Scudo Sports

Fren çalışmıyor resimli soru

pcmnyk

Üye
Tepki
25
yeni bisiklet ile aranıza katıldım. 2 ci el aldım bisikletimi. arka fren hiç çalışmıyor hidrolik boşalmış kaçırıyor. şimdi sorum şu. fren manetine giren hortumun arasından yağlar var dolayısıyla oraya yoğunlaştım. bu hortum ile bağlandığı yuvada conta yok bunun ucunda conta olması lazım değilmi.
https://i.hizliresim.com/OMA8Oz.jpg

Scudo
Hayır orda conta bulunmaz. Zeytin ve hortum içine geçen bir parça var toplam 2 parça var.

@ihsan onur şener merhaba biraz açarmısınız anlamayamadım nasıl bi parça bunu yuvaya sabitlemek için vidalı parçası ve koruması var üstünde başka b,iey, yok

Kablonun üzerinde ve içinde bulunan parçalardan bahsettim. Eğer bunlarda sorun yoksa, kabloyu dibine kadar ittirip o somunu yalama yapmadan sıkıp tekrar yağ basın. Yine yağ geliyorsa %99 ihtimalle o 2 parçayı alın.(Bu arada frenin markası nedir ? Her markanın farklı hortum bağlantı aparatları vardır.)

• Beğen
Tepkiler: pcmnyk
@ihsan onur şener markası avid bakalım hidrolik alıp tekrar basıyım ama kaçırınca hava yapıyor albişeceğim ucuz hidrolik yağı varmıdır

dot 4 ya da dot 5.1 yağ işinizi görecektir.

Avidle çok uğraştım oradan kolay kolay yağ gelmez. O kablo ucundaki (olive ve barb diye geçiyor) iki parçada sorun vardır. Yada hortumu oturtturamıyor olabilirsiniz.

@ihsan onur şener teşekkür ederim cevaplarınız için . ben ozman tekrar bağlayıp yağ basıyım. bakalım nereden kacırıyor. ona göre davranırım. dot 5.1 baktım baya uygun fiyatları. bunlar araçlar için kullanılan yağlar öyle değilmi? benzinliklerden bulabilirmiyim bunları

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
@pcmnyk Evet bulabilirsin. Dot serisi yağlar motorlu araclarin fren sisteminde kullanilir. Kaynama noktalari çok yuksek ve bunyesinde su barindirmaz.

• Beğen
Bisikletin boyasina temas etmesin dot yaglar. Zarar verir boyaya.

• Beğen
@Saikou teşekkürler dikkat ediyorum zaten. bakalım frenlerde problem yoktur umarım. halledebilirim umarım

@ihsan onur şener peki şu sizin videoda kullanıdığınız sırıngaları nasıl temin edebilirim aynısını

Geri