Scudo Sports

Fren Kabloları

Tepki
16
İyi günler. Beyaz Miwok 1162D kullanıcısıyım. Bisikletin siyah fren ve vites kabloları beni niyeyse rahatsız ediyor. Bunları kırmızı ve beyaz renklerle değiştirmek istiyorum ki kadroya uysun.

Çevremdeki bisikletçilere sordum yoktu. Bunları nerede bulabilirim acaba?

Scudo
beyaz bisiklete siyah kablo güzel olur. beyaz kablo takarsan sabun kalıbı gibi olur bisiklet. illa takacam dersen internet satışı olan bisiklet marketlerin bir çogunda var. sade dıs kablo olarak satanda var kablo seti olarak satanda var. ben görüntüye cok önem veren biri olarak siyah kalsın derim.

@semih çelik

Bilmiyorum siyah rengi pek sevmeyen biriyim. Gidon ile birlikte gözüme çok siyah geliyor. Bu benim manyaklığım biliyorum ama öyle. :cool:

@Ferhat Taze

Manyaklık demeyin yahu benimde gözüme çok takılyor kablo:D bende kırmızı yapmak istiyorum kabloları cevap veren olursa takipteyim:in:

Arkadaşlar kablo boyaları hemen hemen otomobil boyalarına benzer.Oto sanayilerde boyacılara danışın ve 3-5TL boyayı alırsınız.Kabloyu boya kutusu içerine sokup çıkarsanızda yeter.

kargo fiyatları standart oluyor genelde, chainreaction (İngiltere) dan 8 dolara geliyor kargo.

Tamam vites kablolarını buradan aldık diyelim. Hidrolik fren kablolarını nasıl çözeceğiz? :)

Sprey boya ile boyasam diyorum. Acaba kazınma dökülme yada kararma olur mu? Düşünmeden edemiyorum.

http://img.tapatalk.com/d/14/07/06/ugydu6e2.jpg

Şeklinde resim çektim. Kızımın eski bisikletinin fren kablosunu sprey boya ile boyadım gayet başarılı ve orijinal oldu. Ama korumak için vernik şart gibi

Bakmıştım onlara. Ama orijinal Shimano nun verdigi performansı verebiliyormu? Önemli olan o.. [emoji106][emoji4]

@Serkan HODANCI

Nasıl yani Serkan Hocam?Tamam kablolar marka marka değişiyor ama performansımı var kabloların hiç bilmiyordum biraz açabilirmisiniz?İyi yönde nasıl performans verebiliyor?

Uyguladıkları basınçtan ödün verenler ve vermeyenler olarak ikiye ayıralım.
1.Sipiral seklinde kablolar vardır.
2. Teflonlu kablolar vardır
3. Sarmal olmayan düz halat kablolar vardır!
3 Nolu kablo türleri shimanonun üst düzey kablolarıdır! Üçinden gecen vites yada fren tellerine paralel olarak dizilirler (dış kablonun iç kısmını oluşturan ince Çelik teller) dış kablonun sert olmasına neden olur. İç vites - fren teli uygulama sırasında gerilir bollaşır. Bu durumda dış kablo iç duvarları gem sürtünmeye hemde tahriş olmaya baslar ve zamanla kendine bir oyuk acar. Dış kabloların kaliteli ise bu durum uzun yıllar gerçekleşmez. Sertliğini koruduğu için sürtünmeden etkilenmesini için vites fren teli dış kablonun icinde çok rahat hareket eder. Bu sayede parmaklarinizla uyguladığınız kuvvetin %90-95 i fren pabuçlarına aktarılır.

Geri