Scudo Sports

Fransız hükümetinin bisiklete bakışı

Cevat_MD

Forum Bağımlısı
Tepki
2.080
İsim
Cevat Bayhan
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Screenshot_20190917_084015.jpg

Twitter'da takip ettiğim bir hesaptan aldım. Paris'e gittiğimde -ki Kasım ayında ve yağışlı bir dönemde gitmiştim- insanların bisiklete olan ilgisini görmüş özellikle işe gidiş ve dönüş saatlerinde bildiğiniz bisiklet trafiği oluştuğunu da gözlemlemiştim.

Topraklarının, havasının, suyunun, doğasının geleceğini düşünen hükümetler özellikle Avrupa ülkeleri bu tip yatırımları gözünü kırpmadan yapıyor.

Darısı cennet ülkeme...

Scudo
Ülkenin geleceğine dair plan ve programlarının olması mükemmel, ayakta alkışlıyorum. Çok güzel hareketler bunlar, inşallah biz de planlı ve programlı çalışmasını öğreniriz.

Ülkenin geleceğine dair plan ve programlarının olması mükemmel, ayakta alkışlıyorum. Çok güzel hareketler bunlar, inşallah biz de planlı ve programlı çalışmasını öğreniriz.

Bir gün Mars'a bisiklet yolu yapıldığı tarihte belki bizde bir hareketlenme olur ... ne yazık k.. :(

Bizim kültürümüzde yok bisiklet. İnşaallah olur. Çevremde bisiklet sürdüğümü görüp çocuk muamelesi yapan kitle, olumlu karşılayıp beğenenden çok çok fazla. Yaşım (28) ama böyle işte yapacak bir şey yok. At sırtında gezsem acayip beğenip taktir ederler ama bisiklet yok, o çocul işi. Kültür meselesi bu.

Bizde bir iki yerde anca var. İstanbul Emirgan'da koskoca sahil kenarında adamlar yürümüyor, araba yoluna yakın bisiklet yolunda yürüyorlar. Yayaya kaldırım yapıyorlar, millet ya yoldan yada bisiklet yolundan gidiyor. Kurallara uyan çok az insan var. Bence ilk okul bile değil direkt anaokulunda temel eğitimler verilmeli. Bazende motorsikletliler dalıyor. Bisiklet yoluda 100-200 metre anca. Ne döktüm içimi beee :D

(link)

Konu ile ilgili link. İngilizce bilen arkadaşlara...

Boyle haberler gordukce ulkemde bisiklet surme hevesim kaciyor
Kaçmasın, sonuçta bizim ülkemiz. Bunu kabullenip güzelleştirmeye çalışmak başkasının malına bakıp kendi hayatımızla kıyaslayarak sürekli bir depresyon hali içine bürünmekten daha faydalı olur. Böyle durumlarda benim aklıma bu adamların 80 yıl gibi kısa bir süre önce bile bütün enerjilerini birbirlerini kesmeye harcadıkları geliyor. Demek ki yapılabilir diyorum.
Kaldı ki pek çok kişi dünya turuna çıkıyor. Kimbilir nasıl yollarda sürmek zorunda kalıyor.

(link)

Konu ile ilgili link. İngilizce bilen arkadaşlara...

152 projeye verilecekmiş bu para. Bazı projelere daha fazla, bazılarına ise daha az. Proje sayısına bakınca çok da büyük bir kaynak tahsisi olarak görmek mümkün değil ama sadece metropollere değil, ülke çapında dağıtılıyor olması bisikletli ulaşıma katılan insan sayısının artışını teşvik açısından olumlu bir durum.

Biz de artık bisikletli ulaşım deyince hep İstanbul, Ankara ve İzmir'i konuşmayı bıraksak ve biraz da Anadolu'nun topoğrafik ve demografik özellikleri bisikletli ulaşıma ziyadesiyle uygun şehirlerini de konuşmaya vakit ayırsak iyi olur kanısındayım.

bizim ülkede bir şeye kesin ihtiyaç doğmadan hiç bir şey yapılmıyor. örneğin motorlu araçlar trafiğe sığmamaya başlayınca yolları genişletmeye, ek yollar yapmaya başlıyorlar. aynı mantıkla bisiklet yollarına yeterli ehemmiyeti vermek için bisiklet kullanımında ciddi artış olması lazım. o da bizim tembel milletle çok zor. ayrıca " bisiklet yolu mu var ki sürelim yeaa" kafasında da çok insan var. ama aynı insan yoğun trafikte arabanın saatte 5 km hızla gittiği tem yolunda hiç bu durumdan şikayet etmez. kafalar çok güzel

Geri