ahmetd79
Daimi Üye
- Tepki
- 450
- İsim
- ahmet
- Bisiklet
- Merida
Arkadaşlar bisiklet Merida Speeder 900 e aittir.Maşa karbondur. Herşey azda olsa olan sürtmeyi kendim halletmeye çalışmam ile başladı. Kaliperi parçaladıktan sonra bisikletçiye götürmek zorunda kaldım. Orijinal fren kaliperim shimano br m447 iken stokda olmadığı için m446 kullanıldı. Kaliper değişimi esnasında diske sürtmeyi engellemek için araya bombeli pul konularak baskı uygulanmış ve göründüğü gibi şişme yapmıştır. Ben de pulu çıkarıp hacim olarak daha geniş plastik conta kullanarak şişmeyi dahada ilerlettim.Tekrar tekrar ayar yapıp kurcaladıkça da bu hale geldi ve artık diske sürtme engellenemez hale geldi.
Bu acı tecrübeden sonra bisikleti merida toplama fabrikasına (ikitelli) götürerek gerekli tamiri yaptırıp,bisikletin orjinal kaliperi shimano br m447 taktıktan sonra ufak bir rütuşla da eski haline getirdik. Araya da küçük ince bir pul konuldu çünkü düzeltmeyi yaparken 1mm de olsa bir kayıp yaşandı. Şu an nasıl derseniz eskisinden daha iyi çünkü sıfır sürtme var.Artık bu konuda yeterince bilgim oldu fakat bir o kadar da acı çektim.

Bu acı tecrübeden sonra bisikleti merida toplama fabrikasına (ikitelli) götürerek gerekli tamiri yaptırıp,bisikletin orjinal kaliperi shimano br m447 taktıktan sonra ufak bir rütuşla da eski haline getirdik. Araya da küçük ince bir pul konuldu çünkü düzeltmeyi yaparken 1mm de olsa bir kayıp yaşandı. Şu an nasıl derseniz eskisinden daha iyi çünkü sıfır sürtme var.Artık bu konuda yeterince bilgim oldu fakat bir o kadar da acı çektim.