Scudo Sports

Fren kolu yuvasından çıktı

Tepki
5
Arkadaşlar
deore hidrolik fren kolu yerinden çıktı, yani fren sıkmak için elimizle sıktığımız elcik boşa çıktı, ee bakıyorum çıkan şey bir vida topuz başı, bunu nasıl yerine takabilirim.

fren telinin kablosunun fren koluna girdiği nokta'da bir vida var fakat açarsam acaba yağ varmıdır dökülürmü yanlış bir şey yapmıyım diye dokunmadım
http://i60.tinypic.com/15i9czo.jpg

http://i57.tinypic.com/2uh4jlx.jpg

Scudo
o topuz başını çok mu çevirdin acaba. varsa resim atarmısın.

@chn krmz
topuz başını hiç çevirmedim, kendiliğinden fren kolu boşa çıktı. işin garip tarafı koskoca internet dünyasında 1 tane bile şu sorunla ilgili yazı yok, herhalde tek benim başıma geldi bu :p resim eklenmiştir

sen en iyisi bi bisikletçiye göster uğraşayım deme yağı bile boşaltabilirsin

Resimler çok kötü. Yardımcı olmak isterdim ama resimlerden durumu tam anlayamadım..

yahu arkadaşlar resime bile gerek yok, ortada anlaşılmıyacak pek bir şeyde yok. elimizle sıktığımız fren kolu boşa çıktı bu kadar basit.sonuçta fren sıkmak için elciği sıkmıyormuyuz, işte bu sıktığımız kol yuvasından çıktı, boşta duruyor.

Arkadaşım anlaşılmayacak bir şey yok ta neden kendiniz çözemiyorsunuz? Yardım etmeye çalışıyorum ama ya siz beni yada ben sizi anlamıyoruz. Benim derdim içerideki mafsala ne olduğu orada görünen rot kolunun girdiği noktanın durumunu görmek için resim istemiştim. Resim eklemenin sorununuzu çözmekten daha zor olduğunu düşünemedim. Rahatsız ettiğim için özür dilerim..

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@serdar beyaz

(link)

Resimdeki mafsalı mekanizmanın içerisindeki deliğe hizalayıp fren kolunu güçlü bir şekilde sıkabilirseniz yerine oturur..

@Serkan HODANCI

Bunu bir kaç kez denemiştim, zaten fren kolunu sıktığımda sonuna kadar yani gidona kadar dayanıyor ama bir işe yaramıyor malesef. resimde çok net gözükmesede bu topuza geçmiş 1 adet klipste var boşta öylece duruyor.o topuz başlı vidayı çevireyim diyorum, lakin topuz'da bir tırnak/bir çıkıntı yokki çevrildiğinde tık diye yuvaya otursun sonra ben biraz daha çevirince artık çıkmıyacak duruma gelsin. böyle bir durumda yok. şimdi topuzun geçtiği yuvanın içinin resminide ekliyorum.

http://i58.tinypic.com/2ro2naf.jpg

Yani o mafsal (Topuz) girmesi gereken deliği içeri itiyor ve sonuna karada çekemiyorsunuz gidona değiyor. Bu durumda çözümü fren kolunu gevşeteceksiniz. Elciği çıkartacaksınız. Dren kolunu kelepçesini gidonun bitimine 1 cm kalana kadar çıkartın ve tekrar sıkın fren kolu daha gerilere kadar esner bu şekilde. Yalnız esnetirken pimli yerlerini kontrol edin ki bir kırılma yaşanmasın. Bu bahsettiğim olayı yapmanın iki türlü yolu vardır. Birincisi anlattığım şekilde. İkincisi ise yağ deposuda dahil olmak zere kolu dağıtmak.. Kolay gelsin. İnşallah başarılı olursunuz..

@serdar beyaz

Merhaba. Deneyebildiniz mi? Sonuç ile ilgili bilgilendirme yaparsanız sevinirim. Teşekkür ederim..

Slm konuyu yeni gördüm benim bisikletimin fren kolu da yerinden çıktı nasıl bir çözüm buldunuz

Geri