Scudo Sports

Ganalı kız çocuklarını zorla evlilikten kurtaran ne?

07yusuf

Daimi Üye
Tepki
549
İsim
Yusuf
Bisiklet
b'Twin
Uzun yıllardır Theresa, elinde sadece bir fener ışığıyla, yürüyerek üç saat süren okul yolculuğuna başlamak için her sabah 03.45'te uyanırdı. Çalıların arasına saklanmış, onları evliliğe zorlamak için kaçırmaya hazır erkeklerle ilgili o kadar çok hikâye duymuştu ki sürekli tetikte olur, sık sık etrafını kontrol ederdi.
Jessica Bateman'ın Refinery29'da yayınlanan makalesine göre, 17 yaşındaki Theresa'nın hatırladıkları şöyle: "Uzun mesafe yüzünden ve biri beni kaçıracak diye çok korktuğumdan okula yürüyerek gitmeyi sevmiyordum. Yağış mevsiminde çimenler çok uzar, ben de erkekler içinde saklanıyor olabilir diye korkardım."
Şaşırtıcı bir çözüm kaçırılma olaylarından korunmaları için hem Theresa'ya hem diğer kız çocuklarına yardımcı oluyor. Yakın zamanda kendisine bir bisiklet verilmiş, ki bu da sınıfına varış süresini yarıya düşürürken insan kaçıranların onu yakalamasını oldukça zor hale getiriyor.
image-4.jpg

image-2.jpg

(link)

Scudo
Siyah ırkı atletik kılan ve zor kosullarda hayatta kalabilmesini saglayan doğal etkenlerden sadece biri...

• Beğen
Tepkiler: hakankcksrklk
Gana'da halen 5 kızdan bir tanesi 18 yaşını doldurmadan evleniyor muş. Çok üzücü. Merak ettiğim konu şu. Bu istatistik modern! Türkiye'de kaçta kaç acaba bilen var mı?

• Beğen
Tepkiler: kapluj
@rknsycck 2012'de 20-24 yaş arasında olan ve 18 yaş altında evlenmiş kadın oranı yüzde 14'müş hocam.
kaynak: ailetoplum.aile.gov.tr

Aynı zamanda bizde akraba evliliği de yüzde 23 sözde modern Türkiye işte.

• Beğen
Tepkiler: kapluj
Geri