Scudo Sports

Fuji Touring

Gökay Akçay

Forum Demirbaşı
Tepki
1.845
İsim
Gökay Akçay
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Fuji touring (2016) 56 kadro
Sele: brooks b17
Lastik: üzerinde gelen stok lastikleri hem ıslak hem kuru hava performansı gayet iyi bir sıkıntım yok
Çamurluk: letgodan 20tl ye aldım bağlantı demirlerini kerpetenle keserek bisiklete uydurdum
Pompa: btwin 9.90tl işimi görüyor evde ayaklı pompam var
(Not: çamurluk ve pompaya çok para vermeyi bıraktım çünkü iki kez çamurluk kırdım pompa çaldırmışlığımda var bunlar bana yetiyor)
Ön ışıklar: moon meteor ve knog blinder mini
Arka ışıklar: moon comet ve knog blinder mini
(Not: ikişer adet ışık kullanıyorum çünkü birinin şarjı bitince onu şarj ederken öteki çalışmaya devam ediyor ayrıca moon marka güçlü ışıkları bisiklet yokunda kullanmak başka bisikletli dostların gözünü alıyor)
Zil: knog
Suluk kafesleri: iki adet topeak ayarlanabilir her boyut şişe ve termosla barışık arkadaşlar.
Pedal: kilitli pedallarımı diz rahatsızlığım nedeniyle çıkarttım bisikletin kendi stok pedallarını taktım en kısa zamanda yeni çift taraflı platform pedal almayı planlıyorum.
Km saati: Btwin
Ön bagaj: çok dandik bi arkadaş sirkeciden 25tl ye alındı normalde üzerine sepet koymak için çok bir ağırlık taşımaz ben üzerine kendi uydurduğum bir çanta monte ettim çok kullanışlı oldu tüm günlük ihtiyaçlarım tamir ve bakım aletlerim içine fazla fazla sığıyor.
Not: yedek iç lastiğimi kadro ile çamurluk arasına sıkıştırdım bir tanede cırt cırtlı bant ile tutturdum hem çantamda yer açtım hemde titreşim kaynaklı çamurluk tıkırdaması sorununu çözdüm..
Not2: nazar boncuğu anne hediyesi
5C4D2242-5DAC-4B1F-8CEC-8CEC0FD2192F.jpeg1FA89B37-1005-4661-9923-684AD0260E55.jpegCAFE69B0-C59F-48B1-8C6C-FCC76358E2C9.jpeg3EFC655A-6004-4CA5-A311-D2777D916F02.jpeg579B0FA6-333C-46B6-8D08-2349680C9814.jpegFC0DE7F3-34C3-40BC-8B49-CA64D26E9DF0.jpeg29A150DE-5587-4EFD-8CA3-9DF0DFE456BF.jpegF54CA47E-8896-4487-ADAA-F75B30FAAFCF.jpeg

Scudo
Hocam ön bagajdan nerden buluruz?
Alet harika . Gule gule pedalla, tum bim magazalarina turlar bekliyoruz

Muhteşem, harika, şahane. Bisiklet budur işte. O barend shifterlara kurban :) Kolu bi çekiyosun şak diye 8 dişli birden atlıyosun. Hangi sti kolda var bu özellik söyleyin :komik:

Barend shifterler tek tek diger vites kollarindaki gbi tik tik ederekten mi atiyor , yoksa index sekli sonsuz ayarda mi calisiyor acaba ?

@mariokaldato

Yanlış :) Tık tık gidene indeks deniyor. Sonsuz gidene "friction" deniyor. :harika: Ve eğer yanılmıyorsam bunlar istendiğinde indeks istendiğinde friction olarak da ayarlanabiliyor.

@mariokaldato
Cumhur Abi benim zaten heybe takmak için bir ön bagajım vardı ama üzerine çanta koyabileceğim bir bagaj aradım durdum piyasada sadece fren pivotlarından bağlanan modeller var, yada yurt dışından bisiklet fiyatına surly ön bagaj, bendeki bagaj salcano - bianchi bisikletlerinin sepetli kadın bisikletlerinde kullanılan ön bagaj çok aradım sirkecide bir bisikletin üzerinde buldum adama söktürüp aldım 25 lira verdim, ama aynısını n11 den alabilirsin (link)

Ayrıca denedim bu bagajın üzerine heybe takılabilen öteki bagajlarda takılabiliyor 4 gün önce Gürkan Genç ile konuşma fırsatım oldu kendisi egodan uzak çok yardımcı bir insan “ben iki yıldır sadece ön bagaj kullanıyorum arka bagajı söktüm ön bagaj hem bisikletin dengesi hemde tırmanış bakımından çok daha mantıklı” dedi

Sele ve gidon hoş bir retro izlenim uyandırıyor, güzel kombine edilmişler.

@mariokaldato
Abi aynakoldaki sonsuz çalışıyor rubledeki “tık tık”
@grevıl eski modellerde dediğin gibi her iki sistemde çalışabiliyordu alyanla çıt diye ayarlayabiliyordun yeni modellerde ikisini ayrı ayrı satıyorlar ne yazıkki

@Gökay Akçay
Maşamda bagaj deligi olmadigindan bu tip bisey ariyordum bende tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@grevıl
Çok teşekkürler en güzeli sizin olsun, sene sonu üç yıl olacak yaz kış yağmur çamur demeden hemen her gün işe giderken kullanıyorum, 2,3 ve 5 günlük birkaç minik tur yaptım hiç üzmedi beni ayrıca ben beceriksizimdir ama bisiklet okadar sadeki üzerindeki her parçayı söküp takamayı jant akordu yapmayıda öğretti bana ? sadece yakın dönemde 12-36 rubleye geçeceğim diz rahatsızlığımdan dolayı kilitli pedalları çıkarttığım için bisiklet full yüklüyken uzun tırmanışlarda 34 dişli biraz zorluyor, uzun dönemde tekli sisteme geçme planı aklımın köşesinde

@mariokaldato abi bagajla ilgili beklentini yüksek tutma ama max 10 kilo üsteki tek vidayı çamurluk deliğine taktıktan sonra bagajın iki ayağı aşağıdaki deliklere denk gelmiyor ama bagaj esnek bi metalden yapılmış demirleri biraz kanırtarak deliklere denk getirip vidalayınca daş gibi oluyo.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Gökay Akçay

Aynen benimki de bana öğretti, hala da öğretmeye devam ediyo kerata :) Kendi bisikletinin ustası kardeşim benim.

• Beğen
@Gökay Akçay
Bodrum'da en sevdiğim otel maylo biç,
Trivago'yu keşfettigimden beri kendime soruyorum : Tur bisikletine en guzel giden vites kolu hangisi? Tabi ki barendshifter .
Ayrica bu tip kamyon tipi tur bisikletlerinde en begendigim alette Cinelli Bootleg ( hastasıyım )
2019-04-18 00.41.00.png

Bagaj meselesini bi turlu halledemedik yav. Verdigin link 28 jant icinmiş. Benim alet 26 jant :D

@grevıl
Yanlis biliyormusum tesekkurler. Benim barend shifterlerde yanda kapi tokmagi gbi bsey var. Ceviririyorsun tık tık tık çedenede sar bedeni bedene seklinde yol bisikleti ekipmanlarina uygun hale geliyor , ters cevirince de sonsuz ayarda mtb cekis sisteminde de calisacak sekil oluyor. Ama memnunum. Dedigin gbi xtr sine kadar hepsini kullandim , 1den 9 a , 9 dan bire aninda gecebilme ozelligi onu eşsiz yapiyor

Son düzenleme:
@mariokaldato
Abi senin olayın çözümü bu arkadaş kullanan çok elaman var bi sıkıntı yaşadıklarını duymadım n11 den üç paraya düşürebilirsin fren pivotlarının oraya oturtuyon sonra capri sunları koli ile alabiliyosun
EC330C16-4594-4480-8572-0EFC5FAC0CD7.jpeg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Harika bir bisiklet ama en çok çantaya bayıldım çok yakışıklı olmuş.

Bisiklet çok güzel olmuş. Çanta ve ön bagaj harika.

• Beğen
Yedek iç lastik fikrini tuttum :)

• Beğen
@ippon
şu bikepacking olayı moda oldu bizim internetten fotoğraflarına baktığımız gidon çantaları bisiklet parası, benim bulduğum çözüm eski fotoğraf makinesi çantaları hem yapısı gereği sert bi yapısı var ezilmiyo büzülmüyo ayrıca su geçirmiyor bisürüde gözüde var çok kullanışlı, ben gidona bağlanan çantalardan haz etmiyorun çünkü çok dengesiz salam sullam içine koyduğuz zımbırtılar sürekli ses çıkarıyo sonra siz arayıp duruyosunuz sesin kaynağını acaba vitesmi sürtüyo filan, ayrıca kayışla bağlanan çantalar vites fren kablolarınızı gerdiği için sürekli fren papuçları sürtüyomu diye bi bakmanız gerekiyor, en azından benim kendi imkanlarımla yapmaya çalıştığım gidon çantalarında böyle oldu muhtemelen o 200/300 dolarlık pro bikepacking çantalarında bu tarz sorunlar olmuyordur.
Ayrıca ben kendi el emeği göz nuru bi şekilde kendim yapabildiğim zımbırtılardan daha fazla keyif alıyorum o iç lastiği oraya soktuktan sonra tüm arkadaşlara gösterdim görende çelik kadro yapıyorum sanar ?
@ndhakara @Levent11

Geri