Scudo Sports

Fransız Pro Bisikletçi Beyzbol Sopalı Saldırıya Uğradı!

Sadettin Z.

Forum Bağımlısı
Tepki
13.101
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Profesyonel bisiklet camiası henüz Astana takımından İtalyan bisikletçi Michele Scarponi'nin antrenman sırasında kamyon çarpması sonucu ölümünün şokunu atlatamamışken bugün bir haber de Belçikalı Wanty-Gobert takımının Fransız yarışçısı Yoann Offredo'dan geldi.

Olayın detaylarına ilişkin açıklama yapılmazken, Offredo'nun iki arkadaşı ile birlikte antrenman yaptığı esnada bazı kişilerin beyzbol sopalı ve kesici aletli saldırısına uğradığı belirtildi. Hayati tehlikesi bulunmayan bisikletçi, saldırıyı kırık bir burun ve kaburga ile vücudunun çeşitli yerlerindeki ezik ve sıyrıklarla atlattı.

30 yaşındaki sporcu bu seneki Tour of Flanders ve Paris-Roubaix yarışlarını 14. sırada tamamlamıştı.

IMG_0558.JPG

Kaynak : (link)

Bu Dünya'da neler oluyor? Türkiye'de bisiklet kültürü olmadığından şikayet etmeye alışmak zorunda kaldık ama profesyonel sporculara saldırı da neyin nesi?

Rise of the Çomar :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Scudo
benzer saldırı haberlerini bisiklet kültürü gelişmemiş ya da çeteleşmenin olduğu ülkelerden ( en büyük örnek kolombiya sanırım ) alırdık genelde ama son zamanlarda avrupada da duymaya başladık bu tarz şeyleri. Geçen sene belçikada da olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Bu konu üstüne araştırma bile yapılabilir, saldırıların sebebi nedir? ekonomik ve siyasi anlamda değişen politik durum mu daha çok etkili? yoksa mülteci akını vb. gibi sosyokültürel açıdan toplumu etkileyen olaylar mı? ya da hepsinden bağımsız olarak amatör bisikletçilerin başına geldiğinde duymadığımız haberler profesyonellerin başına gelince mi kulağımıza ulaşıyor?

“... I don’t want my kids to practise it … it’s too dangerous.
“You go out in the morning to train, but you never know if you’re going to come back home."

" Çocuklarımın bu sporu yapmasını istemiyorum,bu çok tehlikeli.
Sabah antrenman için dışarı çıkıyorsunuz ama eve dönüp dönemeyeceğinizi asla bilmiyorsunuz."

Bazen ailemin benim için endişelenmesine sinir oluyorum ama aslında böyle bi dünyada gayet normal karşılamak lazım

Şaşırtmayan olaydır. Bu tür eylemlerin bisiklet camisasında yaşanınca şaşırtıcı olması beni daha fazla şaşırtıyor.

En bariz örnek Euro 2016, binlerce Avrupalı'nın taşlı sopalı birbirini öldürmek için kavga ettiği yerde bisikletliyi iki kişi dövmüş bu mu ilginç?

Altını çiziyorum, bu olayın haber değeri taşıması son derece doğal. Hele ki bisiklet forumlarında. Eleştirim, Türkiye'de var tamam ama Avrupa'da bu olaylar nasıl olur zihniyetine.

@avkebele holiganlıktan farklı bir durum bence bu, euro 2016da yaşanan olayları bu olayla kıyaslamak biraz alakasız gözüktü gözüme.

@avkebele

Karşı olduğunuz Türkiye'de tamam, ama Avrupa'da nasıl olur zihniyetinin ortaya çıkışı, canım ülkemdeki olumsuzlukların artık kanıksama yaratacak kadar sık tekrarlanması ve Avrupa'ya yapılan ziyaretlerde karşılaşılan tutumun kıyaslamasına dayanıyor.

İnsanların çocuklarını da yanlarına alarak izlemeye gittiği, son derece keyifli bir ortamın hakim olduğu bir şehirde yarışı canlı izledikten sonra kendinizi "tayt giymek caiz mi" tartışmalarının döndüğü, bisikletçiyi ezen araç sahibinin masrafı maktülün ailesinden istediği memleketinize döndüğünüzde ister istemez kafanızda bir ön yargı oluşuyor. Avrupa'da herşey toz pembe değil hayır, ancak bisiklet özelinde arada ciddi farklılıklar olduğu bir gerçek.

Futbol holiganizmi ise pek uygun bir örnek olmamış doğrusu. Coğrafi konumdan bağımsız olarak serebral korteks kullanma özürlü herkesi kapsayan, insanın içindeki ortaçağ'dan kalma vahşetin ortaya çıktığı bir alan malum.

@anıl şentürkk

Demek ki medeni Avrupalılar da holiganlaşabiliyormuş.

@Sadettin Z.

Tayt meselesinin tartışma konusu olması da caiz mi tartışması da normal. Bakın bu tartışma doğrudur veya yanlıştır demiyorum, yaşanması normaldir. Asıl anormal olan bu tartışmalar Türkiye'de nasıl sorun olabiliyor düşüncesidir. Hem biz bu ülkeyi biliyoruz deyip hem tartışamalara anlam verememek büyük bir çelişkidir. Ya Türkiye'yi bilmiyorsunuz ya da ne dediğinizi? (Hitap genel bir serzeniş, size (@Sadettin Z. ) değil)

Hülasa bunlar her yerde olabiliyor, sadece bazı yerlerde evet daha fazla.

Geri