylilara taş atılan bi memkette ben artık mantıklı yaklaşımlara hasret kaldim yalan yok. Cunku malum sebeblerden yine biskeletini hafifletme ve arge çalışmalarına giriseceksin, bunu başarsan bile binlerce lira harcayarak hafiflettiğin biskeletine yaklaşık 80 kilo yük atınca pişman olucak, "ulan amcamgilin köydeki eşşeğini alsak daha iyiydi " diyeceksin kendi kendine.. Bu karmaşık duygular içinde radyoda çalan Teomanin : "Seeen geçerken sahilden sesssizceee , gemiler kalkar yüreğimden gizliiiiceeeeee " şarkısı sana Mustafa Topaloğlu'nun " Gerizekalııı sevdiğiiiimmm bieeeennnnimmm" gibi gelecek ( şaka yapmıyorum, gerçekten var oyle bi şarkı. Inanmıyosan yutubdan
arat yani ben rahatım bro eheheh )

Tebdil-i kıyafet kanunu
2.)
Bi kere eğer uzun tura çıkacaksan kesinlikle halktan biri gibi giyinmelisin. Zira durmadan hç görmediğin memleketlerden geçerken oranın yerlileriyle muhatap olucaksın. Eger onlar gibi giyinirsen örselenmez aksine benimsenirsin. Hem öyle Ukrayna'dan gelmiş tarih profosoru gibi giyinirsen kabile sakinleri seni turist sanıp 1 tl lik taç krakeri 10 tl ye , 3 tl lik Le cola yi sana Cocacola fiyatını geçtim Cek denyıls fiyatından itelemeye çalışırlar. Demedi deme. Desende umrum olmaz bilader kendin kaşındın, hiç kusura bakma.

Sat komandosu olma gerekliliği
3.)
Eger ki sağ kalıp hemde turunu tok tamamlamak istiyorsan bi kere kesinlikle sat komandosu eğitimi almalısın , ne bilim lan akrepti, salyangozdu, yılandı, kaplumbağaydı ne bulursan yemek zorunda kalacağın anlar mutlaka olacak. Uzun tur öyle senin sandığın gibi Bulgar vatandaşlığını kullanıp turist rezervasyonu yapan Turkler gibi beş yıldızlı otellerde açık büfe yemek yemeye benzemez. Kaybettiğin enerji öylesine çoktur ki; 5 günlük kumanyanı daha ilk rampa bitiminde lüpletiverirsin. Turun kalan kısmnda ise kamyonculardan bayat ekmek dilenecek duruma gelirsin.
O yuzden doğayla başbaşa kalıp Sadettin Teksoy tadında maceralar ve kaplumbağalar ve enfes böcekler ve enfes kirpiler ve tuhaf otlar ağaç kökleri seni bekliyor.
(Yok hayatım ben almiim daha az evel börek aldık pastaneden aç değiliz sağol, sen ye kaplumbağanı bebişim ehehehe )

Suriyeli taklidi sistemi
4.)
Vardığın memleketlerde genel bi iplenmeme tavrı görmen muhtemeldir. Kamu dairesine gitsen senin bu maceracı kişiliğin zaten soğuk memleketimin soğuk bakışlı memurlarına bi numaralı gıcık kapma sebebi. Eğer ki paran ve erzakların suyunu çekerse kesinlikle Suriyeli taklidin sana %100 başarı getirir. Bu sözlerimden sakın siyasi bir laf sokma çabasında olduğumu sanma bro, öyle bisey yok. Memleketimizde tek nefret edilen ve horlanan yine aynı memleketin öz evlatları olduğundan suriyeli bile olsan daha fazla değer görürsün inan bana....

Muavinlerle iyi geçinmelisin
5)
Yolda en sık göreceğin iki şeyden biri karayolları tabelalarına girmiş mermi delikleri ve şehirler arası otobüslerin yol kenarına çekildiği anlarda karşılaşacağın muavinlerdir. Her iki şeylede iyi geçinmek zorundasın...
Çunku mermi bu, deler geçer!
Muavin bu; Her şeyi temin eder!
Yapacağın şey basit abi, sinsice yaklas otobuse hemen bi acitasyon moduna girip selamını veriver. Ondan sonra gelsinnn halk kekler , gelsin kapi şeftaliler, neskafeler ehehe.

@mariokaldato
@M.Yalınkılıç :D

Screenshot_2016-08-17-08-33-59.png

Scudo
Evet ben ssk liyim sira alsam 8 aya anca sira gelir haha :D

@mariokaldato hep hayalimdir komşunun vayyyy-fiiisini ele geçirip,dizginleyip ,uzak diyarlara surffff yapmak ama biliyorum ki çok zor.hayal işte,gizde garbanlınlıktan İBB beleşe yerleş meydanlarını kovalıyoruz...hayat vayyý be -fi si olana güzel.Dost vayyyy-fiii yi bırak bir oyuncak modemim bile olmadı.3.el Garibanlarıda gozek konu başlığına yazsammı aceppppp....u lem cep dedim de o da delik

@mariokaldato güzel yazı olmuş :komik: subliminaline gelecek olursak öğüt olarak alabileceğim şeyler var ona da subliminal mi deriz bilemem

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato Zaten sıkışınca hemen yok subliminal, yok alt metin, yok imgeler, yok mitler, yok vay efendim betimlemeler vs vs. hoca ne diyorsun Allahını seversen, derdin ne sening diyen yok!

@Anonim
:D güne çok gergin başlamana memnun oldum haha:D

Abi eline sağlık:harika:

@TuTKuN
Sagolasin abisi tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Eeheh bu ne ya beynim yandi keh keh :D

• Beğen
Tepkiler: sivribey
@sivribey
Insanlarin hayallerine gem vurma reis aman diyim eheheh